jeansx píše:Pokud to má někdo pro sebe a nikomu tak je mi to fuk, ale spousty lidí si to koupí a žívěji se tim.
Tak vidíš jak jsi změnil názor.Je jednoduchý odsuzovat když neznáš všechny okolnosti.Je fakt že kdyby jsme se takhle sešli u piva tak by jsme se asi domluvili rychleji Navíc si myslím že lidi kteří si koupí klon anebo origo a nerozumí tomu jak píšeš jsou pro tvoje podnikání jenom přínosem protože ty auta co se snaží opravit nakonec stejně skončí u toho kdo tomu rozumí.Třeba u tebe a pokud je opravíš tak tvýmu servisu to jenom upevní místo na trhu.
jeansx píše:Pánové nevím co tady řešíte pozval bych vás tam všechny co máte klona nebo něco podobného. Řikejte si co chcete, ale je trochu nefer, když tu diagnostiku kupuje někdo za 20 000kč a pak to nějakej domácí kutil s knížkou "jak na to?" má doma za půldarma. Sakra já jsem prodal motorku na které jsem závodil, auto, vzdal se koníčku, zadlužil se, abych mohl stavit novej servis a vybavit ho diagnostikou. A najednou si tu někdo kupuje klony a dělá diagnostiku za 100kč. Kde to jsme akorád strhne trh nic jiného. Dneska má doma vagcom každej trouba. Z toho pulka jsou opravdu pacienti a kazí řemeslo. Všechny bych vás hnal.
Klony se prodávají a s tím nic nenaděláš. Když se tím někdo opravdu zabývá tak by mu těch tvých 20000,-kč nestačilo ani na klony. Asi víc lidí by našlo nějaký neorigo kabel mezi ostatníma origo. To že má vag každej trouba ti nemusí vadit pokud tomu opravdu rozumíš. Taky se můžeš rozčilovat, že si v autor servisech někdy diag ani neůčtují.
jeansx píše:Pánové nevím co tady řešíte pozval bych vás tam všechny co máte klona nebo něco podobného. Řikejte si co chcete, ale je trochu nefer, když tu diagnostiku kupuje někdo za 20 000kč a pak to nějakej domácí kutil s knížkou "jak na to?" má doma za půldarma. Sakra já jsem prodal motorku na které jsem závodil, auto, vzdal se koníčku, zadlužil se, abych mohl stavit novej servis a vybavit ho diagnostikou. A najednou si tu někdo kupuje klony a dělá diagnostiku za 100kč. Kde to jsme akorád strhne trh nic jiného. Dneska má doma vagcom každej trouba. Z toho pulka jsou opravdu pacienti a kazí řemeslo. Všechny bych vás hnal.
Klony se prodávají a s tím nic nenaděláš. Když se tím někdo opravdu zabývá tak by mu těch tvých 20000,-kč nestačilo ani na klony. Asi víc lidí by našlo nějaký neorigo kabel mezi ostatníma origo. To že má vag každej trouba ti nemusí vadit pokud tomu opravdu rozumíš. Taky se můžeš rozčilovat, že si v autor servisech někdy diag ani neůčtují.
tak tak spravnej opravař si ani diagnostiku neučtuje protže si vydela na tej oprave co mu bude nasledne delat a jestl ito tak nekdo nedela a za samotnou diagnostiku uctuje velky prachy tak pak ani se nedivym ze tam pak lidi se nehrnou na opravu
tak tak spravnej opravař si ani diagnostiku neučtuje protže si vydela na tej oprave co mu bude nasledne delat a jestl ito tak nekdo nedela a za samotnou diagnostiku uctuje velky prachy tak pak ani se nedivym ze tam pak lidi se nehrnou na opravu
Já diag naůčtuju pokud je to jenom diag. Když do vagu kouká někdo, kdo tomu rozuní tak rád zaplatí i člověk který má vag doma, bo většinou nejde jen o to přečíst pamět závad. Když je to náročnější oprava tak to je v ceně práce.
Já to učtuju stejně jako bugs.Bunny. Je pravda, že jsem začal asi z hurta, ale rozčílilo mě to. Uznávám, že na tom něco trochu je co jste tu napsali, ale i tak mi to trochu vadí. Každopádně jsem rád, že jsem si to s váma mohl takhle pěkně říct. Rád s váma na to pivo pujdu a nemusíme se tam bavit jenom o vagu
jeansx píše:Já to učtuju stejně jako bugs.Bunny. Je pravda, že jsem začal asi z hurta, ale rozčílilo mě to. Uznávám, že na tom něco trochu je co jste tu napsali, ale i tak mi to trochu vadí. Každopádně jsem rád, že jsem si to s váma mohl takhle pěkně říct. Rád s váma na to pivo pujdu a nemusíme se tam bavit jenom o vagu
hmmm ;D ja uz mam taky origo... par klonu jsem kamosum udelal ale zadne miliony jsem na tom nevydelal... hlavne byla prdel jak to bylo easy vycist z tech souboru d1 d2 d3 licenci... ted to uz nejde, nebo mozna jo ale seru na to, vagcom je supr a vyvoj sa musi zaplatit tak preto som kupil origo. dokonca moj label na R5 tdi je soucasti origo distribuce.
audi 100, 2.5TDi R5 AEL, egr off, kat off, maxidot z a6 4b0920933G + palivomer mod by me, eberspaecher, audi concert CD + md changer, tog sensor emulator, nokia 610, xenon cocky z O2, nova jednotka + fungl nove cerpadlo, turbinka K16 misto puvodni K14
Já nevím,no,ale když si vezmete,kolik je s tím práce-vývoj(ten asi dělá UWE ROSS),pak testy-překlady(na tom co vím se podílí i Svoboda osobně) a pak ti to někdo jen zkopčí,to nasere.Oni si s tím hrají týdny-měsíce a pak to někdo jen tak mírnick stírnick zkopčí,no nevím nevím,jak by se to líbilo,kdyby to někdo udělal Vám.
neříkám,když si to někdo tak pro svoji potřebu nějak obstará,ale když se s tím kšeftuje ve velkém,to už jde do statisíců,o co přicházejí autoři