vymysli co stím, prej to někdo vykupuje, nikdo neví kdo, já nachystal padesátku a nic, před tím i nyní kanál milošPetr H. píše:dík zajímavej článeček. Doufám, že jsem si to přepočítal dobře...
ceny bionafty
Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři
-
- Aktivista
Odpovědi: 0
-
- Aktivista
-
- Aktivista
-
- Aktivista
... říká se tomu třeba nitraceslovacek.milos píše:v osmičce jsem málem propadal z chemie tak mi to musíš přeložit do života dík milošSlavkov píše:Tady je "návod", co se s tím dá dělat![]()
Stačí dokoupit tu k. dusičnou a můžeš začít![]()
![]()
![]()
HO-CH2-CH(OH)-CH2-OH + HNO3 → O2NO-CH2-CH(ONO2)- CH2-ONO2 + 3 H2O
... možná by to pak bylo prodejnější

GIV Variant TDi ???kW
-
- Aktivista
něco podivného se i děje stou esterifikací
mám jednoho dodavatele a to jsem tu psal první várka a eterifikace proběhla za dvě hodiny, čistota až na dno a dole glycerin,
druhá várka 24 hodin a nic moc proběhlo to částečně, byl jsem trochu zklamaný nokdy se mi to nestalo
třetí várka za dvacet hodin jsem ráno zjistil že na dně není nic a oderaným vzorkem jsem zjistil spíš olej jak ester v 20.00 hodin jsem se byl mrknout a slil to a proběhlo vše OK esterrifikát je čistý a glycerin je dole i tak to někdy chodí, že by to třeba ta hydrolíza zpomalila nechápu, metanolu i louhu jsem mírně přidal po poslední zkušenosti, dělám to jinak pořád dokola NaOH metanol miloš
mám jednoho dodavatele a to jsem tu psal první várka a eterifikace proběhla za dvě hodiny, čistota až na dno a dole glycerin,
druhá várka 24 hodin a nic moc proběhlo to částečně, byl jsem trochu zklamaný nokdy se mi to nestalo
třetí várka za dvacet hodin jsem ráno zjistil že na dně není nic a oderaným vzorkem jsem zjistil spíš olej jak ester v 20.00 hodin jsem se byl mrknout a slil to a proběhlo vše OK esterrifikát je čistý a glycerin je dole i tak to někdy chodí, že by to třeba ta hydrolíza zpomalila nechápu, metanolu i louhu jsem mírně přidal po poslední zkušenosti, dělám to jinak pořád dokola NaOH metanol miloš
-
- Aktivista
-
- Aktivista
Petr H. píše:truck píše: TANK ONO Vysoké Mýto nafta motorová 29, 90 Kč.tak to máme ve skutečnosti tak 32,90 Kč....
miloši, kdyby jsi míň mudroval a víc četl tak se nebudeš vůbec divit tomu čemu vlastně perfektně rozumíš...
trochu mi to přelož jestli myslíš ten olej já se tou hydrolízou nebo titrací nebo čím moc nezabývám miloš