jak na zlepseni TD

VW/Audi/Škoda/Seat - zvyšování výkonu (především TDI motory)

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
RudisTDic
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od RudisTDic »

jarda5 píše:ahoj chlapy chtel bych se zeptat jestli by nekdo neporadil se sestelovanim nafty a turba,budu tam davat ic a chtel bych pridat na nafte a turbu,predem diky
Teda sorry,ale tohle už není normální!! Máš tady přes 100 stránej jak to upravit,,pár odkazů zpět máš dokonce výtažek toho nejdůležitějšího a ty se zeptáš JAK?? Nebuď línej,pročti si to aspoň zhruba,vyzkoušej to a když ti to nebude fungovat,tak se ptej..já jsem nebyl línej a pročetl jsem si stránku po stránce a upravil jsem si bývalé vento bez nějakého dotazu co a jak udělat..vše je tady podrobně popsáno.. ;)

STRANA 101,ČTVRTÝ PŘÍSPĚVEK OD SPODU..NADPIS "VENTO 1.9 TD" ..MÁŠ TAM U TOHO I OBRÁZKY
Octavia II RS
sumi
Přispěvovatel

Příspěvek od sumi »

Zdravim ladice TDček a chtel bych vedet neco ohledne cerpadla. Urcite nekdo bude vedet k cemu slouzi ten sroub zajisteny kontramatkou na tusim 14ku klic co je z boku cerpadla u rozvodu. Melo by to byt lazeni regulatoru co jsem vypatral. Ale co se stane,kdyz se ten srou povoli nebo vic zasroubuje?? Predem dik za info.
sniper--
Aktivista

Příspěvek od sniper-- »

Ja teda nevim ale myslim ze po otoceni sroubu vic do cerpadla se rozevrou vic zavazi na regulatoru,tim padem regulator vysune driv tycku na ovladani, tak si myslim ze teoretycky by mel motor lip tocit v tahu ve vysich otackach. jen moje teorie. Nekdo to urcite napise lip (noteeth)
autoservis pneuservis.
Tel.774 225538
tuner
Aktivista

Příspěvek od tuner »

Nic se vic nerozevre, a do zadne tycky tlacit taky nebude protoze tam zadna neni, bude to padat pomalu nebo rychle z otacek, podle toho kam to zasroubujes nebo vysroubujes to je vse.
G2,r88,mTDI,4x4,přev.ASD,ABS/EDS,Digifiz,klima, moped Honda VTR
A4,r99, 2,5TDI, AFB, 670t.km
marianna
Nováček

Příspěvek od marianna »

zdravim vsetkych, mam otazocku a bol by som rad keby mi niekto poskytol odpoved.mam vento 1.9 td a postupne ho upravujem podla rad na tomto fore,vsetko bolo v pohode az kym som nepribrusil obohacovac.od vtedy je plny nafty az nafta stieka von pri zabere cez ten "odvzdusnovak"naboku cerpadla. ak by niekto vedel poradit co s tym budem vdacny
tuner
Aktivista

Příspěvek od tuner »

vymenit o krouzek, doma neproveditelny.
G2,r88,mTDI,4x4,přev.ASD,ABS/EDS,Digifiz,klima, moped Honda VTR
A4,r99, 2,5TDI, AFB, 670t.km
marianna
Nováček

Příspěvek od marianna »

dik moc no nepotesil si ma
jarda5
Nováček

Příspěvek od jarda5 »

ahoj chlapy,tak jsem zjistil ze mam na svim motoru TD nejspis hlavu z felicie nebo neceho podobeho,chce se zeptat jestli je v tom nejaky problem?
Krbas
Nováček

Příspěvek od Krbas »

Zdravím, mam Golfa 3 1,9 TD 55kw a chtěl sem si upravit motor ..ale když už sem všechno vykoumal ..tak přemejšlim jak upravit turbo ...tak se chci zeptat jestli je lepší upravit stávající nebo dát jiné vnitřnosti nebo úplně jiné turbo...?? Vím že někdo napíše že už to tady je ale já to nikde nenašel. Díky za odpovědi a rady. :) :)
RudisTDic
Aktivista

Příspěvek od RudisTDic »

Krbas píše:Zdravím, mam Golfa 3 1,9 TD 55kw a chtěl sem si upravit motor ..ale když už sem všechno vykoumal ..tak přemejšlim jak upravit turbo ...tak se chci zeptat jestli je lepší upravit stávající nebo dát jiné vnitřnosti nebo úplně jiné turbo...?? Vím že někdo napíše že už to tady je ale já to nikde nenašel. Díky za odpovědi a rady. :) :)
Tak ty si dobrej.. a těch 103 stran je asi o čem?? O vaření brambor ne? Asi by bylo dobrý napsat,jaký bys chtěl cca výkon atd.. ono "upravit motor" je širokej pojem..
Octavia II RS
Ferenzzo
Přispěvovatel

Příspěvek od Ferenzzo »

rudis nebuď prosimtě tak ostrej
VW Caddy life 1,9 TDI ... 77 kW (ve vývinu)
Audi TT 1,8T ...153 kW odbrždeno (prodáno)
Opel Astra 1,7TD ...předěláno na mechaniku...pracant do vinohradu :))
Krbas
Nováček

Příspěvek od Krbas »

asi tak něják ...nevim co seš zač ale taky to jde říct normálně ! Výkon bych chtěl co nejvíc ..ale zase tak abych po tejdnu neodkurvil motor a nejakou dobu to jeste jezdilo. A nikde sem si nevšiml na těch tvejch 103 stranách že by tam řešily to jak upravit turbo jestli vyměnit bo tak. Jestli to tam je dobrý já to nenašel.
RudisTDic
Aktivista

Příspěvek od RudisTDic »

Krbas píše:asi tak něják ...nevim co seš zač ale taky to jde říct normálně ! Výkon bych chtěl co nejvíc ..ale zase tak abych po tejdnu neodkurvil motor a nejakou dobu to jeste jezdilo. A nikde sem si nevšiml na těch tvejch 103 stranách že by tam řešily to jak upravit turbo jestli vyměnit bo tak. Jestli to tam je dobrý já to nenašel.
Tak aspoň napiš co máš za turbo,,na trojku se dávalo vícero tipů..pokud máš rok auta do 94",tak bys měl mít KKK K14 a na něm se dá udělat pár koníků..půjde to dobře od spodu a cca 100PS+ bys měl mít bez kouře..jde taky o to,jak moc se v tom chceš hrabat..pokud chceš dát VNT turbo,tak se stím budeš asi dost trápit než to sladíš,aby to fugovalo aspoň dobře..A jestli ti nevadí línější spodek,tak jdi cestou KKK K24-je to obtok z G2,ale s přehledem na něm uděláš cca +-130PS..pak zas budeš muset řešit spojku a brzdy..a až pořešíš turbo,tak to chce průchozí výfuk nejlíp s vnitřním průměrem 55mm,potom buď sport filtr "hříbek",nebo upravit fiterbox,přidat naftu,vybrousit tyčinku v komínku a podložit pružinu,přidat na předvstřiku,a pak to tak nějak celkově doladit..můžeš dát i větší trisky z G2 59kW..jedna nová stojí cca 500KČ..

Snad ti to stačí..trochu se rozepiš o motoru..pokud máš EGR ventil,tak máš to nejmenší turbo-s tím nic nevymyslíš..podle mě je nejjednoduší tam dát K24..jede to stím pekelně a bez kouře až do červených otáček..pak ale nastává problém s chlazením,,motor TD se začne dost přehřívat..a spotřeba ti při dobrém sladění zůstane takřka stejná,možná i menší..

A ještě mě napadlo,že můžeš dát i větší rozdělovací hlavu čerpadla,nejlíp s kombinací s většíma triskama.. ;)
Octavia II RS
jarda5
Nováček

rozdil?

Příspěvek od jarda5 »

chlapy jakej je rozdil mezi tryskama z 1.9td 55kw a mezi tema 59kw z G2?diky moc
Tom89
Přispěvovatel

Re: rozdil?

Příspěvek od Tom89 »

jarda5 píše:chlapy jakej je rozdil mezi tryskama z 1.9td 55kw a mezi tema 59kw z G2?diky moc
sou větší. 1.9 td má koncové číslo vstřiku 308 1.6 td 51 kw má 273 a 59 kw má 274
Odpovědět

Zpět na „Zvyšování výkonu VW group (DIESEL)“