já teda nepoznám rozdíl mezi řepkou, slunečnicí, sojou nebo vyfritem. Připadá mi že to jede pořád stejně...Vratis píše:Jak je to s tím olejem ? má někdo vyzkoušený sojový ? vím o 400l za 15litr tak nevím jestli ho mám vzít.... poradí někdo ? budu to míchat s vyjetym z friťáku..berlingo 97 píše:na sojovej bych rači nejezdil nekvalitní spalování. na obalu oleje na hrdle je vždy značka o jaký oil se jedná doporučuji řepku nebo slunečnici. včera jsem trochu kutil v garaži:dva kýble s deklem . jeden dekl jsem prořízl na dno druhého a jeden kýbl dole navrtal na husto. použil jsen staré prostěrodlo na filtraci poskládal do hromady a nalil přepálenej oil. dole prokapavá už čistý. gravitace udělala super práci.![]()
berlingo 97 1,9D
Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři
VW T4, 2,5 TDI, r.v. 01, tři nádrže (jedna orig nafta, dvě na olej), tři výměníky - před čerpadlem, před filtrem a za nádrží. Najeto cca 160 tis km na olej všeho druhu (RO, použ. friťák, atd...)
-
- Sběrač informací
-
- Aktivista
to ti asi nepřipadá to tak je, mně se líbí ucelený název co mám od cikánů řízkový olej milošKUK píše:já teda nepoznám rozdíl mezi řepkou, slunečnicí, sojou nebo vyfritem. Připadá mi že to jede pořád stejně...Vratis píše:Jak je to s tím olejem ? má někdo vyzkoušený sojový ? vím o 400l za 15litr tak nevím jestli ho mám vzít.... poradí někdo ? budu to míchat s vyjetym z friťáku..berlingo 97 píše:na sojovej bych rači nejezdil nekvalitní spalování. na obalu oleje na hrdle je vždy značka o jaký oil se jedná doporučuji řepku nebo slunečnici. včera jsem trochu kutil v garaži:dva kýble s deklem . jeden dekl jsem prořízl na dno druhého a jeden kýbl dole navrtal na husto. použil jsen staré prostěrodlo na filtraci poskládal do hromady a nalil přepálenej oil. dole prokapavá už čistý. gravitace udělala super práci.![]()
-
- Sběrač informací
-
- Aktivista
berlingo 97 píše:Miloši Miloši ty taky vyjezdíš všechno. Nejlepší je oil zadarmo a nafta za 15kč to se jezdí co.

-
- Aktivista
-
- Sběrač informací
-
- Aktivista
-
- Sběrač informací
Včera jsem dotankovával něco z posledních zásob levné nafty
,tak jsem to říznul na celou nádrž cca 8 litry oleje, čistého a řepkového (mám pár litrů za bezkonkurenční cenu),tak uvidím, jak bude koktě chutnat.Nejdřív jsem promíchal v kanystru a teprve pak jsem to tam šplouchnul.No, mám to bez úprav, tak snad neumře
Je pravda, že už jsem podobnou směs chvíli jezdil, ale pak právě byl zdroj levné ropy, tak jsem od toho upustil. Taky už TDI jezdilo na LTO, ale taky už není přísun. I MEŘO jsem zkoušel, ale to už nechci, co ušětříš při nákupu o to víc projedeš a autí je líné.

nemám žádné auto na naftu
-
- Aktivista
já to meřo už četl víckrát že na tom nic neušetřili že víc žere, to moje ME slunečni,soja,řepka, la palmos, a kdoví co tam je, tak méně žere než na naftu u SDi, třeba příklad z ledna jel jsem do děčína a točil zimní motorovou naftu plná nádrž, protože jsem nevěděl jaké bude počasí, a esterifikát si vezl sebou, v děčíně jsem měl v nádrži k půlce, pak jsem natočil zas na kopec můj výtvor a doma jsem měl nad třičtvrtě, nejedná se o nějaké přesné měření, ale prostě zvýšenou spotřebu nepocituji miloš
-
- Aktivista
-
- Sběrač informací
To je pravda jiná je v Rusku jiná v Italii a naše ČR to má k naftě daleko. Nové mercedesi pro český trch se čipují na Čr naftu jinak jednotka odpojí přívod paliva.NICH ARBAIT!!!!slovacek.milos píše:a ještě není nafta jak nafta, soused jezdí s dodávkama po světě, v ČR mu ford tranzit žere 10 a vě směru španělsko i pod devět, někdy v lednu jsem do kaluže vylill trochu vyhlášené nafta ČSAD a srazila se jak sádlo a žádná ropná skvrna![]()
![]()
miloš