Noví uživatelé prostudovat jako první! Vytvořený souhrn témat na často probírané dotazy.
Téma mohou zakládat jen moderátoři - pokud máte nápad, kontaktujte Reeshu, nebo Dukese
jaké úpravy máš na mysli, já to mám stejně celé překopané, původně 1Z golf, teď motor AHF keramika a další změny, převodovka 1Z, co věechno budu muset předělat
G3- AHF, 180 PS a 400Nm, (prodáno)
A3- ALH, 225 PS, 475NM (GTB1756VK)
A6 4F avant quattro ASB 261PS, 541Nm
na tu převodovku z Fabie je těch úprav celkem dost, nemá díry na držák převodovky ani nálitek pro držák předního silentbloku, navíc stálej převod má stejnej jako skříň z tý G3 a podle mě i převody budou podobný, s největší pravděpodobností máš převodovku ASD a ta má 5ku takřka stejnou jak ta Fabia, jen o malinko kratší, rozdíl je zanedbatelnej, jediná pomoc, jaksi zvednout maximálku je výměna těch ozubených kol, jejich převodový poměry a zlepšení při použití v různých převodovkách máš v tom odkazu
Ahoj, nevíte prosím, na co je tahle černá páčka na převodovce?
A nemáte někdo detailněji nafocené úpravy držáku převodovky při motáži fabiácké TDI do Oktávie?
taky něco přidám do diskuze 5* z fabie jo a pro rýpaly ve 2 lidech a s plnou rovinka....
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Lupino píše:to je aretačni kolik ktery se použiva při seřizovani řazeni
jak se to používa dokážeš mi to nějak vysvětlit případně jak se to dělá na 6-ti kvaltu tam tohle není ale je tam něco jako kolik kterej nevím na co pořadne je
Seat Leon TOP SPORT(development 200PS)
Golf II TDi
odjistíš koncovky na lanech, pak tady tu páčku zatlačíš a pootočíš, přitom se kulisa na převodovce nastaví jakoby jsi chtěl řadit 1 nebo 2, pak ti někdo přiklopí i řadící páku nebo když je dole manžeta, tak se tam dá zasunout kolík, zajistíš lana a ten čudl na skříni vrátíš do původní polohy
Huml píše:odjistíš koncovky na lanech, pak tady tu páčku zatlačíš a pootočíš, přitom se kulisa na převodovce nastaví jakoby jsi chtěl řadit 1 nebo 2, pak ti někdo přiklopí i řadící páku nebo když je dole manžeta, tak se tam dá zasunout kolík, zajistíš lana a ten čudl na skříni vrátíš do původní polohy
já tam ale nemám to co je na fotce ale takový dejme tomu tlačítko a jde to zaaretovat v poloze jako když jde řadící páka doleva takže asi jak píšeš na 1/2 zkouknu tedy ještě tu řadící páku co by se kam dalo zaaretovat. Jinak ti děkuju přístí týden budu jednu převodovku měnit tak jsem zase o kus chytřejší
BTW: na mojí převodovce je v háji synchron na 3° jak náročna je oprava ??
Seat Leon TOP SPORT(development 200PS)
Golf II TDi
to Rybízek
ako si prišiel na to, že ti odchadza synchron na 3ke? Mne ide tažko radiť
3, hlavne pri podradovaní, ked nepodradim rýchlo a necham padnuť otáčky, tak musím dať medziplyn aby som nešiel cez zúbky.poradte prosím, čo s tým.
Jo to sice jo, otázka je kolik má on koní že ? já jen jestli cca 115 stačí jinak kde na převodovce se dá zjistit jaký to je kód ? nebo to je jedno když je to prostě z fábie 1.9 TDI ?
a poslední otázka jak dlouho trvá montáž jen toho 5tého stupně, když si sebou v kufru přitáhnu tu vymontovanou převodovku. Dal bych to nejspíš stejně ja byl Jaster Ladovi aspol. z AutoskloTurnov
díky za odpovědi.