ANTI LAG SYSTEM NA MOTOR 1.8t
Moderátoři: šulda, Moderátoři
je to tak jak rikate,souhllasim s vami. Ted jezdim bez ramu protoze jsem to zkousel,jestli vubec nas to bude bavit a jestli ma smysl neco stavet,aby jsme nepostavili auto,dvakrat se nesvezli a stalo to na dilne. prvne chci mit ve vsem jasno. Ted se priklanim spis k tomu golfu a motor 1.9tdi s haldexem . chtel bych spis tri dvirko,tak uvidim jestli sezenu neco bez papiru a uvidi se.
-
- Aktivista
tady je golf tdi 4 motion za pusu, tak ho kup a začni makat
http://www.sauto.cz/osobni/detail/volks ... oFrom=list
nebo tady o malinko dražší, ale už PDčko se šestikvaltem - lepší základ

nebo tady o malinko dražší, ale už PDčko se šestikvaltem - lepší základ
Golf mk1 mTDI ...powered by Holz-tdi
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
-
- Aktivista
To ber. Staci "jenom":turbo kamna power píše:http://www.sauto.cz/osobni/detail/volks ... oFrom=list
- motor ARL/ASZ
- sani ARL/ASZ
- GTB2260VK na poradnych svodech
- cidlo tlaku
- poradny vyfuk bez restrikci - zde budes mit problem s kardanem
- poradnej IC, dost mozna komplet ARL stena by to vyresila, IC prevarit na hlinikove boky
- poradnou spojku (SRE jednohmota zaklad)
- poradny trysky, osobne bych doporucil FB R783
- pridavny chladic oleje
- budiky na tlak turba, oleje, teplotu oleje, EGT (teplota spalin)
- poradny brzdy
- nejspis asi rafky a pneu
- vnitrni ram
- poradnej chip
... snad jsem na nic takhle pri ranu nezapomnel, tohle by melo dat na spolehlivych 250 koni.
Pocitam, ze kdyz byste praci delali svepomoci, tak do 200tis. (jen za upravy) byste se mozna mohli vejit

TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by 
Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
-
- Aktivista
Jasny, ja to bral z pohledu vykonu. Samozrejme podvozek, brzdy atd.
Uprimne receno jsem tim chtel jenom dat moznost Miltekovi "procitnout", aby si uvedomil, ze neco takoveho neni sranda za par supu.
Uprimne receno jsem tim chtel jenom dat moznost Miltekovi "procitnout", aby si uvedomil, ze neco takoveho neni sranda za par supu.
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by 

Myslíme na všechno,chceme to mít perfektně promyšlený aby jsme se pak u nějakýho problému nezastavili. Dneska je asi nejpodstatnější podvozek,základ bude ten pohon 4x4 haldex,stavitelnej podvozek a ještě se musí domyslet ten haldex,jestli to vubec vydrží když bude víceméně furt sepnut atd.....bojím se,že když bude sepnut třeba jen na půl že se budou opotřebovat ty lamelky....kde seženu ten ovladač na ten haldex,slyšel jsem že už hodně lidí ho má v autě a pohon si pouští manuálně
-
- Aktivista
O haldex bych se nebál, pokud měl pravidelnou údržbu. Na nějaký spínání na půl bych se vybod, nechal bych ho sepnutej na furt.
Koukals na ty golfy,co jsem dával odkaz? Kolik máš na to vlastně peněz v tuto chvíli? Pokud nemáš aspoň to kilo, abys měl na pořizovací cenu toho golfa, tak nemá smysl se do něčeho vůbec pouštět.
Jinak podvozek je nejdůležitější. Když nebudou pořádný tlumiče a pneu, tak ti bude nějaká GTB2260VK k ničemu. Pro začátek by to chtělo aspoň tréningový HPčka.
Koukals na ty golfy,co jsem dával odkaz? Kolik máš na to vlastně peněz v tuto chvíli? Pokud nemáš aspoň to kilo, abys měl na pořizovací cenu toho golfa, tak nemá smysl se do něčeho vůbec pouštět.

Jinak podvozek je nejdůležitější. Když nebudou pořádný tlumiče a pneu, tak ti bude nějaká GTB2260VK k ničemu. Pro začátek by to chtělo aspoň tréningový HPčka.
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
-
- Aktivista
No ted jsme spíše ve fázi shánění podvalníku,kamarád má audi a6 3.0tdi tak to budeme tahat za tím a po sléze pořídím něco já na tahání,možná pašíčka,uvidíme. Přítulka má pašíčka 96kw a myslím že by si s tím dokázal poradit,kdybych koupil něco takovýho.... Toho golfika chci koupit bez papiru,chci to stavět pouze pro závodní učely,takže nwm jestli koupit s papirama a papiry střelit,bo koupit něco lehce bouranýho bez tp....ted sháníme podval,chci aby tam byl silnej naviják,kvuli případnýmu vyprošťování...Takže říkáte že když bude haldex pořád spuštěnej bude to v pohodě? Dalo by se to srovnávat s quattrem co používá audi například u těch A6? Nebo se to bude řídit odlišně? Dobře to by jsme měli skoro pořešený. Ještě jsem se koukal po sekvenčním řazení,prodává se přímo na VW převodovky,ale stojí kolem 40tisíc od sqs racing,tak se chci zeptat,jestli někdo neví o nějaký alternativě nebo jak to pořešit samo domo,pokud to ovšem lze....myslím že na tom nebude nic uplně extra....pouze převedené H do pozice dopředu do zádu. Motor zatím teda řešit nebudu,zatím nechám sérii a budu se věnovat auto jako takovému,motor si pak postavíme novější kterej tu třeba od někoho zakoupím. Ještě si hodím inzerátek kvůli adaptérům na brzdový třmeny,chci tam dát ty největší co se ve vw používají,myslím že se dávaly do passatu 2.5tdi ,ještě kouknu bylo tu toho dost,takže si přečtu co přesně bych mohl potřebovat za ty adaptéry a pořeším to pak,jelikož nevím jak to bude přesně velké kola pořeším pak,co by jste doporučili,nebo co víte že tam dostanu? 16",17"? nebo co by bylo na závody lepší? Další věc je rám.....samo domo nebo nechat udělat? Myslím že kdybych to dělal podle přílohy J aby to bylo funkční a z předepsaného materiálu,snad by s tím nebyl problém ale aby nebyl problém po první stříšce......Montáž rámu stojí kolem 25tisíc co jsem zjistoval,tak uvidim jak se rozhodneme. Kratší řízení,vím že ho používá i felicia kit car,někde jsem četl že je to kombinace řízení felicia a tuším nějakej renault,ale nikdy jem nikde nečetl o zkráceným řízení na golfa,pak se ozkouší,jestli vubec bude potřeba,ale bylo by to fajn,ale ne na ukor špatného držení roviny při vyšších rychlostech. Motor a vše s ním co je spojeno budu řešit s klukama s dieselpower. Alespoň budu vědět že je to promakaná prácička. Ještě jedna věc,nevíte někdo,když se montuje hydraulická růča,který ty ventily jsou nejlepší a bez nějakých poruch?
-
- Aktivista
kup normálně auto s papírama, lehce bouranejch golfů 3dv. 4x4 TDI bez TP asi moc nebude
Rám bych asi nechal dělat, třeba tady: http://www.ncpower.cz/ramy.html
Na nějaký sekvence bych se vy... a jetý slicky taky nic moc, to mi příjdou lepší nový semi-slicky...
Abychom se drželi při zemi, tak bych to viděl takhle:
Karoserie: vykuchat, rám, vybavení posádky atd... myslím, že do 40-50tis. kč by ses moh vejít
Podvozek: PU silentbloky, nový čepy, ložiska atd... do 10-15tis. kč, podvozek HP sporting tréninkovej 25-30tis. kč
Brzdy: dopředu sériový 312mm kotouče, desky DS3000, dozadu DS2500, pancéřový hadice, hydro ručka, ABS off... 20tis, kč??? možná víc
Pohon: spojkovej závodní set s jednohmotou, sériová skříň (naštěstí 4x4 má v sérii už celkem krátkou), haldex natvrďáka. ???kč
Motor: ASZ 96kw, turbo GT1749VB, ARL IC, výfuk roura, EGR off, chip, 200 koní by mohlo být, což bohatě postačí. do 50tis. kč se možná vejdeš ???
Kola asi nějaký 17" a semislicky 225/45

Rám bych asi nechal dělat, třeba tady: http://www.ncpower.cz/ramy.html
Na nějaký sekvence bych se vy... a jetý slicky taky nic moc, to mi příjdou lepší nový semi-slicky...
Abychom se drželi při zemi, tak bych to viděl takhle:
Karoserie: vykuchat, rám, vybavení posádky atd... myslím, že do 40-50tis. kč by ses moh vejít
Podvozek: PU silentbloky, nový čepy, ložiska atd... do 10-15tis. kč, podvozek HP sporting tréninkovej 25-30tis. kč
Brzdy: dopředu sériový 312mm kotouče, desky DS3000, dozadu DS2500, pancéřový hadice, hydro ručka, ABS off... 20tis, kč??? možná víc
Pohon: spojkovej závodní set s jednohmotou, sériová skříň (naštěstí 4x4 má v sérii už celkem krátkou), haldex natvrďáka. ???kč
Motor: ASZ 96kw, turbo GT1749VB, ARL IC, výfuk roura, EGR off, chip, 200 koní by mohlo být, což bohatě postačí. do 50tis. kč se možná vejdeš ???
Kola asi nějaký 17" a semislicky 225/45
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
Nevíte jak bývaj tyto auta upravený? Motor,převodovka,řezení ???
http://www.youtube.com/watch?v=U7zEw7a7ClA
http://www.youtube.com/watch?v=U7zEw7a7ClA