Výměna dvouhmotového setrváku za jednohmotu

Noví uživatelé prostudovat jako první! Vytvořený souhrn témat na často probírané dotazy.
Téma mohou zakládat jen moderátoři - pokud máte nápad, kontaktujte Reeshu, nebo Dukese

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
misoVW
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od misoVW »

hlavne napis odkial si.
_Jan_
Přispěvovatel

Příspěvek od _Jan_ »

Ladas píše:problémy nenastanou vše sedí...
Tak problemy bohuzel nastaly. (wallbash) Namontoval jsem setrvak(ATD), pritlacak(ATD) a lozisko (AFN), vse Valeo a nove preoblozenou lamelu (ATD). Vse sedelo, pak jsem nahodil prevodovku, vse okolo a nastartoval jsem.
Pri seslapnuti spojky az na podlahu v prostotu setrvacniku neco drelo. A vypada to, ze dre paka ve ktere je umisteno lozisko o pritlacak. Jen pri plne seslapnute spojce, jinak ne.
Ma nekdo napad proc?
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

zřejmě vadná páka jsi první kdo má problém je to ozkoušené a všem to chodí od G3 1z až po 1.9PD 77Kw včetně 5q sharanů...
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

_Jan_ píše:
Ladas píše:problémy nenastanou vše sedí...
Tak problemy bohuzel nastaly. (wallbash) Namontoval jsem setrvak(ATD), pritlacak(ATD) a lozisko (AFN), vse Valeo a nove preoblozenou lamelu (ATD). Vse sedelo, pak jsem nahodil prevodovku, vse okolo a nastartoval jsem.
Pri seslapnuti spojky az na podlahu v prostotu setrvacniku neco drelo. A vypada to, ze dre paka ve ktere je umisteno lozisko o pritlacak. Jen pri plne seslapnute spojce, jinak ne.
Ma nekdo napad proc?
jakou jsi tam nechal dát tlošťku obložení? Jinak do ATD se nedávalo Valeo, ale LuK
kaddy
Nováček

Příspěvek od kaddy »

Dá se spojkový set ATD použít do Octavie ALH? Omlouvám se jestli to tu někde již bylo psáno. A jestli chápu dobře je potřeba měnit i setrvák? Díky
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

jasně, dá
_Jan_
Přispěvovatel

Příspěvek od _Jan_ »

Huml: Tloustka oblozeni je standartni 3.5mm, tzn. celkem lamela ma asi 9mm. No koukal jsem na dily a na tech dilech je Valeo a mely by byt z ATD.
Myslite, ze je reseni ubrousit kousek ty paky v mistech kde to dre? Nebo ji mam dat z ATD, nevim jestli bude pasovat.
_Jan_
Přispěvovatel

Příspěvek od _Jan_ »

Tak prevodovka je venku a opravdu dre paka ve ktery je umisteny lozisko o pritlacak a dokonce na dvou mistech. Prvni je na nejmensim prumeru pritlacaku nez zacnou ty stredovy pacicky. A pak jeste kousek dal dre o hlavy nytu. Z paky uz je pryc cca. 0.5mm a pritlacak je jen poskrabanej.
Na pritlacaku, ktery jsem vyndal je cislo 028 141 025 B a je to LUK. Na tom ktery tam ted je, neni bohuzel zadny cislo dilu, jen oznaceni Valeo 699456.
Lozisko jsem kontroloval a je stejny jako original z AFN. Ma nekdo napad co s tim? Pujde tam paka z ATD?
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

páka půjde, je stejná, origo lamela má 8,4mm, možná, tím, že je silnější v kombinaci s Valeo přítlačákem to dělá problémy
_Jan_
Přispěvovatel

Příspěvek od _Jan_ »

Mam vsechno venku a dal jsem tam zpatky AFN dily. Zkusim to jeste zmerit a nejak zkontrolovat. A jestli nenajdu zadnou chybu, tak to poputuje zpatky k majiteli.
Vecer dam fotky a treba z toho budete nekdo moudrejsi.
_Jan_
Přispěvovatel

Příspěvek od _Jan_ »

Slibovany fotky, na posledni je videt odreny misto.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
ronej
Přispěvovatel

Příspěvek od ronej »

Ahoj Huml, tak teď řeším na mojem autě setrvák, dělá rachot jak prase. Je tam dvouhmota a už chci mít auto na delší dobu v cajku. Dá se jednohmota narvat do Tourana 1,9 TDI PD 74kW šestikvalt? Vyměním i celou spojku, mám najeto 115000km. Má někdo typ na nějakou sadu? Tourana jsem tu nikde nenašel, tak se ptám, dík.
Touran 1,9 TDI,74kW PD
Smoke
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smoke »

DTchip.cz chiptuning, měření výkonu

Audi A5 3.0tdi 176kw- 318k 711Nm.
Audi A3, 1756, AGR 90k@241k 557Nm - prodáno
CATDAVID
Aktivista

Příspěvek od CATDAVID »

TO ronej : Jestli chceš mít pokoj tak dej fung novou dvouhmotu,lamelu nech přeobložit a máš pokoj.Máš tam 240mm spojku a ta v serii vydrží 180ps v poho.Když necháš udělat o něco silnější lamelu tak aj 200ps.
Naposledy upravil(a) CATDAVID dne 09 úno 2010, 13:53, celkem upraveno 1 x.
GII-PD 96kw -drobnosti +soft TDIFUN 293ps/525Nm,
TEL: 603742155
EMAIL: cat.david@seznam.cz
Martines
Přispěvovatel

Příspěvek od Martines »

Bude fungovat když dám setrvák z ATD, lamela taky kterou si nechám přeobložit a k tomu dám přitlačák z VR6 sachs?????? na ALH
Octavia 1.9Tdi ALH 66KW @ trysky PP764, turbo 1749VB, vedení vzduchu ARL, chip tdidrapek.cz, FMIC, spojka ATD+VR6, EGR OFF, KAT OFF, puky TT, pružiny RS
Odpovědět

Zpět na „FAQ - časté dotazy - řešení, postupy“