Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři
to já těch pokusů zas moc nedělám a pořád se mi celkem daří jezdit za dvě kačky litr, akorát mi to nějak nelzlo na rozum pořád stejný olej co dodavatel říká a dvě hodiny a pak přes třicet, teplo bylo tak stejně,Petr H. píše:nééééé míň mudruj a víc čti, takhle by jsi to měl moc jednoduché. Všechny důležité věci tady byly dotázány a odpovězeny. Už jsem vařil nejmíň 20 různejch pokusů a občas se mi ještě dařej všelijaký patlanice. Pozitivní je že už tomu pomalu přicházím na kloub. Snese to opravdu hodně, ale základní pravida musíš dodržet...
. Blbý je že ME ŠKVA. SÁDLA mi nejde, furt mi to sádlo tam zůstává na dně ...
krásně čisté, jen namazat na chleba...
bylo to asi olejem, prostě za dvě hodiny křištálová čistota na dno,Petr H. píše:tak nenepínej. Schválně budu hádat, nádobu jsi měl na sluníčku, tak to rychlejš, nebo ti do toho přilili olej z ještě rozehřáté fritézy.
tak to petře nevím vůbec o čem mluvíš a jak bez vodyPetr H. píše:Jakou má ten tvůj glycerýn barvu? Nahnědlá kapalina? Já jsem ted navařil pokusnou dávku a asi jsem to odměřil nějak moc přesně. Glycerýn se mi podažilo vyrobit úplně čistej bez vody, takže je průhlednej a je rozptýlenej v palivu a je to celé krásně čiré. Várku jsem přefiltroval neco málo glycerýnu zůstalo na filtru a šup s tim do auta. Někdo tady strašil co to všechno neudělá, když bude glycerýn v palivu. Nějak jsem žádné hororové změny nezaznamenal. Samozřejmě, ze začátku, když jde glycerýn s palivem do motoru je to jiné, ale ne problematické. Otázka je taky kolik se ho vyjelo a kolik se ho ještě poflakuje na dně v nádrži.co vy na to?
mrknu ale raději zítra pro mě je to novinka a jsem KO a ráno moudřejší večeraPetr H. píše:Jo já to měl taky vždycky z "vodou na dně". ale to jsem dával přiměřeně... . Ted jsem to jednou odměřil a je tam prd. Voda co vznikně při chemické reakci se musela asi vsáknout do strouhanky. nebo prostě je jí tak málo, že mě nevznikl rezavý tekutý technický glycerin, ale průhledný čístý. No a ten se chová podle teploty po ránu je to sliz a jak se otepí tak zkapalní je normále rozptýlenej v palivu a je čirej - průhlednej.
mrkni do vlastností na teploty tání:
99% http://www.mah.cz/soubor.php?sid=15
85% http://www.mah.cz/soubor.php?sid=13
ale, že by se mi někdy povedlo mít na dně až takhle to teda ne. A stálo to skoro 3 neděle.