Levné pneumatiky

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Radim205D
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Radim205D »

Ladas píše: 5 dětí v této době mi zase tak v pohodě nepřijde můj osobní názor je spíš nerozum
Ladas, Ty zly gadžo !! :lol2:

Když si někdo rozbije držku na špatných gumách, tak to musí srát nás všechny, kteří ze svých daní budeme platit léčbu.

Nemluvě o tom když zmrzačí někoho dalšího...

ZA mně Michelin Alpin
Naposledy upravil(a) Radim205D dne 25 říj 2014, 16:59, celkem upraveno 1 x.
E91 N52B30 :)
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

Marku, co se čertíš? Se za těch pět děti nestyď :D ... stejně už jsi to tady na sebe všechno napráskal:
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... c&start=30

Máš pravdu, je to věc každého... pokud si někdo nenafláká kupu dětí a pak nedojí sociálku, tak je mi to jedno a je to naprosto OK. Nicméně pokud se tady prodávají nebezpečné šmejdy, lidé na nich jezdí a ohrožují nejenom sebe (ale i to zaplatíme), ale i ostatní, tak to už mi rozhodně jedno není... samozřejmě nic osobního. Ani netvrdím, že je to chyba těch lidí... Nejsem zastáncem nějakého zbytečného vměšování státu, bohužel ani trh není všemocný a některé věci / šmejdy ("gumy") by se prostě měly zakázat prodávat.
Nevím, jaký konkrétní právní předpis / norma řeší vlastnosti a kvalitu pneu... ale něco je z mého subjektivního pohledu ( a zjevně nejenom mého) opravdu otřesné a nebezpečné...
GIV Variant TDi ???kW
HNLW453
Přispěvovatel

Příspěvek od HNLW453 »

Marek77 píše: Jedu tak, jak mi situace dovolí a na co se cítím. A gumy na to nemají vliv, pane.
V zimě nemáš šanci zareagovat včas. Příklad: Jedeš si, hřebenovkou mezi polama, svítí sluníčko, silnice suchá, přijídíždíš k remízku, v remízku voda, sníh břečka protože je tam stín a slunce to nevyhřálo, přichzí smyk a končíš, protože jsi prostě neodhadl že v tom remízku ti nekvalitní pneu nezabere.
Marek77 píše: Zásadně nevěřím testům ADAC a podobným, protože ty jsou ovlivněné a zaplacené.
Já taky nevěřím, ale existují servery, jako tenhle kde každej napíše svou zkušenost, a pokud 90% zákazníku WanLii řekne že to je šmejd, tak na tom asi něco bude. Co třeba Heureka? Slyšel jsi o tom někdy něco? Já to už celkem běžně používám nejen na pneu.
Marek77 píše: Pokud někdo živí pět dětí a platí úvěr, na nic jiného často nemá prostředky.
Marek77 píše: Nepoužívám značkové gumy, nemám na to. Navíc na značkovost nevěřím, protože moje zkušenosti jsou velmi často opačné (i "neznačková" věc slouží dobře, často lépe než značková).
Pokud na to nemá někdo prostředky tak ať nejezdí autem. Co chceš jako na to abychom ti napsali?
Znovu opakuji, že zimní Michelin Alpine 195/65 R15 91T stojí 1600Kč x4= 6400,-Kč
Nějakej LingLong WINTERHP ve stejným rozměru 1200Kč x 4= 4800,-Kč, takže představují "zdánilovu" úsporu 1600,-Kč.
Pokud ani tohle nemíníš obětovat tak jsi blázen. Protože ten LingLong ti vydží tak max 2 roky při dobrém zacházení, Michelin vydrží 4x tolik... takže místo toho aby jsi ušetřil, tak už jenom kdyby Michelin vydržel o jeden rok navíc, jsi na nekvalitních pneu prodělal 2400,-Kč. +přezutí, vyvážení apod... Tak mi řekni jestli teda šetříš kvůli rodině nebo ne? Šetříš na nesprávným místě.
Uvedu zde ještě dva příklady:
* Barum Polaris 1, jedu si na břečce, 50-60kmh, křižovatka do tvaru T... přijíždím brzdy a nic, kola zablokované a zkouším to přerušovaně, najedu si doprostřed křižovatky. Všichni okolo mě viděli jak se tam řítím a kola mám zaseklý tak zastavili jinak bych to napral do obou směrů.
* A potom zimní Michelin NA... měli ještě dobrej vzorek cca 2mm, říkal jsem si že je ještě z jara sjedu. Jednou příjdu takhle k autu a jedna pneumatika prázdná, hmm špatný, tak že tedy přezuju na letní. Přijedu do pneuservisu a borec nechápal, ty pneumatiky byly staré 19náct let!!! FAKT 19!!!
Marek77 píše: Pokud někdo jezdí rozumně, stačí mu i Čína. Pokud někdo jezdí jako kokot, ať se radši rychle zabije a já ať u toho nejsem.
a v krizové situaci kterou nemusíš způsobit ty ale potřebuješ aby vydrželi.
Marek77 píše: Nikdy, ani v létě a ani v zimě, jsem neměl žádný problém. Vyjedu bez řetězů na vrcholy kopců přes 1200 metrů a nemám problém. Já prostě nikdy nemám problém - protože používám mozek. Kdyby někdo nevěděl, co a kde to je, je to ten prejt v palici (někteří nemohou znát, protože to nemají).
pokud jezdíš v létě tak to chápu, jinak ti to nežeru. ;) Neříkám že to nejde, ale vyzkoušel jsem si jednou jet na sněhu na letních a nikdy víc, jel jsem max sotva 40 víc to fakt nešlo. A stejně na tom budeš s nekvalitníma na horách. I když v jednom máš pravdu na ledu je jedno co máš a pneu.
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

Měj si dětí třeba 10 to je tvoje věc ale nechápu jak můžeš velebit něco co se chová příšerně a schazovat něco co jsi ani neměl na autě a psát o tom jak kdyby nebylo jiné možnosti než tvého ideálu,nezpomínej že je jedno kolik máš koní jakou barvu nebo auto ale gumy jsou to co tě spojuje se silnicí.Divím se že tu pomalu neprosazuješ OR43 ty byly taky na zimu cajk když byly nový a dalo se s nima jezdit i do rychlosti než to začlo klouzat nemyslíš??? ;)

To Radim205D jo jsem vápno :D
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
cin
Aktivista

Příspěvek od cin »

Chtel bych se Marka trochu zastat, opravdu kazdy nema jen tak ted hned na vyhozeni 10000 na gumy, udajne premiove kvality. Obvzlast kdyz musi zivit vetsi rodinu. Proc by si nemohl koupit levnejsi , ale taky dobry. Jenze jsme holt v cechach a sampzrejmne kdyz nemam na aute super znackovy veci, tak jsem spatnej :( . Vyzkousel jsem taky par zimnich znacek, od 14 do 17 a muzu rict , ze zadnej obrovskej rozdil , tak jako v cenach, to opravdu nebyl :( , asi si fakt platime jen znacku. Na Barum Polaris 2 jsem vyjel to samy jak na Conti TS 830, nebydlim teda na horach, ale zima na Vysocine u Jihlavy a Zdaru n/S taky dovede docela auto a gumy proverit. Jinak samozrejmne souhlasim ze davat pochybny Ciny nema smysl, pokud bych daval 15 tak neni co resit , urco bych sel do lepsich, ovsem v 17 jsou ceny docela jiny, horsi :( , tam uz si clovek musi uvedomit jestli bude za frajera s Conti za 4000, nebo mu budou stacit jiny za 2600 :?
O1 ASZ - 200 ps 436 Nm SW TDI Fun HW Marena TDI
Jawa 250 - 353 Normandie
Zetor 25A
Ladas
Aktivista

Příspěvek od Ladas »

Edo když chci mít velkou rodinu musím mít i na její provoz tím nemyslím jen jídlo a oblečení,považovat slovo dovolená za sprosté vidím spíš v přístupu k životu než k omezování i takových výdobytků doby (dovolená nemusí být jen u moře nebo na horách) ale propagovat čínský jebky jak jsou prima oproti barumkám (cenový rozdíl nic moc) mi přijde fakt mimo. Jen tak mimochodem znáš ceny 195/65 R15 co nejspíš jezdí na SAGu (pomineme to že by měli být zátěžový...)
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

cine, jsem si vzpoměl, kámoš si svého času omylem koupil RSo, a měl na tom zimáky na 17kách.. bylo to na rozbití huby - na to auto moc široké. Já mám na zimu 16ky - kurnik, nechceš na zimu raděj přehazovat brzdy? .

Jinak jak bylo napsáno.. pokud 4x sračka stojí 4300 a 4x michelin 6000.. tak jen blázen ušetří za každou cenu těch 1700....

Valašsko zimní gumy prověří rychle... jedna chyba a máš křížek u cesty nebo jsi v base. V nejlepším případě někam nevyjedeš...

A kdo chce šetřit musí i myslet.. koupím si takové auto kde jsou i levné gumy.. a nevymyšlím chujoviny a nebo si připlatím.. mám Galaxy kde nedám 15ky kola (michelina za cca 1500/ks) = 3500 za 16ku.... Na oktávku taky nedám 15ky za 1500, musím dát 16ku za 2500.. dobře mi tak

Kámoš má pěkně na oktávečce 15ky na zimu, Sharana má začátek 2001 s mizernýma brzdama, ale dá tak 15ky na zimu.. a nakonec je dává i na léto a hned má uspořeno
cin
Aktivista

Příspěvek od cin »

Teda kluci vy jste mi hned dali :) , aby se clovek bal neco napsat :) samozrejmne ze souhlasim s tim , ze davat a propagovat nejaky cinsky sracky je na nic. V 15 bych opravdu dal neco z tech nejlepsich a nejak bych nepremyslel, a uznavam ze tech kolem 7000 na ne asi uspori i bezny smrtelnik co zivi rodinu, kdyz to vi dlouho dopredu. Dovolena je siroky pojem a taky zalezi na lidech , nekdo rad cestuje, nekdo je radsi doma.

To Vici - 17 uz jsem si koupil alu, gumy mam objednany 205/50/17 , takze to snad tak siroky nebude. Prehazovat brzdy me taky napadlo, ale uz jsem si zvykl na ty Bremba, a kdyz jedu s necim jinym, tak se mi zda ze to nebrzdi (crazy) , RS brzdy uz jsem stejne prodal i s kolama 16 , takze nemam moc na vyber. Momentalne stejne stojim, protze se mi vysypala prevodovka :( :( :x
O1 ASZ - 200 ps 436 Nm SW TDI Fun HW Marena TDI
Jawa 250 - 353 Normandie
Zetor 25A
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

Co se jí stalo? Jsi měl už tu novější? Moje ERF drží zatím OK...
Jeny
Přispěvovatel

Příspěvek od Jeny »

Přehazování brzd tě baví jenom jednu sezonu. To mám už taky za sebou. Jezdím v zimě 225/45/17 abych pravdu řekl, už ani nevím co jsem to tenkrát koupil za značku. Bral jsem je od borce z předváděcího vozu. Jednu zimu už s nima mám za sebou a nebyl problém. Přerušovaný brždění za mě dělá ABS abych mohl taky zatočit a nehonit to smykem, když se to do něj dostane.... V létě jezdím už jenom Nankang Sportnex NS-2R. Předek mi vydrží jenom jednu sezonu ať tam dám co tam dám a tyhle aspoň lepí.
Leon ASZ, fmic, GTB 1756, 209PS 457Nm mírný kouř, Brembo 323mm a 280mm
1pavel
Aktivista

Příspěvek od 1pavel »

vystřídal jsem jsem na autech už pár výrobců pneumatik a seřadil bych je takto podle jízdních vlastností
michelin , goodyear , ....... , goodride , ....... , continental , barum (česká ) , ....... , bridgestone , pirelli , ........................................................................... kormorán
A5 3.0 TDI 210 KW pracovní
škoda 120 L zábava
G7 GTD
turbo kamna power
Aktivista

Příspěvek od turbo kamna power »

Co se týče levnějších značek, tak za mě vede Sava Eskimo. Barumky jsou fajn, ale jen když jsou nový, třetí/čtvrtou zimu už je znát, že směs přestává fungovat a auto víc klouže.

Z těch lepších značek mě ještě nikdy nezklamaly gumy Nokian a to v jakémkoli rozměru, ať už na osobáku nebo na dodávce. A minimálně v rozměru 195/65 r15 jsou hodně fajn Conti TS850.

Do čínských zimáků bych osobně nešel, stačilo mi se párkrát svézt na mokru na čínských letních gumách různých značek a nikdy víc :D Navíc nejsem tak bohatý, abych si mohl dovolit kupovat levné věci: Ono je fajn si koupit nový zimáky za 4t. kč/sadu, ale co pak, když zjistím, že vůbec nefungují??? To radši rovnou koupím gumy za 6t. kč a mám jistotu :)
Golf mk1 mTDI ...powered by Holz-tdi
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
burton.b22

Příspěvek od burton.b22 »

Kormorán nejsou špatné pneu. Osobně mám ted na autě pneu vraník a je to v pohodě.
HNLW453
Přispěvovatel

Příspěvek od HNLW453 »

dobře ak uvedu ještě příklad výše uvedených značek (čekám na oběd tak se nudím):
Pro výpočet byli určeny Barumky jako nejhorší.

195/65 R15 T91
cena ks cena 4ks úspora v procentech
Continental TS850 1733,-Kč 6932,-Kč +2376Kč 52%

Michelin Alpin5 1584,-Kč 6334,-Kč +1778Kč 39%
Uniroyale Plus77 1494,-Kč 5976,-Kč +1426Kč 31%
Vredstain snowtrac 1454,-Kč 5816,-Kč +1260Kč 27%

GoodYear UG8 1429,-Kč 5716,-Kč +1160Kč 25%
Dunlop WinterResponse 1389,-Kč 5556,-Kč +1000Kč 22%
Nokian W+ 1286,-Kč 5144,-Kč + 588Kč 13%

Barum polaris 3 1139,-Kč 4556,-Kč

Když vynecháme tedy premiového vítěze testů Continental, tak se kvalitní pneu oproti Barumkám prodraží maximálně o 1/3 ceny. Rozdíl potom mezi těmi lepšími a horšími je cca 20% (ani né 1/4), z ceny barumky bych pak průměrem stanovil rozdíl ceny mezi šitovou a kvalitní pneu na 1000Kč na ceý auto, což jsou 250Kč najedno kolo. Což mi příjde opravdu až neetické na tomto šetřit. :? (hm)

Neexistuje prostě značková pneumatika při které by jsi musel nějak extrémně šáhnout do kapsy.
Ladas
Aktivista

Příspěvek od Ladas »

hezká práce snad to už nevěřící pochopí....
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
SW Dieselpower
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“