Moderátoři: šulda, Moderátoři
Tak mám na to podobný názor že to spotřebu nesníží a ani tu hlučnost. Ohledně te prémiové nafty to vidím ale trochu jinak. Třeba do vervy to asi zbytečné je, protože to je už tak totálně přeaditivovaná nafta. I kdy jsem to dával i do ní pro jistotu, tak je to asi nošení dříví do lesa. U toho maxxe to ale dělam kvůli mazivosti, kterou má maxx udájně nejhorši i kvůli absenci biolosložek. Vím že časopis v kterém je porovnání naft u nas si můžou napsat co papir snese, na druhou stranu si nemyslim že by otiskli zas uplnou blbost, aby je pak jednotlivé benzinky popotahovaly za pomluvu. A mě podle těch parametrů prostě nejlíp vyšel maxx, skoda jen té mazivosti, ale normu splňuje. Autem moc nenajezdím a vzhledem k tomu že si ho chci nechat do jeho smrti, tak mu chci dopřat to nejlepší co je.šulda píše:Kujva na tom by mohlo něco býtZa tenhle post si tu výhru zasloušíš víc než já
![]()
Teď něco přímo ze stránek VIFu:
“Motor je tišší a spotřeba je o 0,5 L nižší. Na 2.0TDI 103KW používám od doby kdy vůz
sjel z linky a při součastném stavu - najeto 230 000 KM jsem něměl problém se
vstřiky, čerpadlem ani filtrem pevných částic.”
Od novoty a přesto hned ví že konkrétní motor je tišší a spotřeba o rovnej půl litr nižší, jak to s tím konkrétním motorem, stejným stylem jízdy, stejnýma klima podmínkama atd. + jen s VIFem zjistil když bez VIFu ten motor nejezdil? Mám 265tkm a se zmiňovaným taky žádný problém. Je ale pravda že motor jezdil na naftu v Německu, pak v Česku a teď v Rakousku. VIF sem k tý Český taky zkusil ale hlučnost i spotřeba stejná, někdo psal o jednom roku používání ale jde o nájezd v km a ne o čas a nájezd sem měl s VIFem dřív jak za rok když sem to porovnal s odpovědí na logickou otázku kolik km je jeden rok. PD už se z principu nedá ztišit a spotřebu o 0,5l níž bych bral a šlo by to, jenže to bych musel tomu motoru provádět eco teror a do toho nejdu, mám s ním v plánu ještě aspoň 100tkm najezdit. Do neprémivý nafty bych klidně VIF dával, palivový soustavě to určitě prospívá ale kupovat prémiovou a přidávat ještě svá aditiva, to mně smysl nedává. Samozřejmě proti gustu žádný dišputátNo a zkráceně sem mohl napsat - VIF má určitě svůj přínos ale dělá se z něj leckdy zázračná pilulka. Kua, co že já to začnu vlastně prodávat?