Tu spotřebu nechápu, teď jsem jel s PD 96kW v Boře cca 60km podle předpisů a spotřeba 5,8. Níž se prostě nedostanu, při svižnější jízdě klidně 10. Příští týden budou rozvody, tak snad
sarkafarka píše:Správně, chladič je na zpátečce. Problém bývá na vedení, snížený průtok, atd. Hodně se stává, že to vedení je přiskříplé od nějakého odborníka zvedákem, špatně podložené auto atd. Někdy taky přemostěný chladič. Ten vstřik moc nepotřebuje, stačí o pár stupňů vyšší teplota nafty a už je to načaté.
Aha,a to jsou vstřiky vážně tak háklivé na teplotu?A jak teplotu zjistím?Nejlepší to bude asi přes VAG že?
nogis píše:Tu spotřebu nechápu, teď jsem jel s PD 96kW v Boře cca 60km podle předpisů a spotřeba 5,8. Níž se prostě nedostanu, při svižnější jízdě klidně 10. Příští týden budou rozvody, tak snad
10?To je celkem dost...No nevím,já si myslím že na spotřebu rozvody moc vliv nemají...
Buď to budou rozvody nebo vstřiky. Už jsem vyměnil úplně všechno a pořád to samé. Hodnoty ve VAGu všechny v normě. Tohle jsou poslední dvě věci, které mě napadají, ikdyž tomu nevěřím. Kdyby to aspoň jelo, ale výkonově je to srovnatelný se 66kW Už mi z toho hrabe.
právě že rozvody mají na spotřebu u PD zásadní vliv. U rotačky si pak předvstřik zkontroluji a doladím Vagem - TDI graf a natočením čerpadla (rozv. kola) dorovnám. U PD už to zkontrolovat nejde, tam se počítá s tím, že je to přesně na přípravek. Přípravek na zaaretování kliky se dá sehnat za 700 Kč a i tady na fóru se objevili borci, co to dělají od oka
Pak se není čemu divit.
A taky změřit, jestli nekecá palubák a zkontrolovat další čidla, hlavně váhu a taky čidlo na teplotu nafty
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru. KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS
Jo tak když to někdo udělá podle oka tak to se pak nedivím no A víš kde se ten připravek dá sehnat?Nebo se taky kuknout jak vypadá sání,jestli už tam není hodně bordela z EGR,ja jsem ho odpojil a sání vyčistil a spotřeba mi klesla,akorád teď pořád řeším to že mi to háže chybu a rosvicuje kontrolku ,budu muset to nechat upravit v ECU když to nejde přes VAG..
mě často palubák ukazuje 15-30 l / 100km momentální takže určitě jezdim s ARL za 15L a přijde mi to uplně normální. Když jsem měl mtdi ve dvojce tak to jsem určitě jezdil za 3L takže rozdíl 12L Tohle mu řekni at si z tech dvouušmudlanejch litrů nedělá hlavu
nogis píše:Tu spotřebu nechápu, teď jsem jel s PD 96kW v Boře cca 60km podle předpisů a spotřeba 5,8. Níž se prostě nedostanu, při svižnější jízdě klidně 10. Příští týden budou rozvody, tak snad
konečně člověk podle mého gusta kterej tu mluví pravdu a ve skutečnosti opravdu jede svižnou jízdou
Bar píše:Já mám taky PD a když jezdím s opravdu lehkou nohou tak 4.5l jinak normalní mam kolem 6.3l to je když jedu svižně když jedu jak prase 8l
Za 4.5 i méně jsem jezdil naposledy lehká noha s MTDI, 6.3 kombinovaná spotřeba s 81kw a když pojedu jak prase z PD tak to bude určo přes 12l. To bych chtěl fagt vidět jak tu tvojí spotřebu děláš.
To by mě zajímalo jak jezdíte s PD a máte spotřebu jakou tu někteří píšou.....S passatem AVF 100 km jezdím jak pos..nej a pc ukazuje 9.1. Asi to budu muset vše zkontrolovat.
s AJM jezdím na krátký vzdálenosti po městě 7 - 7,5 dál okolo 6 jde to i za míň ale to bych nerozdejchal aby mě předjížděl strejda se schnilým favoritem jde to taky jak už někdo psal 8 , 9 , 12 takže 7 může bejt podle stylu jízdy