AKL silně cuká - vadná váha vzduchu ???

Technická řešení specifických problémů benzíňáků, včetně LPG i CNG pohonu.

Moderátoři: šulda, Moderátoři

slovacek.milos
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od slovacek.milos »

to si ještě v pohodě, do jedné AKL kterou popisuji jsem narval dvacku a na problém s cukání se došlo až v den kdy diferenciál opouštěl převodovku (LOL)
akl-problem
Nováček

Příspěvek od akl-problem »

Tak jsem se posunul dále s mým bádáním na tomto autě:

Takže svíčky jsou nové, jednokontaktní s odtrhem 0,5mm, auto cuká méně, nicméně cuká stále a ve výfuku je dost jasně slyšet, že některý válec prostě nepálí

Detekce po falešném vzduchu dopadla také neslavně, všechno znovu přetěsněno s nulovým výsledkem, akorát jsem zchudnul

Lambda sonda vyměněna za jinou, opět bez výsledku.

Co se potvrdilo je, že nějakým způsobem začala mizet voda, takže mi asi praskla hlava ... nebo praskla vložka některého válce a jestli se toto potvrdí, tak už je to fakt na zbláznění ... Totiž před cca 18 měsíci jsem dával nové pístní kroužky + těsnění podhlavou, všechno originální díly. Co dodat - prostě motor AKL (wallbash) Takže vlastně ani nevím, co mám vlastně nyní dělat ... (rofl)
slovacek.milos
Aktivista

zkus natřít ten potenciometr v klapce diavou červenou

popíšu ti stejné utrpení které jsem prožil, s akl

procházel jsem stejné peklo kdy bylo na motoru vyměněno a přetěsněno, stokrát prověřeno naprosto všechno všetně poloos,

motor furt pocukával jemné cukání, jednoho krásného dne se cukání změni spíš v houpání, třepání a lomcunk :?

dal jsem plný a pořádný mazec protože sem byl kurva nasraný, pak rana jak hrom naštěstí jsem jel už dom (LOL)

diferenciál opustil převodovku pod autem dva litry oleje (crazy) a už jsem věděl cukání způsobily nýty na diferáku ;) :punk:
akl-problem
Nováček

Příspěvek od akl-problem »

tak ta převodovka to je opravdu průser ... každopádně mě se toto auto už netýká, prodal jsem jej pod cenou s přiznanou závadou a už nechci mít s VW benzínovými motory nic společného. Zůstala hořká pachuť, hlavně z finanční ztráty, nyní už půjdu jedině do TDI. Díky za pomoc. :-)
slovacek.milos
Aktivista

já na to zas rád vzpomínám i bez hořképachutí,

polrajch by mohl závidět kdyby viděl diferák naservírovaný ve dvojce oleje na silnici ;)
Odpovědět

Zpět na „Údržba a zvyšování výkonu (BENZÍN, LPG, CNG)“