Rozpuštění palmového tuku a ohřívání oleje v zimě
Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři
- blacklight
- Přispěvovatel
Nevím jestli mám přesně tu pravou směrnici, možná to chce víc pohledat...
Blbé je, že to česky někdy nespolupracuje....
http://eur-lex.europa.eu/Notice.do?val= ... isu=#texte
Případně je to číslo: 32010R1008 a najdeš to na
http://eur-lex.europa.eu/cs/index.htm
Cituji: "2.2.3.2. The windscreen washer system shall be filled and fully primed with a low-temperature windscreen washer fluid consisting of a 50 % solution of methanol, or alternatively isopropyl alcohol, in water with a hardness not exceeding 205 mg/l (Ca). The system shall be placed in an ambient temperature of – 18 ± 3 °C for a minimum of four hours. The fluid does not have to be stabilized at this temperature. The performance of the windscreen washer system shall then be verified by actuating the system in accordance with paragraph 2.2.1.1. to 2.2.1.2."
Blbé je, že to česky někdy nespolupracuje....
http://eur-lex.europa.eu/Notice.do?val= ... isu=#texte
Případně je to číslo: 32010R1008 a najdeš to na
http://eur-lex.europa.eu/cs/index.htm
Cituji: "2.2.3.2. The windscreen washer system shall be filled and fully primed with a low-temperature windscreen washer fluid consisting of a 50 % solution of methanol, or alternatively isopropyl alcohol, in water with a hardness not exceeding 205 mg/l (Ca). The system shall be placed in an ambient temperature of – 18 ± 3 °C for a minimum of four hours. The fluid does not have to be stabilized at this temperature. The performance of the windscreen washer system shall then be verified by actuating the system in accordance with paragraph 2.2.1.1. to 2.2.1.2."
Octavia 1.9 TDI
Golf 2.0 TDI
EX: Lancia Lybra SW 1.9 JTD, Lancia Thesis 3,2 V6, LPG Opel Meriva LPG
Golf 2.0 TDI
EX: Lancia Lybra SW 1.9 JTD, Lancia Thesis 3,2 V6, LPG Opel Meriva LPG
Sem vam to rikal.......
............kazdopadne nemam to z vlastni hlavy....rikal mi to znamej co prodava chemku.......a ze takhle vlastne vzniknul celej ten metanolovej pruser ....paaaaaaccccc chlapci na tom byli ohledne smernic nejspis jako ja nebo vy .......akorat je to fakt parta blbu kdyz je to takhle zivi a oni ani nejsou schopny si to nastudovat nebo si delat namatkove testy na obsah metanolu....... 

Sharan 1.9 TDI 96 kw GOAL
OVCE 2.0 TDI 103 kw BKD
OVCE 2.0 TDI 103 kw BKD
-
- Aktivista
svým způsobem tomu věřím
koumáci kupujou lih do ostřikovačů čití stáčí a vyrábí , umí vřadit do sítě prodat
že o různých směrnicích nebo zákonech rozhodujéí naprosto nekopetentní lidé je známo
no a když jim někdo stříkl do ostřik metanol tak to tak dopadlo jak to je prostě o tom nikdo nevěděl až to zjistili v nemocnici
vědomě dávat metanol do chlastu stím kolik za to vyfasuješ let života na baráku, žít se zajícem a nechat si kouřit
to udělá magor , který za drát patří
koumáci kupujou lih do ostřikovačů čití stáčí a vyrábí , umí vřadit do sítě prodat
že o různých směrnicích nebo zákonech rozhodujéí naprosto nekopetentní lidé je známo
no a když jim někdo stříkl do ostřik metanol tak to tak dopadlo jak to je prostě o tom nikdo nevěděl až to zjistili v nemocnici
vědomě dávat metanol do chlastu stím kolik za to vyfasuješ let života na baráku, žít se zajícem a nechat si kouřit
to udělá magor , který za drát patří

-
- Aktivista
-
- Aktivista
etylek píše:Tak jde o to, že solventní naftou by meřo stačilo ředit na zimu méně, než normalní naftou.
dyt jsi to už zkoučel a zamrzlo to, já to vyčetl na netu jak solventní fachčí a měl toho doma pár sudů.
přilíval jsem jede to ale s meřem na zimu to na vlký mráz

nevím jí jsem zde psal tři roky zpítky jsem jezdil zimu natvrdo
jen jsem dával na noc auto do garáže a OK
je ale potřeba si říct co je strážnice ve strážnici neprší a jsou zde hezké zimy moc nemrzne

Methanolu tam může zůstat jen stopové množství z výroby, kdy na lince byl předtím zpracováván methanol.blacklight píše:Má pravdu, podle nové nějaké směrnice je možné do ostřikovačů používat metanol. A přesně jak píšete, musí to být označeno lebkou a ještě čímsi.
Jestli to tak v realitě opravdu je, to netuším, ale ta směrnice fakt existuje. Nechápu tam třeba ohledně dýchání... kdyby někdo byl velmi pečlivý na skla a ostřikoval to pravidelně, tak mu asi moc dobře nebude.
Jinak co vím, tak se metanol hodně používá ještě v elektrotechnice k čištění součástek a desek.
Zakázat ho by byl asi velký problém pro hodně odvětví. Vzhledem k debilitě naší vlády bych se tomu nedivil, ale věřím že by se našla cesta ze sousedních zemí. Vždyť my tady vlastně žijeme tím, že se snažíme přežít to, jak s náma vyjebávají. Hodně z nás zatím úspěšně.
Jak by asi vypadal řidič který se nadechne methanolu??? To by po Evropě brzy jezdili slepý řidiči

Mercedes-Benz W210 300D
-
- Aktivista
Stewa píše: Jak by asi vypadal řidič který se nadechne methanolu??? To by po Evropě brzy jezdili slepý řidiči
nebo si vem že začneš stříkat a postříkáš děcko v kočárku
to se mně právě dneska stalo jsem vezl kámošovi sintru ještě jsem zkusil stěrače zda jsou OK a nahodil jsem mladou matku s kočárkem
vzala to sportovně