Bora po výměně brzd nebrzdí

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
josef10
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od josef10 »

jericho-3 píše:Když ti černá kapalina,rozleptavá se ti hadice...Šlápni a pozoruj hadici,jestli se ti nenafukuje/krade tlak/ nebo se při tom nehýbe..Zkusil bych zaslepovat jednotlivá kola a zjištovat při kterém zaslepení pedál ztvrdne...A tam je závada...
psal ze tam nalil DOT 5.1 a ta tam vubec nepatri pokud vim...
Jaroušek
Aktivista

Příspěvek od Jaroušek »

josef10 píše:napr. origo kotouce na octavii I jsou TRW. A ty same kotouce koupim o polovinu levneji nez ve skodovce zabalene v krabicce s logem VW, SKODA, SEAT..... Nevidim duvod proc nakupovat kotouce u zlodeju ve Skodovce...
jsem napsal proč...............je mi jedno, kdo a kde to vlastně dělají, zkrátka vím, že origo brzdí, a pokud jsi se zamyslel, tak ty vrtaný zimery jsou 2x dražší než origa, takže ušetřit jsem určo nechtěl.Fakt mi je to jedno, dávejte si tam co chcete, já už mám jasno.Hezký den
SEAT ALHAMBRA 1.9 tdi BVK,r.v. 2009, EU 4, ------------MAXIDOT ☺, GT1756, AL FBPP 1043 tryskáče, SW TDIFUN, 185Ps - 420 Nm
YAMAHA YZ 450 F
misoVW
Aktivista

Příspěvek od misoVW »

josef10 píše:
jericho-3 píše:Když ti černá kapalina,rozleptavá se ti hadice...Šlápni a pozoruj hadici,jestli se ti nenafukuje/krade tlak/ nebo se při tom nehýbe..Zkusil bych zaslepovat jednotlivá kola a zjištovat při kterém zaslepení pedál ztvrdne...A tam je závada...
psal ze tam nalil DOT 5.1 a ta tam vubec nepatri pokud vim...
presne tak, povymienat gumove hadicky, naliat tam DOT4.
Tiguan CBAB
Polaris 455 diesel 4x4
Harley Davidson V-rod
BMW R1200R
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

Ta 5.1 tam byla fakt chvilku, vzápětí po výměně jsem taky četl, že tam nesmí být, tak jsem dal 4. To ty hadice zničí během chvíle? Každopádně na ty hadice mrknu.

to josef10: hledal jsem, co křupe, ale buď je to válec nebo posilovač. Lehnul jsem k pedálům, zmáčknul pedál a luplo to, jak když něco uvnitř přeskočí a kouslo se to, takže pedál měl v tom kuláku vůli. Ale co z toho se kouslo netuším. Každopádně to dělají i ty nový díly, tak jsem to přestal řešit.

No jak píše Jaroušek, asi stejně skončím u origo brzd... Je fakt, že co jsem tenkrát zkoušel na GIV, tak nejvíc brzdily orig. desky ikdyž jsem je dával až s kotouči Brembo max :roll:
VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
dhfool
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dhfool »

DOT 5.1 kapalina není problém. Bývá jen trošku řidčí, ale nic neleptá a je kompatibilní se systémem na DOT 4. DOT 5 je na silikonové bázi a není kompatibilní s DOT 4.
Škoda Fabia SDI - Žihadlo Edition
Škoda Superb II 1.8 TSI DSG-7
SuperVAG Comfort VW/PSA 2017
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
Viktor.88
Přispěvovatel

Příspěvek od Viktor.88 »

Každopádně pokud mu z toho tečou černý sračky, tak jedině z gumiček nebo hadiček... nic jinýho to bejt nemuže, myslim si, že za to muže brzdovka 5.1
dhfool
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dhfool »

Může to být kovový otěr např. z ABS . Nevím, co si pod pojmem "černá sračka" mám představit. Kapalina normálně stárne a pokud ji dáváš čočku, tak ve třmenech ztmavne poměrně rychle, protože jsou tam vysoké změny teplot a aditiva v kapalině rychleji oxidují.
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
josef10
Aktivista

Příspěvek od josef10 »

Ja jsem na sve octavce ASV nikdy brzdovou kapalinu nemenil a ani menit nebudu :oops: a auto brzdi porad dobre...... ... ... A to jsem byl v Rakouskych Alpach kdy pri zpatecni ceste vic nez na plynu jsem stal na brzde... a auto porad dobre brzdilo..... Ma se ale menit kazde 2 roky...... :)
dhfool
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dhfool »

Já jsem taky neřekl, že to má vliv na brždění ;)
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
josef10
Aktivista

Příspěvek od josef10 »

Ja vim ;) ja jsem to myslel obecne. Na zadnych svem predchozim aute jsem brzdovku nikdy nemenil a s brzdenim jsem nemel problemy.. U octy jsem mel problemy ze se pri brzdeni trasl volant a to vyresily nove kotouce... Ale to je trochu mimo tema...
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

kdo si měníte desky. kotouče a kapalinu, tak kotouče ty makají pomalu všechny a desky jen origo v autorizáku nebo REMSA jinak to jsou vyhozené prachy destičky makají jen když máte kola max 165 mm a auto je kolem tuny

pokud se pedál propadá nebo je měký stačí ujet max dvacet kiláků systém rozjet a brutálně brzdit až se pedál propadá nebo se hulí od gum

tak to je ;) miloš
josef10
Aktivista

Příspěvek od josef10 »

Milos ma pravdu dat plnej kotel kouknout do zrcatek a zahamovat.. Brzdy se pak opravi sami......
Dushky888
Přispěvovatel

Příspěvek od Dushky888 »

...ale nezabudnite si najprvat vybrat z auta zbytocne veci volne porozhadzovane po zadnych sedadlach :)
Octavia Combi Elegance 1.9 TDI 81kw ASV
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

josef10 píše:Milos ma pravdu dat plnej kotel kouknout do zrcatek a zahamovat.. Brzdy se pak opravi sami......

díky za doplnění

na ty zrcátka fakt koukám to je životně důležité!!!!

pro mě je to tak automatické že to nedovedu přesně popsat

sám to josef nechápu dělám to pořád dokola někdy jde pedál do půlky, někdy se propadá někdy je měký nějakou logiku jsem v tom nenašel ale brutál systém to uvede do reálu ;) miloš
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

Další dotaz (rofl)

Hadice jsem vyměnil za pancéřové. Jak jinak - nepomohlo. :D

Zrezly mi zadní kotouče, protože to fakt nebrzdí. Nechal jsem je stočit, chápu, že chvíli potrvá než si to sedne, ale teď už zadek nebrzdí vůbec. Brzdiče na zkoušku vyměněný, lanovody ok, ručka zabírá na 3-4 zuby. Zatáhnu co to jde -> rozsvítí se kontrolka -> téměř nic se neděje (LOL) Jedu dál naprosto stejně. Když ji zatáhnu na místě, tak auto odtlačím.

Nějaký nápad? Přece není možný, aby ty brzdy takhle klouzaly.

Kotouče Zimmermann sport, desky Zimmermann.

Dopředu jsem k nim dal desky Textar a je to o trochu lepší, ale stejně je to hrůza... :roll:
VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“