Pískání
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Když víc přidáš tak ti tenhle zvuk zmizí si myslim nebo ho neslyšíš?? Jo a ješte to může dělat to že nemáš pořádně nasazené spony na sání turba to tenhle zvuk také rádo vydává.[/quote]
No zvul slysim tak do 1500 otacek, pak je hlucnejsi motor. Myslim, ze od sani a hadic to nebude, je to velmi konstantni zvuk, pokud jej slysim. Motor nebyl rozebirany nikdy.
No zvul slysim tak do 1500 otacek, pak je hlucnejsi motor. Myslim, ze od sani a hadic to nebude, je to velmi konstantni zvuk, pokud jej slysim. Motor nebyl rozebirany nikdy.
No zvul slysim tak do 1500 otacek, pak je hlucnejsi motor. Myslim, ze od sani a hadic to nebude, je to velmi konstantni zvuk, pokud jej slysim. Motor nebyl rozebirany nikdy.[/quote]Alkantpan píše:Když víc přidáš tak ti tenhle zvuk zmizí si myslim nebo ho neslyšíš?? Jo a ješte to může dělat to že nemáš pořádně nasazené spony na sání turba to tenhle zvuk také rádo vydává.
Tak ti to klidně může dělat napínací kladka. Občas se stane že pustí při těch teplotách trošku vazelíny a ta tam potom chybí. Je to těžký může to být víc věcí a hlavně když chceš neco zkontrolovat tak se to rovná skoro vyndání. Byly dělány rozvody?
Bugi
Tak presne tohle tak jednou za 14 dni z motoru slysim pri vypinani a premyslel jsem vzdy nad tim, co ho zpusobuje. Je fakt, ze se ten zvuk, co ted slysim ma stejny charakter, takze by to mohl byt on.anydraj píše:Jak rika Milos, lozisko ve volnobezce se takhle chova.Vypnes motor a jakoby dobihala turbina
No a ted otazka, vydrzi ta volnobezka jeste dejme tomu 1500 - 2000 km,nebo ji mam pred dovolenou nechat radeji vymenit? Popripade co na to rekne drazkovy remen a altik, kdyby prestala fungovat?
-
- Aktivista
Kdy si dělal nebo nedělal rozvody?? No když ti odejde volnoběžka tak se můzou dít věci. Např to že se ti zničí altík atd. Záleží v jakých oáčkách to bude. Volnoběžka stojí asi 1000 abych nekecal a na její výměnu altík musí ven.Alkantpan píše:Tak presne tohle tak jednou za 14 dni z motoru slysim pri vypinani a premyslel jsem vzdy nad tim, co ho zpusobuje. Je fakt, ze se ten zvuk, co ted slysim ma stejny charakter, takze by to mohl byt on.anydraj píše:Jak rika Milos, lozisko ve volnobezce se takhle chova.Vypnes motor a jakoby dobihala turbina
No a ted otazka, vydrzi ta volnobezka jeste dejme tomu 1500 - 2000 km,nebo ji mam pred dovolenou nechat radeji vymenit? Popripade co na to rekne drazkovy remen a altik, kdyby prestala fungovat?
Bugi
-
- Aktivista
technický důvod v tom nehledej jeli vadná baterka píská volnoběžka, asi baterka moc žere,Alkantpan píše:a jaky to ma technicky duvod tahle vazba na autobaterii? Dneska si zmerim napeti bez a s nastartovanim pro jistotu, baterku mam origo (rok 2004), tak uvidim....slovacek.milos píše:dobrý výdrb je ta baterka vyměníš volnoběžku a po časé hvízdá zas
já měl baterku na refraktometru víc jak stoprocent, na zátěžáku splnovala všechny testy a po ránu kovový cvrček a hvízdala volnoběžka jak turbo. auto mělo 9O tis, po výměně baterky má ted volnoběžka 15O tis a je klid pak jsem se stím setkal víckrát osobně i na foru
slovacek.milos píše:technický důvod v tom nehledej jeli vadná baterka píská volnoběžka, asi baterka moc žere,Alkantpan píše:a jaky to ma technicky duvod tahle vazba na autobaterii? Dneska si zmerim napeti bez a s nastartovanim pro jistotu, baterku mam origo (rok 2004), tak uvidim....slovacek.milos píše:dobrý výdrb je ta baterka vyměníš volnoběžku a po časé hvízdá zas
já měl baterku na refraktometru víc jak stoprocent, na zátěžáku splnovala všechny testy a po ránu kovový cvrček a hvízdala volnoběžka jak turbo. auto mělo 9O tis, po výměně baterky má ted volnoběžka 15O tis a je klid pak jsem se stím setkal víckrát osobně i na foru
ad rozvody o prispevek vyse ... jeste originalni, auto je 2004, najeto 107 tisic, ALH, inteval vymeny mam 150 tisic, cekaji me pristi rok, auto mam od 36 tisic km, se mnou ma klidny zivot, na motor jsem nemusel jeste sahnout, vse slape jak ma.
Milosi podle toho co pises, takze prvni vymenit baterku, to bych zvladl sam, po sedmi letech ma i narok, proc ne. Nebo je jiny zpusob, jak si to zdiagnostikovat, zda je to fakt baterkou?
-
- Aktivista
-
- Aktivista
Dneska koupim novou baterii. Aktualne tam mam Akumu 80 Ah/680A, dival jsem se do autokelly, tam maji v nabidce Vartu Blue dynamic 80Ah/740A cena 3106Kč.slovacek.milos píše:dej prostě druhou baterku v utě kde stojí altík balík je plno řj a eletroniky bych měl max čtyři roky baterku,
Originalni baterie je 315 x 175 x 190mm(vyska)
Varta je 315 x 175 x 175mm(vyska)
Bude vadit, ze je baterka nizsi? Vim ze ji tam dostanu, ale je nad ni elektronika, tak jestli neni nutnosti dodrzet vysku 190 mm aby ta elektronika mela oporu o autobaterii.
Jeste je tam alternativou Starline Baterka 74Ah/680A za 2300Kč, rozmeru 278 x 175 x 190. Ale nevim, zda pro TDi 74Ah staci...?
-
- Aktivista