Nabijeni autobaterie
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Spýtam sa síce ešte raz blbo ale predsa: pred vybratím baterky auto nechám odomknuté a okná ostanú vytiahnuté hore, po nabití pripojím svorky baterky, manuálne v dverách vodiča ich stiahnem na doraz ľavé aj pravé a vytiahnem až na doraz hore. Zopakujem to 2krát ? Treba vraj podržať 3 sek. ak sú už hore na doraz, len neviem či už na prvý krát alebo až na druhý krát a prečo.
Octavia 1.9 TDi, 77kW, BXE, 11/2008.
-
- Aktivista
-
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
Já mám už léta tuhle nabíječku ACL1 http://www.inhaco.cz/nabijecky.html
Není problém jí nechat připojenou třeba tejden, když se nejezdí. Baterii samozřejmě neodpojuju, s moderníma nabíječkama je to zbytečné, krom toho samotný akumulátor představuje trvalou zátěž i v nabitém stavu, takže vyššího napětí bych se nebál.
Co se týká ztráty dat při odpojení. U tátovo BMW jsem to pořešil tak, že jsem vzal malej gelovej aku 12V/7Ah a připojím ho do zásuvky v kufru. Pak odpojím aku v autě, odnesem domů a nabíjíme. Po nabití je postup opačný. Žádný data, piny, nastavení. Malej aku vše udrží než se velkej dobije.
Není problém jí nechat připojenou třeba tejden, když se nejezdí. Baterii samozřejmě neodpojuju, s moderníma nabíječkama je to zbytečné, krom toho samotný akumulátor představuje trvalou zátěž i v nabitém stavu, takže vyššího napětí bych se nebál.
Co se týká ztráty dat při odpojení. U tátovo BMW jsem to pořešil tak, že jsem vzal malej gelovej aku 12V/7Ah a připojím ho do zásuvky v kufru. Pak odpojím aku v autě, odnesem domů a nabíjíme. Po nabití je postup opačný. Žádný data, piny, nastavení. Malej aku vše udrží než se velkej dobije.
...ze všeho nejhorší jsou trpaslíci...
!ODCIZENA! VIN TMBGE61ZX62137699
Octavia II Combi 2.0 TDI Elegance-2005/MR2006, BKD chip 125kW, dovoz SRN-při 84.000 !ODCIZENA!
Felicia Combi 1.3 MPI, 2000, odkoupená služební-při 93.000
!ODCIZENA! VIN TMBGE61ZX62137699
Octavia II Combi 2.0 TDI Elegance-2005/MR2006, BKD chip 125kW, dovoz SRN-při 84.000 !ODCIZENA!
Felicia Combi 1.3 MPI, 2000, odkoupená služební-při 93.000
-
- Sběrač informací
- Kontaktovat uživatele:
pokiaľ máte nabíjačku CTEK, túto môžte kľudne hodiť pod kapotu a nabíjať bez odpojenia batérie.Navyše tak môžte urobiť aj v daždi - má IP 65 ochranu. Pokial robíte s CTEK režim RECOND - obnova batérie-predlženie životnosti batérie, tak vtedy treba odpojiť batériu od vozidla http://www.webareal.sk/extraolej/eshop/ ... EK-MXS-5-0