slovi píše:ahoj,
vprvom rade chcem podakovat autorovi tochto navodu,velmi mi ulahcil pracu. Turbo sa mi podarilo bez problemu vybrat vrchom von. mam par otazok na ktore som nenasiel odpoved, a radsej sa spytam ako by som spravil niaku chybu.
moje auto : VW Golf mkIV 2002, 1.9 TDI PD ARL 110kw
1.pri skladani chcem povymienat vsetky tesnenia, je potrebne naniest na dosadacie plochy niaky silikon ?
ktora strana tesnenia ide kam ? je nato niake pravidlo ?
2. pri prvom starte staci ak do mazacej trubky dam trocha oleja ? alebo treba aj odpojit zhavice a zastartovat na prazdno ? ked ano, ako ?
3. pri prilezitosti demontaze turba som sa rozhodol vsetko dokladne ocistit. len neviem ako vycistim FMIC bez toho aby som musel rozobrat cely cumak. v celom sacom trakte ako aj v turbe nebolo vela oleja, takze predpokladam ze ani v FMIC nebude toho vela i ked je to miesto kde zhromazduje najviac oleja. takze neviem co spravit, niake napady rady ako nato ???
dakujem za rady
1. ziadny silikon! staci nove tesnenie
2. ked budes mat este urbo vonku, tak cez holender mazacej trubky tam nakvapkaj trocha oleja, btw pri odpojenych zhavicoch motor normalne nastartuje
3. olej z ic iba vypusti cez spodnu hadicu, odpoj ju a olej nechaj vytiect, ale pokial ho tam mas abnormalne vela, chyba bude v turbe, aku ma ax. volu?