Rozsah otacek - jak na mirne zlepseni. (R5 103kW)
Moderátoři: šulda, Moderátoři
No jestli se to zatím nijak neprojevuje, tak by to vydržet mohlo. Mě se to začalo ozývat před cca 40tkm - písknutí při přechodu motoru do zátěže - například když jedeš v koloně se zavřeným plynem a přidáš, tak to krátce pískne-vrzne. Prvně jsem to měl za něco souvisejícího se spojkou, ale bylo mi řečeno, že to dělá řemenice, a že je to normálnílt.kubosh píše:Hmm, technik mi rekl, za na te gume v remenici mam prasklinky. Preventivne vymenit? Rozvody me cekaji za 30tKm. Nechat do rozvodu?

Jinak k tvý otázce na začátku. Mám na tomhle motoru chip cca 170k a cca 350 Nm a jede to od sepnutí turba prakticky do omezovače. Nevím, jak jsou ty šrouby na klice horký, ale kolega má T4 150k AHY načipovaný na cca 180k a 360 Nm, najeto na chipu 300tkm, celkovej nájezd motoru 400 tkm, občas tahá docela slušný náklady a naloženej jezdí prakticky pořád. Původní spojka, poloosy, vstřiky, čerpadlo, turbo, bez repase, bez šáhnutí. Napadá mě, že možná měkčí záběr VTG turba nedává takový štosy tý řemenici, a šroubům na spodku.
To písknutí ti delá stopro tlumič kmitu multiřemene,řemenice bývá až zakeřně potichu,až jak se to utrhne tak to slyšíš...
Dělají se teď už trochu jiné řemenice,sice se to tolik netrhá,jsou více než o polovinu levnější,ale na volnoběh když zapneš klimu se to třepe jako ratlík.
Ty vibrace jsem měl po čipu taky na 5 a 6ku,dělal mi to kardan,vyvážil jsem ho dal nové středové uložení a byl klid.
Ty šrouby bych nepodceňoval první motor se mi vysypal ve 170tis a druhý 225tis(oba AEL rok 96)
Měj se...
Dělají se teď už trochu jiné řemenice,sice se to tolik netrhá,jsou více než o polovinu levnější,ale na volnoběh když zapneš klimu se to třepe jako ratlík.
Ty vibrace jsem měl po čipu taky na 5 a 6ku,dělal mi to kardan,vyvážil jsem ho dal nové středové uložení a byl klid.
Ty šrouby bych nepodceňoval první motor se mi vysypal ve 170tis a druhý 225tis(oba AEL rok 96)
Měj se...
Já ten motor mám ve Volvu, kde je uloženej napříč, a je to předohrab, takže kardanem ty vibrace bohužel nebudou, bylo by to asi jednodušší. Ikdyž načatej kloub nebo poloosa by mohly dělat totéž. Ty šrouby s větší pevností bych tam rád dal, ať mám klid. Jede to moc pěkně, a nerad bych ten motor zabil.