ceny bionafty

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

Odpovědět
Petr H.
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Petr H. »

:P nééééé míň mudruj a víc čti, takhle by jsi to měl moc jednoduché. Všechny důležité věci tady byly dotázány a odpovězeny. Už jsem vařil nejmíň 20 různejch pokusů a občas se mi ještě dařej všelijaký patlanice. Pozitivní je že už tomu pomalu přicházím na kloub. Snese to opravdu hodně, ale základní pravida musíš dodržet... ;) . Blbý je že ME ŠKVA. SÁDLA mi nejde, furt mi to sádlo tam zůstává na dně ... (noteeth) krásně čisté, jen namazat na chleba...
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

Petr H. píše::P nééééé míň mudruj a víc čti, takhle by jsi to měl moc jednoduché. Všechny důležité věci tady byly dotázány a odpovězeny. Už jsem vařil nejmíň 20 různejch pokusů a občas se mi ještě dařej všelijaký patlanice. Pozitivní je že už tomu pomalu přicházím na kloub. Snese to opravdu hodně, ale základní pravida musíš dodržet... ;) . Blbý je že ME ŠKVA. SÁDLA mi nejde, furt mi to sádlo tam zůstává na dně ... (noteeth) krásně čisté, jen namazat na chleba...
to já těch pokusů zas moc nedělám a pořád se mi celkem daří jezdit za dvě kačky litr, akorát mi to nějak nelzlo na rozum pořád stejný olej co dodavatel říká a dvě hodiny a pak přes třicet, teplo bylo tak stejně,

já tě chápu přicházíš tomu na kloub a já na to leta jezdím mi raději odpověz v čem vidíš můj problém, miloš
MirekX
Aktivista

Příspěvek od MirekX »

Unicorn Lezník u Poličky, bionafta 28,9 Kč
Lanškroun bionafta zdejší výroby 30,3 Kč ,ale jede to na ni jak na naftu :)
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru. :) KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS (noteeth)
Petr H.
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr H. »

(LOL) miloši miloši nepsal si náhodou, že za ty 2 hodiny jsi to měl hotové, když ti do toho pralo sluníčko?? mozná bylo stejně teplo, ale asi né v té nádobě... stačí, když to dám na studenou zem a trvá to klidně 2 dny, myslel jsem, že tohle máš už po těch letech zmáklé ne???

Sehnal jsem si ted pořádnou vysmažku ze závodní jídelny z friťáku po řízečkách. Stojí to u týden po reakci na ponku a pořád je to černý jak bota, i když už je vydět že se jednotlivé složky oddělili. To jsem zvědavý kolik měsíců nebo let bude trvat, než se ta na molekuly rozškvařená strouhanka dostane až ke dnu.... (rofl) . Počítám, že až to po 15 letech někdo vytáhne z pozaregálu bude to akorát, jako ten kanystr z vyjetým olejem co jsem tam nedavno našel. taky už byl krásně čirej a nadně černej cucek. :D

Mimochodem netušíte někdo kolik je bod zakalení měřo - eeřo ??? mívám to pořád zakalené jen na sluníčku čiré. Tak jsem dneska zkoušel přidat benzín, ale zrovno moc se to s nim teda míchat nechce... uvidíme třeba se v tom bude chtít rozpustit... (LOL)
slovacek.milos
Aktivista

petře to mám ještě jedno dodavatele, je to víc jak měsíc bylo vedro, stejné místo, chystal jsem liazku na STK, esterifikace dopadla tak že za dvě hodiny bylo vidět na dno, to se mi prostě nikdy nestalo, nebo jsem to nikdy nezjistil,
pak jednou v neděli to samé a zázrak se neopakoval, ale esterifikace proběhla

a ta třetí várka od pondělka je už OK,

ono i to průmyslové meřo jsem párkrát měl sud a nic moc . bylo zakalené a dost husté

co beru z rekreační oblasti to je pořád v poho do rána OK miloš
slovacek.milos
Aktivista

ještě petře k tomu zakalení to mám taky várku asi 400 litrů a ráno se mírně zakalí přes den křištálově čisté jsou to esterifikované tuky nebo palma, prostě při nižžších teplotách tuhnou a projevuje se to zákalem, tuším jsem ti poslal fotku dvou výrobků dělá to ten levý světlejší náhodně jsem si toho ráno všimnul

vyvaruješ se toho tak že ten bordel naspodu vyleješ a nic co připomíná tuky nepoužíváš to je můj názor miloš
Petr H.
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr H. »

nee paní z kantýny mi to přecedila přez hadr, takže to byl jen asi bych to už nazval jemně rozptýlený uhlík, žádné sádlo. Uvidíme až se vrátím, jedu na dovolenou. ;) Každopádně použiju gravitační filtraci nikoliv nucenou filtraci. A kdych se náhodou rozhodl se tim vážněji zabývat a jezdit na to tak si určitě dám před normální filtr průhledný a nejspíš 2 jeden s ventilkem jako obtokáč, abych se stim nemusel někde j.... při -20st.

I když si pamatuju když Tank ONO mělo první pumpu v Nýřanech tak jsem tam při nějaké ropné krizi koupil asi 1000l 100% MĚŘO (za 13,40 Kč (rofl) ) a vypadalo to jak žluklý mlíko a bylo to v létě. A taky jem to nějak vyjezdil... akorát to žralo jako sviňa.
slovacek.milos
Aktivista

na těch tísíc litrů žlutého meřa mám super vzpomínku, asi dva tři roky mi ho přivezli mrzlo borec ukázal vzorek a super, tak mi ho natočili čerpadlem do kontejneru na paletě, na druhý den jsem zjistil že mám před barákem 1000 litrů něco jako husího sádla, to způsobilo asi to čerpadlo byl jsem na mašli miloš
Petr H.
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr H. »

Petr H.
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr H. »

;) tak nenepínej. Schválně budu hádat, nádobu jsi měl na sluníčku, tak to rychlejš, nebo ti do toho přilili olej z ještě rozehřáté fritézy.
slovacek.milos
Aktivista

Petr H. píše:;) tak nenepínej. Schválně budu hádat, nádobu jsi měl na sluníčku, tak to rychlejš, nebo ti do toho přilili olej z ještě rozehřáté fritézy.
bylo to asi olejem, prostě za dvě hodiny křištálová čistota na dno,

vyzkoušel jsem to potřetí teplota přes čtyřicet a udržoval jsem ji na slunci, stejný dodavatel, a zas nic moc, glycerin byl za tři hodiny na dně vidět, ale zázrak se neopakoval

jediné vysvětlení je že nakouipili olej který smrděl rybinou značku jsem zas nezjistil a druhý den ho museli vyměnit v té várce ho byla přesně polovina a to byl asi celý zázrak miloš
Petr H.
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr H. »

Jakou má ten tvůj glycerýn barvu? Nahnědlá kapalina? Já jsem ted navařil pokusnou dávku a asi jsem to odměřil nějak moc přesně. Glycerýn se mi podažilo vyrobit úplně čistej bez vody, takže je průhlednej a je rozptýlenej v palivu a je to celé krásně čiré. Várku jsem přefiltroval neco málo glycerýnu zůstalo na filtru a šup s tim do auta. Někdo tady strašil co to všechno neudělá, když bude glycerýn v palivu. Nějak jsem žádné hororové změny nezaznamenal. Samozřejmě, ze začátku, když jde glycerýn s palivem do motoru je to jiné, ale ne problematické. Otázka je taky kolik se ho vyjelo a kolik se ho ještě poflakuje na dně v nádrži. :D co vy na to?
slovacek.milos
Aktivista

Petr H. píše:Jakou má ten tvůj glycerýn barvu? Nahnědlá kapalina? Já jsem ted navařil pokusnou dávku a asi jsem to odměřil nějak moc přesně. Glycerýn se mi podažilo vyrobit úplně čistej bez vody, takže je průhlednej a je rozptýlenej v palivu a je to celé krásně čiré. Várku jsem přefiltroval neco málo glycerýnu zůstalo na filtru a šup s tim do auta. Někdo tady strašil co to všechno neudělá, když bude glycerýn v palivu. Nějak jsem žádné hororové změny nezaznamenal. Samozřejmě, ze začátku, když jde glycerýn s palivem do motoru je to jiné, ale ne problematické. Otázka je taky kolik se ho vyjelo a kolik se ho ještě poflakuje na dně v nádrži. :D co vy na to?
tak to petře nevím vůbec o čem mluvíš a jak bez vody :?

já ho mám nahnědlý vždy naspodu a ta poslední dávka to jsem dělal před dovolenou 40 l celkem 14 dní jsem ho musel nasekat vrtulí abych ho dostal z padesítky ven, bylo ho tam teda velice málo olej byl tak čistý že bylo škoda ho esterifikovat, já to po těch dvackách dělám jen kvůli tobě že tě to tak chytlo, ten domácí výzkum miloš
Petr H.
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr H. »

Jo já to měl taky vždycky z "vodou na dně". ale to jsem dával přiměřeně... . Ted jsem to jednou odměřil a je tam prd. Voda co vznikně při chemické reakci se musela asi vsáknout do strouhanky. nebo prostě je jí tak málo, že mě nevznikl rezavý tekutý technický glycerin, ale průhledný čístý. No a ten se chová podle teploty po ránu je to sliz a jak se otepí tak zkapalní je normále rozptýlenej v palivu a je čirej - průhlednej.

mrkni do vlastností na teploty tání:

99% http://www.mah.cz/soubor.php?sid=15

85% http://www.mah.cz/soubor.php?sid=13

ale, že by se mi někdy povedlo mít na dně až takhle to teda ne. A stálo to skoro 3 neděle.
slovacek.milos
Aktivista

Petr H. píše:Jo já to měl taky vždycky z "vodou na dně". ale to jsem dával přiměřeně... . Ted jsem to jednou odměřil a je tam prd. Voda co vznikně při chemické reakci se musela asi vsáknout do strouhanky. nebo prostě je jí tak málo, že mě nevznikl rezavý tekutý technický glycerin, ale průhledný čístý. No a ten se chová podle teploty po ránu je to sliz a jak se otepí tak zkapalní je normále rozptýlenej v palivu a je čirej - průhlednej.

mrkni do vlastností na teploty tání:

99% http://www.mah.cz/soubor.php?sid=15

85% http://www.mah.cz/soubor.php?sid=13

ale, že by se mi někdy povedlo mít na dně až takhle to teda ne. A stálo to skoro 3 neděle.
mrknu ale raději zítra pro mě je to novinka a jsem KO a ráno moudřejší večera :-D miloš
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“