Zimné gumy ake ?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Michelin alpine 5 let staré, auto neřiditelné...na rovné silnici se mi auto rozvlnilo a lítal jsem od krajnice ke krajnici, naštěstí jsem to ustál, gumy byly tak tvrdé, že jsem je musel vyhodit a koupil právě continental ts850, od té doby nechci nikdy starší gumy jak 3 roky a už vůbec ne z druhé ruky...
Mercedes Benz S124 250d (1989) EX
Škoda Fabia 1.9 tdi (2002)
Škoda Superb 2.0 TDI (2012)
-
- Aktivista
Na té dálnici byly dvě auta ve škarpě, s autem nic nebylo, podvozkově bylo po GO... Jak řikám staré gumy nechcu, raději budu chodit pěškyVici píše:mám 5 let staré micheliny a naprostá pohoda... čili asi u tebe bylo něco špatně

Mercedes Benz S124 250d (1989) EX
Jj,málokdo si uvědomuje,že jízdní stabilitu zajišťuje právě zadní náprava.palík píše:ono taky 90 procent lidí dává lepší vzorek na přední nápravu,takže pak není divu,že je vidíš po škarpách...
Taky je si třeba v zimě uvědomit,že je zima a jezdit jako "běloch"..Kolikrát kroutím hlavou jak se ženou na břečce v levým pruhu v nadupaných kárách a spoléhaj na ty elektronické fičurinky..Jenže fyzikální zákony ještě nikdo nikdy nepřelstil..
VW Touran 1.6 MPI BSE 75 kw,LPG
Octavia 2 Combi 1.6 MPI BSE 75kw
Octavia 2 Combi 1.6 MPI BSE 75kw
-
- Přispěvovatel
Však jsi taky říkal miloši, že do strážnice už zima nechodíslovacek.milos píše:já si zas vzpoměl jeden borec chtěl ty nejlevnější čajna GOODRIDE SW602 tak jsem je koupil a nepřijel, někdo tady psal že je namontoval snad na 8 aut a hned se vrátili a reklamace, hororová scéna, katastrofa,
dal se je naší mladé na fábku a několik zim spokojená,

Jasně že bude rozdíl mezi stejnými pneu od různých prodejců. Záleží jak je kdo skladuje. Nová guma uložená v suchu a tmě takřka nestárne takže pneu vyrobená v roce 2012 a nasazená letos další 4 zimy vydrží ale nesmí vám to prodat maník z výlohy.
Další věc je vliv rozměru, třeba Barum Polaris 3 se na fábce a na octavii chová odlišně v různých podmínkách. Zatím co jeden rozměr dobrej na mokru a špatný ve sněhu tak u druhýho uplně naopak

Re: Zimné gumy ake ?
Ahoj, že všeho nejdřív se zamysli na co ty gumy chceš, jak jezdíš a co od nich očekávaš. S zadnyma novyma gumama neuděláš chybu pokud nebudeš jezdit jak blázen a vyhneš se Číně. Za mě led/snih GY ultragrip (jsem z hor), ale na asfaltu mizí před očima.kubik111 píše:Ahojte Zima sa blíži a ja potrebujem nove zimaky 195/65 r15 golf mk4 TDI predokolka. Poradte nieco dobre a za dobru cenu. Našiel som Barum a aj Hankook za dobru cenu. Alebo nieco iné sak vypočujem vaše názory a skúsenosti dakujem
OI 1.9 TDI AHF