jak na zlepseni TD

VW/Audi/Škoda/Seat - zvyšování výkonu (především TDI motory)

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
RudisTDic
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od RudisTDic »

Krbas píše:takze udelat vyfuk k tomu IC a doladit cerpadlo a tlak na turbu ...? Jinak kolik mam dát průměr trubky na výfuk a mam tam nechat jen středovej tlumič nebo žádnej ?? A určitě už jsi to u TD dělal o kolik otáček cca ..bych měl udělat jak na turbu tak na čerpadle ??
Středovej tlumič nech-zbytek ven,tzn. katík a koncák..trubka je to 50mm vnější průměr..kolik otáček na turbu a čerpadle ti nikdo neřekne,to prostě musíš přidat,vyzkoušet při jízdě co to dělá,kolik tlačí,jak to kouří atd..musíš si hrát..ono zeptat se umí každej..já si přečetl co jsem potřeboval a pak sem začal ladit a zkoušet..jinak na to nepřijdeš..když ti někdo něco řekne a ty to tak uděláš,tak to nikdy fungovat nebude,protože každej to ladí trochu jinak a každej má jiný zkušenosti..ty to prostě polaď a pak se ptej co a jak doladit když ti něco nebude fungovat tak jak by mělo..když máš sérii,tak je těžký ti tady popisovat celý postup úpravy..jsou v tom i drobnosti,který se tu nedočteš,jako třeba podložení pružiny v komínku čerpadla..divil by ses co to udělá!!!a taky jsem na to přišel sám..
Octavia II RS
Krbas
Nováček

Příspěvek od Krbas »

ok poladim čerpadlo a turbo a uvidim co to bude dělat ale ještě dotaz. Má to kouřit nebo spíš ne nebo to je jedno ..? A co se týče toho výfuku jeden říká 55mm nerez průchozí ty řikáš 50mm se středákem tak neim jak to udělat..?
RudisTDic
Aktivista

Příspěvek od RudisTDic »

Krbas píše:ok poladim čerpadlo a turbo a uvidim co to bude dělat ale ještě dotaz. Má to kouřit nebo spíš ne nebo to je jedno ..? A co se týče toho výfuku jeden říká 55mm nerez průchozí ty řikáš 50mm se středákem tak neim jak to udělat..?
Origo průměr na TD je 50mm a ty jen vyřízneš katík a koncák,takže to nahradíš trubkou.. 55mm má TDI !! Kouřit to nemá,ale pokud vylítne bubák v zátahu,tak to nevadí..hlavně si připoj měřák tlaku ať víš kolik ti to tlačí..jinak to bude kouřit podle toho,kolik budeš tlačit a kolik přidáš nafty..musíš si s tím vyhrát..a to chce čas..můžeš se v tom vrtat třeba půl roku,než to doladíš perfektně..
Octavia II RS
Krbas
Nováček

Příspěvek od Krbas »

A když to bude kouřit to vadí ? Jak sem tak četl tak když vyladim turbo tak na 1,5bar a k tomu naftu doladim tak by to slo ne ?
mmozga
Přispěvovatel

Příspěvek od mmozga »

nez zatlaci turbo to urcite zakouri a pak nejspis taky..ale neprehanel bych to..to co kouri - je v podstate nespalena nafta ktera je tam "navic" ale kourit musi :-D me TDi taky huli :-D libi se mi to
Seat Toledo 1.9TDi 81kw ERG off PP764 GT1749VA chip - POWERED BY TDI + extreme music
K3nny
Sběrač informací

Příspěvek od K3nny »

zdravím čistě náhodou neví někdo zda půjde napasovat na 2.1td motor od peugeotu turbo GT1749VA

díky.
RudisTDic
Aktivista

Příspěvek od RudisTDic »

K3nny píše:zdravím čistě náhodou neví někdo zda půjde napasovat na 2.1td motor od peugeotu turbo GT1749VA

díky.
Když ho tam budeš chtít,tak ho tam dostaneš ;) ..ale bude s tím dost práce..včetně předělání plechovky na přetak..
Octavia II RS
K3nny
Sběrač informací

Příspěvek od K3nny »

takže když předělám plechovku z origo turba co tam teď je na tohle a upraví se na svody aby to pasovalo tak to bude fungovat
mmozga
Přispěvovatel

Příspěvek od mmozga »

teď nechci kecat ale dělá se i GT1749VA šroubované?není pouze jen v kuse se svodama..?
Seat Toledo 1.9TDi 81kw ERG off PP764 GT1749VA chip - POWERED BY TDI + extreme music
RudisTDic
Aktivista

Příspěvek od RudisTDic »

mmozga píše:teď nechci kecat ale dělá se i GT1749VA šroubované?není pouze jen v kuse se svodama..?
Šroubovaný jsou na podélných motorech..passat,audi,superb.. ale taky nechci kecat :P
Octavia II RS
K3nny
Sběrač informací

Příspěvek od K3nny »

Ještě bych měl jeden dotaz zládně mě to turbo uchladit nějaký z těchto FMIC http://www.subaruclub.cz/inzerat/prodam ... ic-1-14215

spíš ze přikláním k tomu většímu a jelikož na 205 není moc místa tak lepší než origo.

Díky.
Bajzaa
Nováček

1.9 TD AAZ

Příspěvek od Bajzaa »

Chtěl bych se zeptat jestli by nešli dát do AAZtka nějaký jiný trysky?Díky
RudisTDic
Aktivista

Re: 1.9 TD AAZ

Příspěvek od RudisTDic »

Bajzaa píše:Chtěl bych se zeptat jestli by nešli dát do AAZtka nějaký jiný trysky?Díky
Ak čemu ti to pomůže?? To není jak TDI,že triskama zvedneš výkon o 30PS..stačí poladit čerpadlo a turbo..
Octavia II RS
Bajzaa
Nováček

Re: 1.9 TD AAZ

Příspěvek od Bajzaa »

RudisTDic píše:
Bajzaa píše:Chtěl bych se zeptat jestli by nešli dát do AAZtka nějaký jiný trysky?Díky
Ak čemu ti to pomůže?? To není jak TDI,že triskama zvedneš výkon o 30PS..stačí poladit čerpadlo a turbo..
To už mám :) chybí mi už jen IC ... jen jsem se chtěl zeptat :)
hospodskej
Sběrač informací

Příspěvek od hospodskej »

Zdravíčko přátelé.... pročtený to mám skrz na skrz, ale.... už se peru docela dlouho s čerpadlama a potřeboval bych poradit

1. čerpadlo 1,6TD + do něj 10mm pístek -> jak na to

2. čerpadlo 1,9TD + do něj 10mm pístek -> jak na to

/ mám za to že by mělo stačit vačka z 1,9TD čerpadla r.v. 95 a vejš + TDI 10mm hlava s pružinama /

radši si ale nechám poradit od zkušenějších......

Hospy
VW Scirocco II ABT tuning
VW Golf II GTD
VW Transporter T3 Multivan Hannover Bluestar
Odpovědět

Zpět na „Zvyšování výkonu VW group (DIESEL)“