Problem s radením na 6q prevodovke FRS

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
mtapaj
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od mtapaj »

Momentalne kompletujem prevodovku FUV sharan 4x4 a mne vychadza hlbka loziska 5mm.
KTS 530 k dispozicii
.....PASSAT B 5,5 96Kw+cca18Kw,AVF 2002-slusny stav aj vybava...:)
renault laguna 2,2td min.90kw..;o) palivo "FRITAK" - exx
patrik.kloucek
Aktivista

Příspěvek od patrik.kloucek »

sCitem píše:mtapaj: přesně takhle to mám udělaný na svý O2, chtělo to ještě lepidlo ale chodí pěkně, jak psal mistr Huml, ložisko se nesmí pohybovat axiálně,ale ani radiálně ;-)Obrázek
:o :o :o Tak tohle vidim poprve. Hele funguje ti to v pohode? A jak dlouho to mas nainstalovany? Ja udelal vlozku loziska zajistil ji trema cervama a stejne se to i stema cervama utrhlo a vymlelo znova. tak se mi tu prevodovka vali uz rok a porad nevim co tim udelat.:-(
Jarda S.
Aktivista

Příspěvek od Jarda S. »

u podélných motorů je to taky tak ? problémy nemam ale radši bych jim předešel než je pak řešit (hm)
Navara 2.5dci 126kw
Passat AVF 96kw
mtapaj
Přispěvovatel

Příspěvek od mtapaj »

Spravil som tuto zatku ktora drzi loisko aj radialne. Zajtra navrtam a kompletujem.
Obrázek
Obrázek
KTS 530 k dispozicii
.....PASSAT B 5,5 96Kw+cca18Kw,AVF 2002-slusny stav aj vybava...:)
renault laguna 2,2td min.90kw..;o) palivo "FRITAK" - exx
Galoš
Přispěvovatel

Příspěvek od Galoš »

Ale tohle vicko nevyresi kdyz prevodovka vrci pri zarazeny petce jak bejva taky problem tech 6q. Tlacis tim vickem jeste vic na hridel s kolama ty se jeste vic opiraj o ty dalsi kola,ne?
Vw SHARAN 1.9 tdi PD 96kw ASZ
Ford Galaxy. 1.9 tdi PD 96kw ASZ
sCitem
Přispěvovatel

Příspěvek od sCitem »

Chodí mi to úplně v pohodě :)i s těma 7 mm , po obvodu mám několik šroubů a dotaženo tak jak to šlo....takže je možný že to bude i míň,zítra budu mít auto na heveru tak se podívám ;-)

Mám převodovku O2Q, nevím jestli se to nějak neliší :)
Jezdím na to už 2 měsíce cca 5000km a v poho, stávalo se mi že padal spojkový pedál,respektive jsem šlápnul do prázdna a na konci odpor,takže třeba 20 krát šlápnout a pak s meziplynem kvalt, pak jsem s tím měl problém dojet pač už mi klouzala spojka i na dvojce, opravil jsem to a spojka klouzala stejně.... tak šla nová dvouhmota (byla zaseklá),2x3,8 HDS a sachs performance přítlak..a už si to svištím :) vážně nehodlám dát za opravu skříně 10k s nejistým výsledkem :)

Podle mě to ložisko dotlačíš na stejný místo jak bylo předtím, mě převodovka nevrčí :)
O2 BXE 4x4, GTB 1756V
Prospeedy
Přispěvovatel

6q

Příspěvek od Prospeedy »

Oživím 😁 nějaké poznatky s odstupem času? Osvědčili se zátky?🤔
Ex: A3 ASZ ..... 300PS :,-(
O2 turbobéňo BWA... 280PS

Akt.: Cupra 1p 2.0 tfsi 370ps/550nm
Passat B7 CR .. profituning
Odpovědět