ESP v octavii 1.generace

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Bugs.Bunny
Aktivista
Odpovědi: 0

Re: ESP

Příspěvek od Bugs.Bunny »

tomiisp píše:
schonus píše:Na kolik me ten humor prijde_?

OT:
Jinac ... rekneme si narovinku! Kolik veci mame ve voze neschvalenych a drtime silnice jak muzeme. Disfunkce el.systemu ESP brzdeni valce nezamezi, tedy schopnost zpomalovat (brzdit) stale bezi. Kdyz jsem menil ABS valec, taky jsem mel chvili strach a nasledne i o to vetsi, ze ABS nefungovalo, kontrolka svitila (pozdeji vyreseno, prerusene kabely).

ESP bych chtel, kort v zime. Nebot jak pise Ladas v podpisu, co neubrzdis to neukecas a stejnetak by mohlo platit, co pri brzdeni neuridis, ....
jj, toto by mal sice napisat Bugs (noteeth) ale v tomto pripade by namiesto ,,co neubrzdis to neukecas,, platit ,,co neubrzdis s dorobenym ESP to zaplatis,, v zmysle ze ak sposobis nehodu (a nemusi byt v tom ESP) a poistovna pride na to ze mas taky zasah do auta ako prirobene ESP tak ti kludne odmietne plnit a budes cvakat skodu, ber to aj z toho hladiska.
Určitě máš pravdu. ESP je zapsáno v TP. Mohl by to být problém, ale při běžné dopravní nehodě bez zranění to nikdo asi řešit nebude.
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... light=bugs

----------------777 32 60 32----------------
tomiisp
Aktivista

Příspěvek od tomiisp »

:D

btw, teraz ma napada, co napriklad STK ? Ako by sa tam tvarili na takuto upravu ?
OOOO AUDI 100 C3 - s originalom spolocne iba typove oznacenie = prototyp s PD / Vorsprung durch Technik ;)
schonus
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od schonus »

Koukam OT umime hodne!
tomiisp píše::D

btw, teraz ma napada, co napriklad STK ? Ako by sa tam tvarili na takuto upravu ?
U Vas snad poznaji na STK takovouto upravu? Tomu neverim. Kdyz delam u nas TK, tak nemusim mit strach ani z toho, ze nemam fcni EGR.
STOledo 1M, AHF - poladeno
grim
Přispěvovatel

Příspěvek od grim »

tomiisp píše:

OT:
Jinac ... rekneme si narovinku! Kolik veci mame ve voze neschvalenych a drtime silnice jak muzeme. Disfunkce el.systemu ESP brzdeni valce nezamezi, tedy schopnost zpomalovat (brzdit) stale bezi. Kdyz jsem menil ABS valec, taky jsem mel chvili strach a nasledne i o to vetsi, ze ABS nefungovalo, kontrolka svitila (pozdeji vyreseno, prerusene kabely).

ESP bych chtel, kort v zime. Nebot jak pise Ladas v podpisu, co neubrzdis to neukecas a stejnetak by mohlo platit, co pri brzdeni neuridis, ....
jj, toto by mal sice napisat Bugs (noteeth) ale v tomto pripade by namiesto ,,co neubrzdis to neukecas,, platit ,,co neubrzdis s dorobenym ESP to zaplatis,, v zmysle ze ak sposobis nehodu (a nemusi byt v tom ESP) a poistovna pride na to ze mas taky zasah do auta ako prirobene ESP tak ti kludne odmietne plnit a budes cvakat skodu, ber to aj z toho hladiska.
je to fakt zajímavé, že je to tu teď chodí tak, že někdo něco udělá, chce se s tím podělit s ostatníma, aby neudělali třeba stejné chyby a nebo, aby naopak poradili svoje zkušenosti a hned se z toho vyvine diskuze, která je mimo myšlenky autora. nikoho se nechci zastávat, ani na nikoho útočit, ale "machrovat", hledat chybičky, chytat se za slovíčka (zapomněl třeba napsat čidla abs. no a co? ten kdo tomu trošku rozumí, tak ví, že bez těch to fakt nepůjde a nemá potřebu ukazovat jak je dobrý). to je fakt o ničem a nikam to nevede takové slovíčkaření.
tomiisp.. přijde mi, že jsi spíš teoretik (neznám tě, můžu se mýlit), který má vědomosti z esi a podobných programů a pak se v jiném topicu ptá na kravinku typu - pasují takové klouby na takové poloosy.. pak tu píšeš něco o tom "ale přece jsou to brzdy!", jsou no a co? brzdit ti to bude i bez esp, asr, abs,.. (samozřejmě systém musí být mechanicky ok) a jestli si esp domontuješ a správně zapojíš, tak nevidím důvod k větší pravděpodobnosti selhání jako u esp z výroby.
ano, věci, které máš dodělávané a nemáš zapsané v tp, tak můžou být problém pro pojišťovnu, potažmo pro majitele auta. ale stejně tak je to i s chipem.. většina lidí tu má v popisku na kolik to má chiplé, ale kolik je asi zápisů v tp.. :). ale to už jsou zase jiné diskuze. chtěl jsem jen podotknout, že ukazovat "kolik toho vím" a snažit se udělat z druhého blbce to člověka znechutí a moc se mu nebude chtít přispívat.. tak myslím, že konstruktivní debata by byla určitě pro všechny lepší. taky jsem si do auta dával (sám) esp a.. myslíte, že mám nějak chuť tu psát svoje poznatky? už ani ne..
tomiisp
Aktivista

Příspěvek od tomiisp »

grim píše:
tomiisp píše:

OT:

je to fakt zajímavé, že je to tu teď chodí tak, že někdo něco udělá, chce se s tím podělit s ostatníma, aby neudělali třeba stejné chyby a nebo, aby naopak poradili svoje zkušenosti a hned se z toho vyvine diskuze, která je mimo myšlenky autora. nikoho se nechci zastávat, ani na nikoho útočit, ale "machrovat", hledat chybičky, chytat se za slovíčka (zapomněl třeba napsat čidla abs. no a co? ten kdo tomu trošku rozumí, tak ví, že bez těch to fakt nepůjde a nemá potřebu ukazovat jak je dobrý). to je fakt o ničem a nikam to nevede takové slovíčkaření.
tomiisp.. přijde mi, že jsi spíš teoretik (neznám tě, můžu se mýlit), který má vědomosti z esi a podobných programů a pak se v jiném topicu ptá na kravinku typu - pasují takové klouby na takové poloosy.. pak tu píšeš něco o tom "ale přece jsou to brzdy!", jsou no a co? brzdit ti to bude i bez esp, asr, abs,.. (samozřejmě systém musí být mechanicky ok) a jestli si esp domontuješ a správně zapojíš, tak nevidím důvod k větší pravděpodobnosti selhání jako u esp z výroby.
ano, věci, které máš dodělávané a nemáš zapsané v tp, tak můžou být problém pro pojišťovnu, potažmo pro majitele auta. ale stejně tak je to i s chipem.. většina lidí tu má v popisku na kolik to má chiplé, ale kolik je asi zápisů v tp.. :). ale to už jsou zase jiné diskuze. chtěl jsem jen podotknout, že ukazovat "kolik toho vím" a snažit se udělat z druhého blbce to člověka znechutí a moc se mu nebude chtít přispívat.. tak myslím, že konstruktivní debata by byla určitě pro všechny lepší. taky jsem si do auta dával (sám) esp a.. myslíte, že mám nějak chuť tu psát svoje poznatky? už ani ne..
ok, kazdeho nazor....
neviem co je na tom zle opytat sa ci sedi drazkovanie klbu na poloos, je velmi vela variant a nemam doma sklad ND :)
a co sa tyka chipu, neviem ako komu, ale mne trva natlacenie SW do riadiacky 74sec
a co sa tyka ,,teoreticky,, tak je vzdy lepsie sa vopred zamysliet co sa moze stat nez nieco urobit a rozmyslat az ked sa nieco stane, ale hovorim, nazor kazdeho
nikdy sa tu nepovedalo ze to brzdit nebude, ale ked mas v aute ABS a si nuteny prudko brzdit mas cas rozmyslat nad tym ci to dobrzdis ak ti v tej chvili vypadne ABS ? a rozdiel v brzdnej drahe myslim ze je podstatny a prejavil by sa aj keby ABS bezalo v nudzovom rezime
:rip:
OOOO AUDI 100 C3 - s originalom spolocne iba typove oznacenie = prototyp s PD / Vorsprung durch Technik ;)
tomiisp
Aktivista

Příspěvek od tomiisp »

schonus píše:Koukam OT umime hodne!
tomiisp píše::D

U Vas snad poznaji na STK takovouto upravu? Tomu neverim. Kdyz delam u nas TK, tak nemusim mit strach ani z toho, ze nemam fcni EGR.
samozrejme, cez TK kludne prejdes aj bez celneho skla alebo ked dovezies totalku na voziku, ale staci jeden iniciativny blbec ktory sa zle vyspal alebo mu rano nedala zena a neprejdes kvoli tomu ze sa ti pomalsie navija pas..a co potom kedy si uz len vsimol ESP tlacitko na palubce a v papieroch nic take nemas..a ak sa nemylim tak prave u Vas v CR zaviedli nejaky centralny system pre TK a tam uz by asi bol problem stopit takuto vec, u nas je to tusim zavada c. 104 - Vyhotovenie vozidla nezodpoveda dokladom (alebo tak nejak, nemam teraz po ruke ziadny TK protokol)
a ak bude niekto namietat ze zase teoria, ano teoria ale ked sa ta teoria zmeni na realitu tak bude nadavat
a pred klud vsetkych ukocujem (offtopic) :-)
a by niekto netvrdil ze som proti takymto upravam, tu som vyhrabal jedno PDF, mozno pomoze niekomu pri prestavbe :)
http://rapidshare.com/files/169137728/ssp_204_en.pdf
Naposledy upravil(a) tomiisp dne 01 pro 2008, 12:32, celkem upraveno 1 x.
grim
Přispěvovatel

Příspěvek od grim »

tak je mi jasné, že jsi skoro ve všem zběhlý a skoro všemu dobře rozumíš, proto nemá cenu se s tebou o něčem přít, už předem je to ztracené.. :). ale, když to dobře půjde, tak se to s přibývajícím věkem spraví. nepotřebuješ mít doma sklad nd (pleteš se, když si myslíš, že těch druhů drážkování a kloubů je strašně moc). spíš by to chtělo místo trávení spousty času klikáním na myš a vedením žabomyších válek jít do garáže a zkoušet, protože knížky, obrázky, poučky jsou sice pěkné, ale, když si to pak můžeš ošahat, vyzkoušet, (kolikrát i pokazit.. :) ), tak to je teprve super, protože teprve tak získáváš zkušenosti k nezaplacení a ty v poučkách nejsou.. asi ti to (a i spoustě ostatních) teď nevysvětlím, a ani nemám tolik času se dohadovat o ničem,ale časem možná budeš vědět jak to myslím. opravdu se nechci do nikoho navážet a ani se chlubit kolik toho vím a kolik jsem dokázal. osobně si myslím, že není velice čím se chlubit, ale když vím a druhý má zájem, tak pomůžu. tak by to asi mělo na klubech chodit, ale nevím, asi jsem snílek, poeta..blázen? :) nechám na posouzení jiných a končím s ot.
MoFa82
Přispěvovatel

Příspěvek od MoFa82 »

grim píše:
tomiisp píše:

OT:

Děkuji ti!
Já jsem si najivně myslel, že můj příspěvek bude sloužit k tomu, že když se někdo rozhodně přestavět své auto na ESP, tak se mě zeptá, co je třeba, jak a co nastavit atd. A čeho jsem se dočkal, jen toho, že mě tu každý chytá za slovo a peskují za to, že jsem něco opomněl. Myslím si, že ty můžeš potvrdit, že přestavit auto na ESP zase taková sranda není a bez potřebných informací to prostě dohromady nedáš. Kdybych mohl, tak svůj příspěvek vezmu zpět a budu se jen tiše smát, až někdo se do toho pustí a pak bude na fóru řešit, proč mu to nejde a tady ta parta obdorníků mu bude radit.
Bugs.Bunny
Aktivista

Příspěvek od Bugs.Bunny »

Kdyby jsi hned nezačal o panu Lorencovi, když tě chtěl někdo poopravit nebo doplnit a o tom, že ESP vyhodnocuje jen 4 věci.................
Pokud chceš s něčím někomu radit tak se alespoň ujisti, že nepíšeš nesmysly.
Klidně se tu dál plácejte po ramenou jak jste dobří a povedlo se vám dodat do auta ESP, ale radši už zde nerozvádějte funkci tohoto systému. ;)
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... light=bugs

----------------777 32 60 32----------------
Alex
Přispěvovatel

Příspěvek od Alex »

Zisiel sa tu kopec "odbornikov" (cest vynimkam), tak ako je to na forach bezne... Som zastanca domontovaneho ESP, sam som to robil na niekolkych autach a vzdy bez problemov. Este nejake sady mam, ak by bol zaujem :) momentalne je MK60 2kolka, a MK60 4kolka (octavia, golf...). Ked je to namontovane rozumnym clovekom, nie je sa coho bat... je to ako stavebnica.. ked to namontujem, ja predsa neprogramujem nejaky software v ESP alebo v motore ;) to uz urobil niekto za mna... namontuje sa to a funguje to, UZ NIEKOLKO ROKOV, no problem, ti ktori maju chytre kecy o tom ako to nejde, alebo ze je to blbost, tak nech sa realizuju niekde inde a neodradzaju tych, ktori by to chceli skusit urobit.. da sa to a nie je to nebezpecne. Kd sa namontuje a dobre nastavi, tak to funguje na 100% .. a keby bol nejaky problem, tak sa jednoducho samo vypne a hotovo... Ale to sa mi este nikdy nestalo, vzdy mi to islo na prvy sup a chodi to doteraz, aspon na mojom aute, bez chyby... to co som robil mimo tak neviem, ale keby bol problem tak sa urcite niekto ozve. Neviem co tu vsetci riesite.. je to v pohode... kto to chce, nech ide do toho, mozem absolutne doporucit! ESP je super vec a uz ma parkrat zachranila. RACEri, ktori maju chytre kecy o tom, ako zajazdia lepsie bez ESP, nech si ho vypnu... ale 99.9% ludi ESP potrebuje a mozno im raz zachrani zivot...
tomiisp
Aktivista

Příspěvek od tomiisp »

Alex píše:Zisiel sa tu kopec "odbornikov" (cest vynimkam), tak ako je to na forach bezne... Som zastanca domontovaneho ESP, sam som to robil na niekolkych autach a vzdy bez problemov. Este nejake sady mam, ak by bol zaujem :) momentalne je MK60 2kolka, a MK60 4kolka (octavia, golf...). Ked je to namontovane rozumnym clovekom, nie je sa coho bat... je to ako stavebnica.. ked to namontujem, ja predsa neprogramujem nejaky software v ESP alebo v motore ;) to uz urobil niekto za mna... namontuje sa to a funguje to, UZ NIEKOLKO ROKOV, no problem, ti ktori maju chytre kecy o tom ako to nejde, alebo ze je to blbost, tak nech sa realizuju niekde inde a neodradzaju tych, ktori by to chceli skusit urobit.. da sa to a nie je to nebezpecne. Kd sa namontuje a dobre nastavi, tak to funguje na 100% .. a keby bol nejaky problem, tak sa jednoducho samo vypne a hotovo... Ale to sa mi este nikdy nestalo, vzdy mi to islo na prvy sup a chodi to doteraz, aspon na mojom aute, bez chyby... to co som robil mimo tak neviem, ale keby bol problem tak sa urcite niekto ozve. Neviem co tu vsetci riesite.. je to v pohode... kto to chce, nech ide do toho, mozem absolutne doporucit! ESP je super vec a uz ma parkrat zachranila. RACEri, ktori maju chytre kecy o tom, ako zajazdia lepsie bez ESP, nech si ho vypnu... ale 99.9% ludi ESP potrebuje a mozno im raz zachrani zivot...
a co tak sem hodit foto tej stavebnice a cenu, nech uz aj nieco konecne vidime :D
morose
Aktivista

Příspěvek od morose »

Asi jsem barbar, ale zrovna ESP neni to co by si nekdo asi masově dodělával do auta...jako kuriozita dobry, ale poměr pracnost/využití...nesmysl. Pokud však to někdo přece jen chce tvořit jako koníčka, můžou se mu rady pionýra hodit. :)
Hlavně v případě ESP nestrašte s pojišťovnama, ony se obecně v drtivé většině pouze zoufale snaží čehokoliv chytit, aby mohly protahovat plnění. Tahle infekce už prolézá do mnoha topiců a pro nezasvěcené budí dojem, že ztrácejí nárok na plnění pouhým užíváním předmětu pojištění. Řeším týdně několik pojistných událostí a vím o čem mluvím. Tečka. :)
Alex
Přispěvovatel

Příspěvek od Alex »

tomiisp píše:a co tak sem hodit foto tej stavebnice a cenu, nech uz aj nieco konecne vidime :D
a co by si chcel vidiet? mam Ti urobit fotku, kde na zemi lezi kopa veci, komponentov potrebnych na prestavbu? :)
skoda
Aktivista

Příspěvek od skoda »

Prosim urob foto me by taky moc zajimalo co vsechno se tam musi vymenit a jak to vubec vypada.
Bosch kts 570,vcds,Beeprog
Alex
Přispěvovatel

Příspěvek od Alex »

v tejto zime sa mi nechce hrabat v garazach... ak velmi chces, urobim foto, ked bude teplejsie ako -20C v noci ;) .. treba RJ ESP (elektricka aj hydraulicka cast spolu - ta "kocka" do ktorej idu brzdove trubky), dalej treba snimac natocenia volantu - kruzok pod volantom, je trochu vacsi ako bezny airbagovy... treba vymenit brzdovy valec so snimacom tlaku brzdovej kvapaliny, (pripadne s 2 snimacmi-podla generacie ESP), u starych treba aj posilovac brzd, domontovat ESP duosenzor na 2kolkach / mehrfachsensor na 4kolkach, to je taka hlinikova "krabicka" pod stlpikom volantu.. starsie verzie to mali rozdelene na viac snimacov.. 2 alebo 3 "krabicky" :) podla 2/4 motionu.. ESP vypinac, nejake kable... ak som nieco nezabudol, je to vsetko... nie je to velka hromada veci, cele sa to zmesti do krabice od topanok ;)

toto je v pripade, ze mas idealnu kombinaciu, teda ze mas napr auto s ABS MK60 a zozenies si ESP MK60.... ale ak ti to nesedi generacne, tak treba viac veci... pretoze nebudu fungovat kontrolky na budikoch.. takze aj budiky.. a od toho sa odvijaju dalsie veci, ako RJ airbagov, komfortsystem... niektore veci sa vymenit musia, nieco sa da obabrat a funguju aj stare veci, ked vies co a kde treba prepojit/prepalit atd... tak isto nesedia brzdove trubky, treba ich vymenit... to uz je individualne podla toho, ake je konkretne auto a sada ESP co je k dispozicii...
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“