No jsou trošku větší..takže dostaneš do válce víc nafty..jarda5 píše:chlapy jakej je rozdil mezi tryskama z 1.9td 55kw a mezi tema 59kw z G2?diky moc
jak na zlepseni TD
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Re: rozdil?
Octavia II RS
Trojka je výroba 93, já právě nevim kterou variantu zvolit rád bych chtěl co největší výkon ..aby to nežralo zase o x litrů více a aby ten motor vydržel ještě nějákou dobu jezdit. A dcla se bojim toho přehřívání. Co je podle tebe nejlepší varianta úpravy toho turba ?RudisTDic píše:Tak aspoň napiš co máš za turbo,,na trojku se dávalo vícero tipů..pokud máš rok auta do 94",tak bys měl mít KKK K14 a na něm se dá udělat pár koníků..půjde to dobře od spodu a cca 100PS+ bys měl mít bez kouře..jde taky o to,jak moc se v tom chceš hrabat..pokud chceš dát VNT turbo,tak se stím budeš asi dost trápit než to sladíš,aby to fugovalo aspoň dobře..A jestli ti nevadí línější spodek,tak jdi cestou KKK K24-je to obtok z G2,ale s přehledem na něm uděláš cca +-130PS..pak zas budeš muset řešit spojku a brzdy..a až pořešíš turbo,tak to chce průchozí výfuk nejlíp s vnitřním průměrem 55mm,potom buď sport filtr "hříbek",nebo upravit fiterbox,přidat naftu,vybrousit tyčinku v komínku a podložit pružinu,přidat na předvstřiku,a pak to tak nějak celkově doladit..můžeš dát i větší trisky z G2 59kW..jedna nová stojí cca 500KČ..Krbas píše:asi tak něják ...nevim co seš zač ale taky to jde říct normálně ! Výkon bych chtěl co nejvíc ..ale zase tak abych po tejdnu neodkurvil motor a nejakou dobu to jeste jezdilo. A nikde sem si nevšiml na těch tvejch 103 stranách že by tam řešily to jak upravit turbo jestli vyměnit bo tak. Jestli to tam je dobrý já to nenašel.
Snad ti to stačí..trochu se rozepiš o motoru..pokud máš EGR ventil,tak máš to nejmenší turbo-s tím nic nevymyslíš..podle mě je nejjednoduší tam dát K24..jede to stím pekelně a bez kouře až do červených otáček..pak ale nastává problém s chlazením,,motor TD se začne dost přehřívat..a spotřeba ti při dobrém sladění zůstane takřka stejná,možná i menší..
A ještě mě napadlo,že můžeš dát i větší rozdělovací hlavu čerpadla,nejlíp s kombinací s většíma triskama..
Takže máš turbo K14..nechal bych ho tam..udělal bych průchozí výfuk-středovej tlumič zachovat..domontovat IC-aspoň origo z tdi..poupravit ten přidavač a doladit..nic víc bych s tím nedělal..zachováš životnost motoru i spotřebu při normální jízdě-možná by i klesla..výkon bys měl cca 90-100HP..a věř,že rozdíl bys poznal zaručeně..kámošovi jsem poladil td ve ventu-lehce!! a já měl sérii octavii 90hp a na rozjezd i do kopce mi s přehledem ujel..A vůbec mu to nekouřilo.. Pokud bys chtěl víc koní,tak by to bylo dost na úkor motoru a s přehříváním a hlavně víc práce.. Rozhodnutí je na tobě..Krbas píše:Motor má totiž najeto nějákejch 70 000km ..tak kdyby ty úpravy něják poškozovali hodně motor tak bych radši sehnal někde jinej a ten upravil ..?
Někde na youtube je upravená 1.6TD na výkon 170HP !! ale to už stojí nějaký peníze..
Octavia II RS
A turbo mam nechat tak jak je ..nebo ho trochu upravit...kamarád totiž měl dřív stejnej motor a říkal že přidal naftu na čerpadle a potom neim jestli to řeknu zprávně udělal "by pas" nic takovýho dělat nemam ? Jen doladit čerpadlo udelat pruchozi vyfuk a IC ...tot vse ..? Ono kdybych turbo upravil aby dávalo větší tlak tak by to taky nemuselo bejt na škodu..?
No to že zvedneš tlak na turbu-to beru jako samozřejmost,,ono jen na naftu to nepojede..jinak bypass je na turbu normálně-to je ten železnej sráč s tím šroubem..na něm povolíš tu matku a imbusem zašroubuješ ten šroub..ale tlak budeš mít taky podle toho,jak moc to nakrmíš naftou..když přidáš málo,tak o moc se tlak nezvedne..to je to jak říkám..udělat veškeré úpravy a pak to doladit!!to je na tom to nejhorší,když to chceš mít perfektní,tzn. aby to jelo,nežralo,startovalo a drželo volnoběh jak má..Krbas píše:A turbo mam nechat tak jak je ..nebo ho trochu upravit...kamarád totiž měl dřív stejnej motor a říkal že přidal naftu na čerpadle a potom neim jestli to řeknu zprávně udělal "by pas" nic takovýho dělat nemam ? Jen doladit čerpadlo udelat pruchozi vyfuk a IC ...tot vse ..? Ono kdybych turbo upravil aby dávalo větší tlak tak by to taky nemuselo bejt na škodu..?
Octavia II RS
prumer vyfuku 55mm bude nej..a o kolik otacek je twzke rict..nejlepsi je je ladit,vyzkouset,ladit,vyzkouset..podle toho jak to pojede a jak to bude kourit..nechci te odrazovat ale udelat IC nebu nic jednoducheho..hlavne je to celkem financne narocny pokupovat hadice,vedeni atd..
Seat Toledo 1.9TDi 81kw ERG off PP764 GT1749VA chip - POWERED BY TDI + extreme music