Marek77 píše:
Jedu tak, jak mi situace dovolí a na co se cítím. A gumy na to nemají vliv, pane.
V zimě nemáš šanci zareagovat včas. Příklad: Jedeš si, hřebenovkou mezi polama, svítí sluníčko, silnice suchá, přijídíždíš k remízku, v remízku voda, sníh břečka protože je tam stín a slunce to nevyhřálo, přichzí smyk a končíš, protože jsi prostě neodhadl že v tom remízku ti nekvalitní pneu nezabere.
Marek77 píše:
Zásadně nevěřím testům ADAC a podobným, protože ty jsou ovlivněné a zaplacené.
Já taky nevěřím, ale existují servery, jako tenhle kde každej napíše svou zkušenost, a pokud 90% zákazníku WanLii řekne že to je šmejd, tak na tom asi něco bude. Co třeba Heureka? Slyšel jsi o tom někdy něco? Já to už celkem běžně používám nejen na pneu.
Marek77 píše:
Pokud někdo živí pět dětí a platí úvěr, na nic jiného často nemá prostředky.
Marek77 píše:
Nepoužívám značkové gumy, nemám na to. Navíc na značkovost nevěřím, protože moje zkušenosti jsou velmi často opačné (i "neznačková" věc slouží dobře, často lépe než značková).
Pokud na to nemá někdo prostředky tak ať nejezdí autem. Co chceš jako na to abychom ti napsali?
Znovu opakuji, že zimní Michelin Alpine 195/65 R15 91T stojí 1600Kč x4= 6400,-Kč
Nějakej LingLong WINTERHP ve stejným rozměru 1200Kč x 4= 4800,-Kč, takže představují
"zdánilovu" úsporu 1600,-Kč.
Pokud ani tohle nemíníš obětovat tak jsi blázen. Protože ten LingLong ti vydží tak max 2 roky při dobrém zacházení, Michelin vydrží 4x tolik... takže místo toho aby jsi ušetřil, tak už jenom kdyby Michelin vydržel o jeden rok navíc, jsi na nekvalitních pneu prodělal 2400,-Kč. +přezutí, vyvážení apod... Tak mi řekni jestli teda šetříš kvůli rodině nebo ne? Šetříš na nesprávným místě.
Uvedu zde ještě dva příklady:
* Barum Polaris 1, jedu si na břečce, 50-60kmh, křižovatka do tvaru T... přijíždím brzdy a nic, kola zablokované a zkouším to přerušovaně, najedu si doprostřed křižovatky. Všichni okolo mě viděli jak se tam řítím a kola mám zaseklý tak zastavili jinak bych to napral do obou směrů.
* A potom zimní Michelin NA... měli ještě dobrej vzorek cca 2mm, říkal jsem si že je ještě z jara sjedu. Jednou příjdu takhle k autu a jedna pneumatika prázdná, hmm špatný, tak že tedy přezuju na letní. Přijedu do pneuservisu a borec nechápal, ty pneumatiky byly staré 19náct let!!! FAKT 19!!!
Marek77 píše:
Pokud někdo jezdí rozumně, stačí mu i Čína. Pokud někdo jezdí jako kokot, ať se radši rychle zabije a já ať u toho nejsem.
a v krizové situaci kterou nemusíš způsobit ty ale potřebuješ aby vydrželi.
Marek77 píše:
Nikdy, ani v létě a ani v zimě, jsem neměl žádný problém. Vyjedu bez řetězů na vrcholy kopců přes 1200 metrů a nemám problém. Já prostě nikdy nemám problém - protože používám mozek. Kdyby někdo nevěděl, co a kde to je, je to ten prejt v palici (někteří nemohou znát, protože to nemají).
pokud jezdíš v létě tak to chápu, jinak ti to nežeru.

Neříkám že to nejde, ale vyzkoušel jsem si jednou jet na sněhu na letních a nikdy víc, jel jsem max sotva 40 víc to fakt nešlo. A stejně na tom budeš s nekvalitníma na horách. I když v jednom máš pravdu na ledu je jedno co máš a pneu.