No, pokusy o maření policejního měření jsou taky přímo klasifikovaným přestupkem včetně znečitelňování spz. A nějak složitě kamuflovat led osvětlení mi přijde zbytečné když možnosti jak vyjít vítězně ze správního řízení jsou pořád široké.
Imho zbytečné se tímto vystavovat komplikacím i při běžné kontrole.
Co se týče dodržování nesmyslných předpisů, to je kapitola sama pro sebe
U nás půl rolu kopali kanál pod silnící, úsek před i za výkopem přehledný aspoň 500metrů, provoz slabší, ideální místo pro ceduli s vyznačením který směr má přednost .. né nějaký diletant tam dá semafor s nesmyslnou dobou přepnutí .. já tam na tu červenou prostě jezdit budu, nevidím důvod x minut čumět na prázdnou cestu.
STOPky, na co vůbec jsou, když nevidím, zastavím, když vidím tak jedu ne ? Sledovat jestli auto fyzicky zastaví nebo se na té stopce šine 5km/h je diletantismus.
O kus dál zas namalovali čáry na cestu která se bez nich doteď obešla, v přehledné části kde se celou dobu předjíždí je plná, a za esíčkem s horizontem kde vidět není nic dají přerušovanou, chce nás někdo zabít ?
Rychlostní limity .. zavedené za cara klacka a stále zhruba stejné zatímco vozidla udělaly ohromný pokrok. To co s žigulem nešlo dosáhnout je pro dnešní auta málo, jaký má smysl na takových omezeních bazírovat ?
Nulová tolerance alkoholu .. čistý populismus. Pořád má někdo tendenci spasit národ buzerací místo aby si vzal příklad z fungujících systémů v zahraničí.
Otevírá se mi nůž v kapse když dopravní pseudoexpert typu Huml prosazuje zastavování v připojovacím pruhu a zakazuje těm na dálnici uvolňovat levý pruh. Z principu plynulosti je připojovací pruh k nabrání rychlosti a plynulému zařazení, né k ucpávání nájezdu.
Padl tu případ kolony, proč by měl proboha normální řidič čekat na nerozhodného ňoumu ve zdechlém htp před sebou ? Tihle "bezpečně" jedoucí zdechlouchni pak mají tendenci výchovně zavírat prostor předjíždějícímu když se chce zařadit .. to je přestupek jako hrom a bral bych za to papíry. Na omezení rychlosti moc nehledím, ale když někdo předjíží mě v koloně, nijak mě nezdrží udělat mu před sebou 30m místa, stejně při další příležitosti zmizí z dohledu, "hovado" jedno.
Zatímco "slušný" řidič má ve zvyku někomu rozjetému vpálit z vedlejší a 500metrů ho brzdit čtyřicítkou než zas odbočí, místo aby 10sec počkal.
A taky už tu padla hodně důležitá věc, přehnaný strach českého člověka z obyčejného policajta. Jinak by nemohl typický připosraný český řidič dupnout na brzdu ač jede podle předpisů když uvidí policejní auto jedoucí 20km/h pod limit !!