Neraz a ne jedenexiter píše:Zdravim,
resim jsem o vikendu zanesene turbo. Postup dle navodu.
Vse OK akorat pri povolovani tech 3sroubku M4 na torx myslim 25 se mi ten posledni utrhl, utrhl se jen kousek asi 2mm zustali v turbu. Musel jsem tedy odvrtavat a projet zavity. Jen se chci zeptat, zda se toto take nekomu stalo nebo vzdy bez problemu.
DIky
Demontáž a oprava turba vrchem
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
misoVW
- Aktivista
1. ziadny silikon! staci nove tesnenieslovi píše:ahoj,
vprvom rade chcem podakovat autorovi tochto navodu,velmi mi ulahcil pracu. Turbo sa mi podarilo bez problemu vybrat vrchom von. mam par otazok na ktore som nenasiel odpoved, a radsej sa spytam ako by som spravil niaku chybu.
moje auto : VW Golf mkIV 2002, 1.9 TDI PD ARL 110kw
1.pri skladani chcem povymienat vsetky tesnenia, je potrebne naniest na dosadacie plochy niaky silikon ?
ktora strana tesnenia ide kam ? je nato niake pravidlo ?
2. pri prvom starte staci ak do mazacej trubky dam trocha oleja ? alebo treba aj odpojit zhavice a zastartovat na prazdno ? ked ano, ako ?
3. pri prilezitosti demontaze turba som sa rozhodol vsetko dokladne ocistit. len neviem ako vycistim FMIC bez toho aby som musel rozobrat cely cumak. v celom sacom trakte ako aj v turbe nebolo vela oleja, takze predpokladam ze ani v FMIC nebude toho vela i ked je to miesto kde zhromazduje najviac oleja. takze neviem co spravit, niake napady rady ako nato ???
dakujem za rady
2. ked budes mat este urbo vonku, tak cez holender mazacej trubky tam nakvapkaj trocha oleja, btw pri odpojenych zhavicoch motor normalne nastartuje
3. olej z ic iba vypusti cez spodnu hadicu, odpoj ju a olej nechaj vytiect, ale pokial ho tam mas abnormalne vela, chyba bude v turbe, aku ma ax. volu?
Tiguan CBAB
Polaris 455 diesel 4x4
Harley Davidson V-rod
BMW R1200R
Polaris 455 diesel 4x4
Harley Davidson V-rod
BMW R1200R
-
Jerry973
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
Ja som sa ich dnes snazil zohnat, ale to je asi nemozne. Ako tu bolo pisane niekde, daju sa urobit so stareho tesnenia pod hlavu myslim, tam je taky plech. Da sa to vyrazit dierkovacom. Ja som zohnal len kamarata, ktory mi to dokaze vyrobit. Bezne sa taketo veci zohnat nedaju, aspon co som presiel predajne, pozerali na mna ako na nejake UFO ked som povedal co chcem a z akeho materialu .. 
PS: Hrubka by mala byt priblizne 0,2 mm, alebo 0,15 mm ...
PS: Hrubka by mala byt priblizne 0,2 mm, alebo 0,15 mm ...
Golf lll combi, 81 kW, AFN
Zdravim urcite to tu kdesi je ale uz nejaku chvilu hladam a nic ..... ako potom spravne nadstavit regulaciu .... auto ide nehadze ziadne poruchy akurat trochu dymi a na budiku tlaku turba mam volake vysoke cisla....moze davat turba vyzsi tlak ktory by mu mohlo ublizit ????.....mozno je len budik K.O....dik
Seat ibiza 1,9 Tdi AFN rok vyroby 98