nejrychlejsi topeni mel trabant, akorat to melo jeden nedostatek, ze jak to uz netesnilo, tak veskerej smrad z motoru ti foukal rovnou do ksichtu, ale jinak skoro climatronic - v lete horko, v zime zima
launchx431, brain-bee st9000, V-500, 304cz+11.10, VIS 5.0 CZ, VIS 5.0 ES, FES3.6, CDP - 2011.1+2014.2, OP-COM, MPPS v12, MProg3, K-TAG, stroboskop, HANTEK DSO1060, BAKU702B, MLINK-DSP3005, toughbook CF-18, hafo kompiku a cajky od FACOM+WURTH+BERGEN.
Ten topil jen když byl plný plyn, takže naložit a neslevit a dalo se jet. Jakmile se ubralo, nahrnul se tam studený vzduch.. a to mluvím o posledním provedení de luxe...
jericho-3 píše:Ten topil jen když byl plný plyn, takže naložit a neslevit a dalo se jet. Jakmile se ubralo, nahrnul se tam studený vzduch.. a to mluvím o posledním provedení de luxe...
Trabant = TDI
Mám provedení bez příhřevu. Ta mrcha se neohřeje ani po 40km. Teplota leze nahoru jen při jízdě do kopce. S kopce sundáš nohu z plynu a jsi tam kde jsi byl.
Rád bych upozornil, že 90°C na budíků znamená zhruba 65°C v realitě, tak bych zas tak nejuchal jako třeba ADKO13, kterej tam měl zhruba 55 - 60 za těch 5 km
Ale jinak to tak nějak odpovídá, no. Těch 10 km k ohřátí na provozní teplotu. Každopádně když bydlíte prakticky vedle dálnice, tak je to dost nedostačující
Hele, já mám teda 100 Ah baterku, uznávám, ale topím prakticky vždy. Ať už před jízdou nebo po nastartování, a jedu třeba jen do města 4 km, tam to chcípnu na hodinu, dvě a cesta zpátky to samý. Problém jsem neměl.
Známej tam má 72 Ah a topí zhruba stejně jako já.
Moje poznatky jsou, že na mým GOLFU IV AGR to topí teď celkem bídně,je to daný tím že jezdím 20km do práce a z toho pul cesty z kopce bez plynu většinou, protože bydlím "NA KOPCI" a do Prostějova to mám z kopce v podstatě !Takže 90°C nemám ani po půl hodině jízdy teď v -10°C!Proto mám webasto!
Táta na svím TDI PD GOLF IV AXR tak to se nazahřívá skoro vůbec na samé trase!Termostaty všude nový a OK!Proto máme webasta oba dva
Dneska jsem jel trasu asi 40km při teplotě okolo nuly a 90 na budíkách jsem měl až po 15-17km při zapnutým topení 22st 3.stupeň (skoro na minimum). A to mám mezi chladičem klimy a vody lino, aby do motoru moc nefoukalo. Mám tam sice 3 žhavky na ohřívání vody. Ale jsou mi skoro naprd, pač strašně žerou altík a spotřeba je o litr větší. Už aby bylo jaro a teploty nad 10st.
Co jsem měřil, tak žerou po sepnutí asi 25A jedna svíčka. Do minuty se to ustálí na 15A. Mám teď aktivní je dvě, pač altíku se to nelíbí. Asi mrknu po jiných svíčkách.