machy1118 píše:Co myslíte, pomohlo by, kdyby se při jízdě přidala do sání voda? A co by se mohlo poškodit. Myslím krátkodobé použití.
Myslíš jako hópnout i s autem do rybníka ??
Já bych šel klasickou cestou zvyšování výkonu jako všichni ostatní zde na foru, t.j. množství paliva vs. plníci tlak a s věcmi jako NOS/voda bych si hlavu nelámal.
zdravim,stavim motor do golf 2 1,6td,budu tam dávat turbo z octávky 81kw s nastavením alespon 1,2baru a nevím jestli mám zvedat tlak na vstřikovačích nebo ne,čerpadlo upravím podle zde přečteného návodu,taky jsem uvažoval o vačce z 1,9td nebo tdi-jaký na to máte názor? nepotřebuji 200koní,chci jen ,aby to jelo lépe
se vstřikama nic nedělej, nebo odpravíš čerpadlo. vačku z 1.9? a proč bys to chtěl? v čem je lepší? myslím že by se nic nezměnilo. radši dej jen turbo z 96kw a velkej IC- budeš nadmíru spokojen!!!! a pokud bych chtěl fakt velkej výkon, tak tam dej rovnou celej motor 1.9TDi
DTchip.cz chiptuning, měření výkonu
Audi A5 3.0tdi 176kw- 318k 711Nm.
Audi A3, 1756, AGR 90k@241k 557Nm - prodáno
janyck píše:zdar.
ja som mal golf III td 55kw. dolozil som ešte pred vodny chladič IC zo starej octavie tdi.super nan pasuju hadice z avie na chladic vody, su poriadne pretkane a tvrde, len tak lachko sa nenafuknu a su zaroven redukovane.otocil som vyvod zo sacieho na druhu stranu a turbo som povolil na tych srubach kolem a pootocil ho podla potreby.potom mi tam v pohode vosli standartne vysokotlake hadice cca 35mm ktore pasuju na tie z avie.na turbe som si nastavil bypas na 1,2bar .na cerpadle som pootocil skrutku na mnozstvo paliva o pol ot. do prava a doladil som volnobech.no autu chybala nafta vo vysokych ot. tak som dal dole ten vrch cerpadla s membranov a dobrusil som ten konus asi o 1mm do sikma.je to excentricke treba si to poznacit pri rozoberani.tym som dosiahol ze pri stupajucom tlaku v turbe mi stupala aj davka paliva.auto mi skoro vobec nedymilo perfektne chodilo ako sialene aj 190tkou a motor aj turbo slape dodnes super .
sory za pravopis ponahlam sa
tys to obrousil o 1mm, já asi o 8mm
.
kouřivost v pohodě, dlouho sem to ladil a zkoušel, než to bylo ideální (ze začátku taky chyběla dodávka v otáčkách-při tlaku).
janyck píše:zdar.
ja som mal golf III td 55kw. dolozil som ešte pred vodny chladič IC zo starej octavie tdi.super nan pasuju hadice z avie na chladic vody, su poriadne pretkane a tvrde, len tak lachko sa nenafuknu a su zaroven redukovane.otocil som vyvod zo sacieho na druhu stranu a turbo som povolil na tych srubach kolem a pootocil ho podla potreby.potom mi tam v pohode vosli standartne vysokotlake hadice cca 35mm ktore pasuju na tie z avie.na turbe som si nastavil bypas na 1,2bar .na cerpadle som pootocil skrutku na mnozstvo paliva o pol ot. do prava a doladil som volnobech.no autu chybala nafta vo vysokych ot. tak som dal dole ten vrch cerpadla s membranov a dobrusil som ten konus asi o 1mm do sikma.je to excentricke treba si to poznacit pri rozoberani.tym som dosiahol ze pri stupajucom tlaku v turbe mi stupala aj davka paliva.auto mi skoro vobec nedymilo perfektne chodilo ako sialene aj 190tkou a motor aj turbo slape dodnes super .
sory za pravopis ponahlam sa
tys to obrousil o 1mm, já asi o 8mm
.
kouřivost v pohodě, dlouho sem to ladil a zkoušel, než to bylo ideální (ze začátku taky chyběla dodávka v otáčkách-při tlaku).
zvazuji vyrobu tech ovladacich tycinek z kulatiny a ruzny vybrouseni a nechat tam tu ,se kterou to bude optimalni,popr.sladit to na brzde,spis si myslim ze ta pruziny je pro tlak 1,5baru co tam mam slaba,jestli ji podlozit nebo nechat udelat novou a tvrdsi?
asi uz jen dopiluju cromicku a vrham se na dalsi projekt,zase nafta a zase ital,auto uz je vybrany,cromicka skonci jako moje auto ktery je na bezny jezdeni,kdyz se klidnim tak je i spotreba o.k,jeste jen vyresit to ostry koleno u turba a lak....je sice pravda ze pri plnym tlaku dat dost nafty je dobry,ale zase to pak moc kouri,radsi bych byl kdyby ten vykon byl postupnej teda i s tou kourivosti,jak to bude o.k tam vam semka dam graf z brzdy
Kontrolní otázka...Pokud bych dal třeba do golfu 1.6td motor z octavie 1.9tdi 66kw tak jak my bude fungovat na turbu naklapěni lopatk bez ventilu N75,nebo se tam musi nejakym zpusobem dodelat???
66kw podle me jeste nema nataceni lopatek,jinak se to resi ze se bere tlak vzduchu ze sani a ovlada se s tim nataceni lopatek,jen se ten ovladaci bazmek musi vymenit
Btw:pokud bys prodaval ten motor z toho golfu tak se ozvy