Výměna spojky, mechanik tvrdí že setrvačník není dvouhmota.

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
roman1648
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od roman1648 »

To je přesně řečeno... Dělám to stejně zlob se zákazníku jak chceš... Můžeš si vybrat
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

Přesně tak. Než abych se pak s někým handrkoval to si radši půjdu lehnout. Přesně jak s tou převodovkou.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
adrian_B
Přispěvovatel

Příspěvek od adrian_B »

Je to tak. Len málo kto to pochopí. Presne ako autor tejto grotesky a mr. Šulda ktorí sa hneď do mňa obuli :)
morningstar1989
Přispěvovatel

Příspěvek od morningstar1989 »

nikto sa tu neobuva
pleties tu hrusky a jablka
zakaznik prisiel za mechanikom so svojim dielom
dohodli sa
zjavne je bud mechanik nekompetentny, alebo klasicky ojebavak
takze o co ide?
asi bude problem podla toho co sa my tu vieme dozvediet na mechanikovej strane
a je jedno ci si kupil zákzaník diel z eshopu a dohodol sa so servisom takto, alebo ako to aj podla mna malo byt vsetko vybavene v servise
(samozrejme pozname servisy na nete stoji spojka 8 tisic, ale servis má skvelé žlavy za 16 ten isty bordel, ale zalava 20% na robotu)

podla mna je demagogia ze clovek si musi v dnesnej dobe opravovat auto doma, lebo v okoli si realne nevie najst schopny servis a nejde len o usetrenie peňazi
poznam X ludi ktorí sú ochotný zaplatiť, ale nevedia komu a po pravde neviem ani ja
napr. tu na fore su dokopy asi 2ja clenovia ku ktorým by som auto odniesol a nebavil sa o cene vôbec ani o postupe o ničom - tak ako to má byť lenže páni niesu z východného Slovenska a sorry nepojdem s autom do brna, kvôli servisu

sme na fóre pre mechanikov a nemali by sme ich tu ohovárať, ale zjavne to priťahuje istý typ ľudí táto sféra a potom sú aj typy ozaj neochotné sa niečo naučiť a ovládať, nedajbože popritom rozmýšľať

___ a ešte dodám, že už len z posratého vystupovania a komunikácie ma dokáže "dodávateľ služieb" natoľko znechutiť, že nemám záujem ani keby mi zato zaplatili
Naposledy upravil(a) morningstar1989 dne 02 pro 2020, 10:16, celkem upraveno 1 x.
neviem cuvat s vozikom
šulda
Moderátor

Příspěvek od šulda »

adrian_B píše:a mr. Šulda ktorí sa hneď do mňa obuli :)
Nikdo se do Tebe neobul. Aspoň já ne. Jen sem reagoval na tvou okamžitou mistrovskou reakci o ušetření. Neříkám že nejsou někteří zákazníci vychcánci, ale bohužel to platí i o mechanicích. Na auto sem si toho nakoupil dost sám a taky udělal sám. Věř nebo ne, ale o penězích to nebylo. Jak tu někdo psal, radši bych si taky místo toho lehl na gauč nebo zašel na pivo. Rok a půl mi trvalo než sem našel mechána a mohl si konečně lehnout. Sice to bylo 40km od bydliště, ale mohl sem ležet s klidem protože svou práci udělal poctivě a za normální peníz. To ostatní co sem s mechanikama absolvoval před tím, bylo na stejnou věc jako píše roman1648, trubka od lisu. Pokud bych o autech nic nevěděl, tak by mě jen ždímali. Pointa? Než začneš hned někoho odsuzovat, všeobecně, zapřemejšlej ;) Ze svejch zkušeností se některým lidem nedivím že si díly chtějí nakoupit sami.
Člověk se pořád učí.
NOVON
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od NOVON »

šulda: Já takového mechanika hledal 20 let.Nadsence, který práci udělal dobře a podstivě.Vyuzivam ho jen při nedostatku času,jinak si opravuji auta už 20 let sám.
VW Touran 1.6 MPI BSE 75 kw,LPG
Octavia 2 Combi 1.6 MPI BSE 75kw
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Všechno je to o lidech a o nějaké elementární slušnosti na obou stranách, já osobně si na přímém a férovém jednání zakládám,nikdy jsem nikoho neojebával a samozřejmě nechci být ojebáván (noteeth)
Stejně tak nikomu necpu svoje přesvědčení a pohled na tuto věc,já to prostě takto nedělám a dělat nebudu,jak psáno výše dneska jsou servisů desítky a stovky,může si každý vybrat
Nechm nářků a pojďme něco dělat ne (noteeth) (noteeth)
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Všichni jsme jen lidé, ale každý na jiné straně pohledu. Jak psal Roman o zodpovědnosti, tak ta je jasná, pokud přijme mechanik díl od zákazníka a cokoliv se stane, VINEN JE ON. On má vědět, co montuje nehledě na to, že ani nemůže řešit reklamaci kvůli dílu, a hlavně on je odborník nejen prakticky ale i podle zákona..Soudce se zeptá, jste vyučen v oboru a máte k té práci opravnění? ANO..TAK VÁS ODSUZUJI K PLNÉ NÁHRADĚ ŠKODY VČETNĚ SOUDNÍCH POPLATKŮ..Amen. Zákazník je pán, i když často velmi vychcaný..
nepropadat panice...
Biimbo
Aktivista

Příspěvek od Biimbo »

Já mám nastavený zisk který za tu odvedenou práci chci a když seženu díl levněji, že je v akci, nebo ho jeden dodavatel má o 1000 levněji, promítnu to do konečné ceny. Díly donesené nedělám. Když si ho na internetu koupí, tak ať mu ho pan internet taky namontuje.
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive

Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
fekálek
Aktivista

Příspěvek od fekálek »

Do restaurace si taky nedoneseš maso aby ti udělali řízek, ale jistě by se někdo našel, kdo by to tak udělal :D
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

fekálek píše:Do restaurace si taky nedoneseš maso aby ti udělali řízek, ale jistě by se někdo našel, kdo by to tak udělal :D
Taky kolikrát dostaneš řízek ze smradlavého masa, který by jsi doma v neděli k obědu spíš vyhodil...ale ne to jen mimo téma...prostě já to vidím takhle:

Profi servis - ani by mě nenapadlo tam něco vlastního tahat

Kluk co to dělá po šichtě na černo za super cenu, popř někdo známý garážník kdo to prostě umí a udělá dle dohody - tam ty internetové díly patří a tam bych je asi i očekával

A teď je otázka na zakladatele příspěvku, ke komu to vlastně odnesl?
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS 6.5, Delphi 2015.R3
dibarbora
Přispěvovatel

Příspěvek od dibarbora »

Pri týchto kombinovaných kšeftoch je podľa mňa najväčšie riziko uplatňovanie záruky ako bolo písané vyššie a riziko nesprávneho dielu.

Spojka je zrovna ten typ dielu, kde aj rok študovania katalógov a e-shopov môže vo výsledku priniesť nákup nesprávneho dielu - stačí že sa v minulosti niekto v tom hrabal a niečo "upravil" alebo nahradil.

Uplatnenie záruky je tiež na dlhé lakte... úspora môže pokojne padnúť za opakovanú demontáž a montáž v prípade problémov.... eshop bude reklamovať vymontovaný diel a mechanik montovať v tomto prípade zadarmo nebude (čudoval by som sa opaku).

Takže vo finále je skutočne aj asi najrozumnejšie vybaviť to komplexnou službou... diel nech dodá mechanik aj so zárukou a potom v prípade problémov... nech sa stará.... požadujem funkčné auto a robotu za opakovanú demontáž/montáž, nech si riešia medzi sebou dodávateľ a mechanik....

asi taký je môj pohľad na vec....
Passat Variant B5 99, AFN 81kW
Richi
Přispěvovatel

Příspěvek od Richi »

Jako co si budeme povídat. Pokud mechanik ukáže cenu spojky na netu za 14k a přitom ji má třeba za 8k, tak při ceně cca. 16,5k za komplet, je pomyšlení, že má ze zákazníka za dopoledne třeba 8k, řekněme frustrující.
Nebavím se o ceně samotné práce, to je samozřejmě OK nebo uplně jiná věc. :)
Oc1 81kw. Už není mezi námi.
Oc2 BKD ve výslužbě.
Passat 140kw.
Jirka.
Aktivista

Příspěvek od Jirka. »

Já nevím co furt řešíte. Prostě mechoš má nějaký prachy a trh je nastavenej že nějaká část těch peněz jde z marže. A zbytek už je na dohodě mezi zákazníkem a mechošem, bud ho s vlastním dílem pošle do prdele, nebo mu řekne takovou cenu za práci aby byli spokojeni oba dva.
A pokud někdo brečí, že má mechoš moc, tak mu snad nic nebrání si to udělat sám. (LOL)
ROMEK
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od ROMEK »

diely sa do servisu a k mechanikovy nenosia neco podobne jak pivo do hospody a muka do pekarne. Ked rohlíky nechutia treba ist do druhe pekarne...
Všetci co si nosili ke mne diely tak som sapostupne rozhadal že veci dosť často nepasovali bola zablokovana dielna koli tomu atd. Teraz už z donesených veci nic nemontujem radši budu hojpat nohami na ponku než špatný kšeft to radšej žiadny.

Ked si niekto myslí aká je to zlata bana može postavit dielnu nakupit zdvihaky vercajch a za dva roky bude jachta na jadrane
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“