olej-zkusenost

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

jericho-3
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od jericho-3 »

stanomx-ty opravdu věříš, že nějaký olej ti za 2 dny posere synchrony? Jak píše patrik .klouček, co mají říkat převodovky, kde olej skoro nebyl nebo jen nějaké sračky? Oni ty olejové zázraky nejsou v mech. převodovce zase tak účinné, když je synchron v háji, nepomůže ani olej ze sputnika.... :)
nepropadat panice...
eazy20
Aktivista

Příspěvek od eazy20 »

jericho, ty si uz skusil naliat do 02M prevodovky iny ako original?
Golf mk2 1,8T 20V 210kw
Seat Leon Top Sport TDI edicia Supercopa v original stave
stanomx
Přispěvovatel

Příspěvek od stanomx »

plno reči okolo toho a realne skúsenosti žiadne,
kúp si 6q a daj si tam premňa zamňa aj zubnu pastu, ja píšem svoje postrehy aby niekto ďalší neodrovnal prevodovku tak ako ja...
áno za 2 dni to skurvilo synchróny. Ako píše eazy20 ... bolo to cítiť hneď ako som olej vymenil, nech za 1km (starý mal 150 000 cca a cez 10rokov)
ked je v prevodovke málo oleja tak vzduch ti synchron nerozožiera
Naposledy upravil(a) stanomx dne 10 led 2017, 11:48, celkem upraveno 1 x.
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

eazy20 píše:jericho, ty si uz skusil naliat do 02M prevodovky iny ako original?
Ne, experimenty většinou nedělám, ale co to musí být za olej, který za dva dny odrovná synchrony? Jak to dokáže? Co je v něm tak agresívního, že smete jemné drážky na synchronu a ten přestane brzdit kolo? Nejde mi to technicky do hlavy..Je to jako se zázračnými oleji, které opraví synchronizaci..čím, když je synchron ometen? Jiná věc je aplikace Slicku nebo podobných vynálezů, které nanesou vrstvu, která na součástkách ulpí..Ale synchronu nic nepomůže, všechny tyto oleje, pouze snižují tření....to je vše.. Pokud je to jinak, budu rád to zjistit.. :)
nepropadat panice...
eazy20
Aktivista

Příspěvek od eazy20 »

ja neviem co to urobi zo synchronmi,ale hned po vymene by si pozoroval zmeni v radeni k horsiemu,to urcite potvrdi viacero ludi..ja som dal stale origo olej,ale bol som pri tom,ked iny ludia chceli usetrit a dali tam napr castrol, este v ten den objednali origo olej
Golf mk2 1,8T 20V 210kw
patrik.kloucek
Aktivista

Příspěvek od patrik.kloucek »

eazy20 píše:ja neviem co to urobi zo synchronmi,ale hned po vymene by si pozoroval zmeni v radeni k horsiemu,to urcite potvrdi viacero ludi..ja som dal stale origo olej,ale bol som pri tom,ked iny ludia chceli usetrit a dali tam napr castrol, este v ten den objednali origo olej
tak tohle teda nepotvrdim. zadny rozdil v razeni s 'originalem' a castrolem nepozoruju a nikdy jsem nepozoroval.Chova se to naprosto stejne
Fordak
Přispěvovatel

Příspěvek od Fordak »

Pred rokem jsem nalil olej castrol do prevodovky 6q ford galaxy 2001,tedy prevodovka vw.Skrtala 2 i 3 kvalta,bouchalo pri razeni,nejspis hridel.Po roce provozu a 15 000 km s castrolem,skrta 2 i 3 kvalt a boucha pri razeni.Zadna zmena k lepsimu,ani k horsimu.
m.a.r.e.k
Přispěvovatel

Příspěvek od m.a.r.e.k »

ja som kedysi nalial do octavky 81kw castrol na doporucenia a radilo sa ovela horsie ako predtym. odvtedy davam uz len original olej a radi sa bez problemov
eazy20
Aktivista

Příspěvek od eazy20 »

patrik.kloucek píše:
eazy20 píše:ja neviem co to urobi zo synchronmi,ale hned po vymene by si pozoroval zmeni v radeni k horsiemu,to urcite potvrdi viacero ludi..ja som dal stale origo olej,ale bol som pri tom,ked iny ludia chceli usetrit a dali tam napr castrol, este v ten den objednali origo olej
tak tohle teda nepotvrdim. zadny rozdil v razeni s 'originalem' a castrolem nepozoruju a nikdy jsem nepozoroval.Chova se to naprosto stejne
Prepac, ale tomu neverim, si asi vynimka
Golf mk2 1,8T 20V 210kw
patrik.kloucek
Aktivista

Příspěvek od patrik.kloucek »

eazy20 píše:
patrik.kloucek píše:
Prepac, ale tomu neverim, si asi vynimka
tak tomu klidne ver. Tu prevodovku jsem naplnil originalem co byl v ty puvodni cca rok.chvili pojezdil aby se vyplachnula a nalil castrol.A garantuju ti ze v razeni se nezmenilo vubec nic.
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Mám T4 , krkala pětka , při kontrole oleje jsem zjistil, že tam skoro žádný není. Vyrezl plechový dekl na převodovce, tak jsem jej opravil a když jsem koukl na synchron pětky, lítal tam jak maňásek ometený půl milionem km. Ale řekl jsem si, dám jí olej pro opotřebované převodovky , který byl zde avízován...Převodovka byla samozřejmě ráda, ale synchron ani nemohl zlepšit svou činnost. Ale chápu, že při zmenšené funkčnosti synchronu se to může nějakými přísadami v oleji o trochu zlepšit...Ale eliminovat jeho činnost za 2 dny mi připadá neseriozní..
nepropadat panice...
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“