Obrana proti radarům, když už osoba blízká skončila.

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Bugs.Bunny
Aktivista
Odpovědi: 0

Re: Obrana proti radarům, když už osoba blízká skončila.

Příspěvek od Bugs.Bunny »

Slavkov píše:
vynecht píše:Tak to je přesně důsledek toho, že naflákaj třicítky a padesátky všude a pak tam kde mají opodstatnění je už nikdo nedodržuje.
+1 8)

Ono i obecně máme na můj vkus zbytečně "přeznačkováno"... větší koncentraci zbytečných dopravních značek nemají snad ani v Bangladéši... a to nemám na mysli zákazové, ale i příkazové a informační...
Si vzpomínám, když taťka učil v autoškole a mě vozil jako prcka ssebou, tak se občas žáčka zeptal, co tam bylo za značky, které před chvílí minul ... kdyd nevěděl, tak musel někde bezpečně zastavit a jít se podívat :D

... si to zkuste dneska sami na sobě... to všechno chvíli vnímat...
Stopky si pamatuji jako kluk v celém Mostě 2.
Taky u stopky stál četník téměř pořád. I když nestál, řidiči zastavovali.
Určitě to bylo na místech kde to mělo smysl. Dnes jsou desítky stopek po městě a už nemá cenu na to koukat.

V autoškole jsem se byl taky kouknout pěšky co že jsem to přehlédl. :D
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... light=bugs

----------------777 32 60 32----------------
amg124
Přispěvovatel

Příspěvek od amg124 »

titan0306 píše:
amg124 píše:
Biimbo píše:.......uje, protože pak prostřednictvím příslušníků typu" Já jsem zákon" můžou vybírat od všech a hlavně na dost nesmyslných místech..

Silnice ve městě, 4proudová, délka cca 4 km, nikde témeř žádná zástavba a když tak sklady, garáže, benzínka a povolená rychlost 50.

Kamarád jel Superbem cca 100vkou (myslím, že to není moc) v noci v létě, střízlivej. Nikdo neví co se stalo, ale už není
Pokud se nesrazíš čelně s dalším autem co jede 100 tak se při 100km/h v Superbu neumírá (pokud nemáš hodně velkou smůlu), takže tento příklad nebude moc příkladný.
Jasně a proto jsou veškerá pravidla zbytečná, protože vše je jen o štěstí a smůle. Přesvědčil jsi mne.
amg124
Přispěvovatel

Příspěvek od amg124 »

Mimochodem, ode dneška se řídím touto novou vyhláškou:

Skutečná pravidla silničního provozu v ČR:

1. Objeví-li se na semaforu červená, musí na ni velkou rychlostí projet ještě 3 vozy, které mají v křižovatce absolutní přednost před těmi, které jedou už na zelenou.

2. Dojede-li několik aut překážku či odstavené vozidlo, jako první začne předjíždět ten zadní.

3. Při přejíždění z pruhu do pruhu je zakázáno používat směrová světla.

4. Jízdní pruhy ve stejném směru byly zřízeny proto, aby mohly kamiony jezdit vedle sebe.

5. Pro motocyklisty neplatí žádná omezení rychlosti.

6. Pro cyklisty a motocyklisty neplatí jízdní pruhy ani pravidla pro odbočování, jediným kritériem je to, kam se s odřenýma ušima vejde.

7. Dodávka skládající náklad smí zastavit kdekoli, na jakkoli dlouhou dobu, čím více jiných aut zablokuje, tím lépe.

8. Ve městě je přísně zakázáno jezdit méně než 60 km/h, mimo město pod 100 km/h, na dálnici pod 130 km/h.

9. Pravidlo 8. smím porušit pouze mimo obec na rovné silnici se zákazem předjíždění, v takovém případě musím jet 55 km/h a mít na hlavě klobouk.

10. Pokud automobil na dálnici předjíždí v levém pruhu rychlostí 145 km/h kolonu kamionů v pruhu pravém, nejbližší řidič následujícího automobilu musí zrychlit, přilepit se 30 cm za něj, blikat, troubit a křičet neslušné nadávky.

11. Nemohu-li předjet automobil vlevo, jsem povinen předjet ho vpravo a nesmím při tom blikat.

12. Na ulici v obci parkuji zásadně tak, aby pro jízdu ostatních nezbylo dostatečné místo, a v takovém rozestupu od sousedního stojícího automobilu, aby se mezi nás jiné auto už nevešlo. Čím více při parkování ztížím výhled do křižovatky, tím lépe.

13. Dávání přednosti v jízdě / neohrožení účastníka s.p. známé z dřívějších pravidel chápeme tak, že tomu, komu dáváme přednost v jízdě, naznačíme, že zpomalíme a pak na poslední chvíli před něj vjedeme, abychom pečovali o jeho bdělost a rychlé reakce.

14. Pokud předjíždíme v protisměru a jede proti nám automobil, výstražnými světly mu dáme najevo, aby se klidil do příkopu.

15. Cyklisté jsou povinni jet nejméně 3 vedle sebe.

16. Cyklista smí odbočovat doleva pouze těsně před kapotou automobilu nic netušícího řidiče.

17. Řidič dražšího vozu musí za každou cenu předjet řidiče vozu levnějšího.

18. Řidič levnějšího vozu si to nesmí nechat líbit, i kdyby se mu ta jeho popelnice měla na místě rozsypat.

19. Pokud řidič před námi jede podle starých pravidel, jsme povinni mu sprostě nadávat.

20. Na křižovatce neodbočuji doleva až poté, co dám přednost protijedoucím vozidlům, nýbrž předtím.

21. Předjíždí se zásadně přes plnou, přes dvě nebo přes zebru.

22. Když vidím cyklistu bez světel, sejmu ho.

23. Když vidím cyklistu se světlem, sejmu ho a ukradnu mu světlo.

24. Když se tvoří kolona, tak zásadně předjížděj a snaž se vecpat do volného místa. Řidiči ostatních vozidel totiž schválně drží místo pro takové talenty a ne proto, aby měli bezpečnostní odstup.

25. Mlhová světla jsou proto mlhová,aby se s nimi svítilo pořád.

26. Korektor potkávacích světel je v autě proto,aby se nepoužíval - zejména u naložených kombíků.

27. Pokud mám malé autíčko a chci zaparkovat, najdu 2 volná místa vedle sebe a zaparkuji uprostřed.

28. Při průjezdu kolem psychiatrické léčebny netrubte, nemáme to rádi.
titan0306
Aktivista

Příspěvek od titan0306 »

Žij a drž se pravidel jak uznáš za vhodné. Já si si žiju dle svého přesvědčení a tak, abych se měl dobře ( ne na úkor jiných).
Tel:776005385 Nový Bor
kocourek
Přispěvovatel

Příspěvek od kocourek »

musim dat amg124 za pravdu,jsem profi ridic a co nam tady udelal vycetku jeho vyhlasky je svata pravda
blacklight
Přispěvovatel

Příspěvek od blacklight »

Vrátím se k původnímu dotazu....

Infra ledky jsem koupil a testoval. Napadlo mě to už asi před 2ma rokama. Problém u nich je, že mají velmi malý úhel , takže by jich tam muselo být opravdu hodně.

Rozhodně nebude stačit 2 místo šroubků. Možná kdyby se z infra diod udělal celý rámeček, tak možná, ale ty diody by musely být nahnuté každá jinak, aby to oslňovalo.

Další možností je, ubrousit jim hlavičky, aby to světlo mělo větší rozptyl. Každopádně to bude chtít co nejvyšší svítivost.

Moje experimenty jsem ukončil s tím, že většinou dodržuju předpisy +- těch 10km/h, a neměl jsem čas to dál vyvíjet.

Pokud by to chtěl někdo testovat, jsem schopen poskytnout diody :-)
Octavia 1.9 TDI
Golf 2.0 TDI
EX: Lancia Lybra SW 1.9 JTD, Lancia Thesis 3,2 V6, LPG Opel Meriva LPG
Jura
Přispěvovatel

Příspěvek od Jura »

No, pokusy o maření policejního měření jsou taky přímo klasifikovaným přestupkem včetně znečitelňování spz. A nějak složitě kamuflovat led osvětlení mi přijde zbytečné když možnosti jak vyjít vítězně ze správního řízení jsou pořád široké.
Imho zbytečné se tímto vystavovat komplikacím i při běžné kontrole.

Co se týče dodržování nesmyslných předpisů, to je kapitola sama pro sebe :roll:
U nás půl rolu kopali kanál pod silnící, úsek před i za výkopem přehledný aspoň 500metrů, provoz slabší, ideální místo pro ceduli s vyznačením který směr má přednost .. né nějaký diletant tam dá semafor s nesmyslnou dobou přepnutí .. já tam na tu červenou prostě jezdit budu, nevidím důvod x minut čumět na prázdnou cestu.
STOPky, na co vůbec jsou, když nevidím, zastavím, když vidím tak jedu ne ? Sledovat jestli auto fyzicky zastaví nebo se na té stopce šine 5km/h je diletantismus.
O kus dál zas namalovali čáry na cestu která se bez nich doteď obešla, v přehledné části kde se celou dobu předjíždí je plná, a za esíčkem s horizontem kde vidět není nic dají přerušovanou, chce nás někdo zabít ?

Rychlostní limity .. zavedené za cara klacka a stále zhruba stejné zatímco vozidla udělaly ohromný pokrok. To co s žigulem nešlo dosáhnout je pro dnešní auta málo, jaký má smysl na takových omezeních bazírovat ?

Nulová tolerance alkoholu .. čistý populismus. Pořád má někdo tendenci spasit národ buzerací místo aby si vzal příklad z fungujících systémů v zahraničí.

Otevírá se mi nůž v kapse když dopravní pseudoexpert typu Huml prosazuje zastavování v připojovacím pruhu a zakazuje těm na dálnici uvolňovat levý pruh. Z principu plynulosti je připojovací pruh k nabrání rychlosti a plynulému zařazení, né k ucpávání nájezdu.
Padl tu případ kolony, proč by měl proboha normální řidič čekat na nerozhodného ňoumu ve zdechlém htp před sebou ? Tihle "bezpečně" jedoucí zdechlouchni pak mají tendenci výchovně zavírat prostor předjíždějícímu když se chce zařadit .. to je přestupek jako hrom a bral bych za to papíry. Na omezení rychlosti moc nehledím, ale když někdo předjíží mě v koloně, nijak mě nezdrží udělat mu před sebou 30m místa, stejně při další příležitosti zmizí z dohledu, "hovado" jedno.
Zatímco "slušný" řidič má ve zvyku někomu rozjetému vpálit z vedlejší a 500metrů ho brzdit čtyřicítkou než zas odbočí, místo aby 10sec počkal.

A taky už tu padla hodně důležitá věc, přehnaný strach českého člověka z obyčejného policajta. Jinak by nemohl typický připosraný český řidič dupnout na brzdu ač jede podle předpisů když uvidí policejní auto jedoucí 20km/h pod limit !!
vynecht
Přispěvovatel

Obrana proti radarům, když už osoba blízká skončila.

Příspěvek od vynecht »

80% českých řidičů zastaví před překážkou nebo zpomalí za doprava odbočujícím řidičem i když v protisměru nic nejede , nebo i přez to že jede, je dostatek místa a jen by stačilo mírně ponout volantem a nepatrně změnit směr jízdy. Taktéž stejné procento řidičů před nenadálou překážkou jen brzdí a neprovádí korekce volantem.
Montáž, úpravy a repase nezávislého topení Eberspächer, Webasto (předělání příhřevů spouštění na dálkové ovládání nebo mobil)

Sharan 215/460, Octavia 190/460

Výstavba a rekonstrukce interiérů http://www.neza-interiery.cz/
GeneHawkins
Přispěvovatel

Příspěvek od GeneHawkins »

amg124 píše:
Biimbo píše:.......uje, protože pak prostřednictvím příslušníků typu" Já jsem zákon" můžou vybírat od všech a hlavně na dost nesmyslných místech..
No je vidět, že psát umíš, ale zvládáš i číst delší statě? Já přece psal, že taky poruším, poruší každej, vo tom ani potom, ale když už mne načapou, tak se nebudu vymlouvat na osobu blízkou. A to bylo to prvotní v tomto vlákně, o to šlo.
Je dobře, že tento institut v dopravě skončil a je, alespoň na nějakou dobu ošetřen jinak. Ani netvrdím, že je vždy vše košér, ale ruku na srdce, děláme si to my sami, my řidiči.

Jen tak mimochodem (už to berte jako off):

Silnice ve městě, 4proudová, délka cca 4 km, nikde témeř žádná zástavba a když tak sklady, garáže, benzínka a povolená rychlost 50.

Kamarád jel Superbem cca 100vkou (myslím, že to není moc) v noci v létě, střízlivej. Nikdo neví co se stalo, ale už není.

Paní tam vyjížděla z benzínky a odbočila do zákazu, zabila člověka co tam jel taky hodně přes 50. (chyba obou)

Na konci této silnice, kde je naprostá rovinka a už začíná sídliště, šla babička s vnučkou přes přechod. Někdo tam jel 70-80 km. Babička mrtvá, dítě težce zraněný.

Jedna silnice, rovná přehledná, skoro kus dálnice. Ta 50tka tam není zbytečná. Nebo snad jo?
Ty woe - jeden čínskej důstojník dopis nerozeslal, povolali ho na frontu, kde dostal sněť a do tři měsíců byl po smrti!
Bugs.Bunny
Aktivista

Příspěvek od Bugs.Bunny »

GeneHawkins píše:
Ty woe - jeden čínskej důstojník dopis nerozeslal, povolali ho na frontu, kde dostal sněť a do tři měsíců byl po smrti!
Odpověď za 10 bodů. :D
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... light=bugs

----------------777 32 60 32----------------
amg124
Přispěvovatel

Příspěvek od amg124 »

GeneHawkins píše:Ty woe - jeden čínskej důstojník dopis nerozeslal, povolali ho na frontu, kde dostal sněť a do tři měsíců byl po smrti!
Já psal o událostech, které znám ze svého okolí a v souvislostech k dané debatě. Ty jsi toho důstojníka znal nebo si zde jen honíš triko a potřebuješ se zviditelnit?
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“