Když už tu je diskuze o pánovi Jandovi z Cimbu, tak by jsem chtěl jenom podotknout, že pan Janda je jeden z největších podvodníků, jakého jsem kdy poznal.. Když jsem měl ještě felicii, jel jsem s ní na chip do Cimbu, pan Janda tam machroval, že mám uhlíky špatný atd.. (nebyla to vůbec pravda), potom mě tam dal jeho jednotku, se kterou by to mělo mít údajně místo 50kW (1.3 MPI) 62kW a o něco víc Nm. Auto jelo po chipu podobně a 62kW tam nebylo ani omylem.. Asi po roce jsem se obrátil na firmu MOTOR EXCEL, tam mi jeden pracovník (Dedla) řekl, že na atmosférickým motoru se nedá chipem udělat ani jeden kW, ale chip slouží u atmosférickýho motoru to pomůže jenom tak, že se s tím o něco líp jede. Takže od té doby, když vidím některé grafy z "brzd" od Cimbu, tak se jenom zasměju a beru to hooodně s rezervou...
Divim se, že Cimbu s těma jeho podvodama ještě existuje... CIMBU NIKDY NEBRAT!!
To je ale blbost, že na atmosféře soft nic neudělá. A když to jede líp, tak co tam teda je? Asi víc Nm a kW, ne? Felicia 1.6 po čipu 83 koní, Nm si už nepamatuju.
nic tam není, jenom ten motor jinak reaguje, nejede to víc, jede to jinak . Když šlápneš rychle na plyn, nezadusí se to, je to živější a tak, nejsou v tom kw, ani Nm..
A ještě k tomu i tohle měl Cimbu nahovno udělaný... Když jsem dal jednotku od Motor Excel, jezdilo se s tim o dost líp, potom když jsem dal vačku, na kterou byla přímo jednotka stavěná, jelo to ještě líp a když jsem nechal snížit hlavu, nechával jsem za sebou 1.6tky a to jsem měl na aute 16" kola
tak tomu vubec neverim,mame od cimbu taky chip na felde a je to uplne jiny auto ma tam byt 55kw a 110Nm.a stejne kdyz mas u atmosfery lepsi reakci na plynvetsinou to znamena vetsi Nm
pokornasek.pepan píše:tak tomu vubec neverim,mame od cimbu taky chip na felde a je to uplne jiny auto ma tam byt 55kw a 110Nm.a stejne kdyz mas u atmosfery lepsi reakci na plynvetsinou to znamena vetsi Nm
lepší reacke, bohatší směs a možná větší předstih, kolik to dá? 5% jestli moc? mě jednou říkal borec že do objemu 2.0 nemá cenu chipovat, že to téměř není poznat. ale to už je
DTchip.cz chiptuning, měření výkonu
Audi A5 3.0tdi 176kw- 318k 711Nm.
Audi A3, 1756, AGR 90k@241k 557Nm - prodáno
To jsem rad, ze uz nedava. Me, kdyz jsme se ptali na chip pri koupi Superba bylo receno, ze ANO, ale jedine od Cimbu, ze je to pry "oficialni ladic Skoda" - zrejme si to osefoval . Ale tak jsou to 4 roky...myslim si, ze uz prozreli
Nedavno jsem mel tu "cest" videt jejich hardwarovy upgrade dvou ridicich jednotek, diky nemuz ztratily schopnost odolavat vode a vlhkosti
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by
Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
nechci se jandy zastávat, ale znám lidi co mají od něho chiplné nejen dieselové, ale i benzínové motory a max. spokojenost. v tomto oboru je to jedna ze tří nejlepších firem u nás která to prodává ještě za rozumné ceny, ale to je jiná otázka.
zpět ke 125kW tdi. má tenhle motor kámoš v novém passatu a musím uznat, že tam je ze série rozhodně v reálu víc. dal mě s mojí a4 2.0tfsi quattro se 147kW, sice až po zařazení trojky, ale pak by mi ujel. také tu někdo zmínil autodiesel - já ho také odebírám a pokud si ho pozorně přečtete celý, bude tam na jiném místě tabulka naměřených hodnot sériových čtyřválců (dělají si vlastní tabulku nejvýkonějších dieselových čtyřválců). zde je u tohoto motoru 125kW v sérii změřena reálná hodnota z brzdy ke 143kW! takže pokud je v sérii 143kW reálně, proč by tam nešlo ještě víc? osobně si myslím že to motor zvládne na hraně možností, ale je pravdou že o spojku, možná i převodovku bych měl strach a velkej.
a jen tak mimichodem, než někdo půjde na bezpečnější chip pro tenhle motor, fakt bych si to nejdřív raději nechal změřit na brzdě, bych se vsadil že každá 125kW tdi bude mít v reálu min. 135kW ne-li přes 140kW. a pak je nesmysl dávat chip co by zvedl výkon jen o něco. nechce se mi tomu moc věřit, ale buď měl janda štěstí a trefil chip do tohodle motoru náhodou nebo fakt ví jaké rezervy má tento motor... ale jak jsem řekl, co ostatní převodové ústrojí, spojka, brzdy, podvozek, setrvačník, atd...?
Ford Mondeo 2.0 Ghia, TDCi 96@120kW, 330@420Nm, MkIII, 10/2002, liftback
Speed doesn't kill. Driving like an idiot does.
Predevsim turbodmychadlo. Podle me, pokud to turbo netlaci v serii nejaky zanedbatelny tlak, jehoz hodnota by se dala vice, nezli vyrazne navysit, pak bude takove drasticke navyseni vykonu nesmysl nebo rychla smrt pro turbo.
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by
Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
jak píšu, v sérii to auto nemá 125 ale některé modely i přes 140kW! to turbo musí mít rezervu, ale měl bych strach že 175kW už je moc. když se to turbo nebude extrémně zatěžovat po delší časový úsek tak se ochladí, ale životnost půjde o kus dolů. ten kdo najede málo, tomu to asi nemusí vadit, myslím že chvíli to auto snese. ale již v sérii je ten 125kW tdi hodně svižnej motor!
Ford Mondeo 2.0 Ghia, TDCi 96@120kW, 330@420Nm, MkIII, 10/2002, liftback
Speed doesn't kill. Driving like an idiot does.
lordmystic píše:jak píšu, v sérii to auto nemá 125 ale některé modely i přes 140kW! to turbo musí mít rezervu, ale měl bych strach že 175kW už je moc. když se to turbo nebude extrémně zatěžovat po delší časový úsek tak se ochladí, ale životnost půjde o kus dolů. ten kdo najede málo, tomu to asi nemusí vadit, myslím že chvíli to auto snese. ale již v sérii je ten 125kW tdi hodně svižnej motor!
No je normalne ze bezne ma ten motor uz v serii okolo 175 az 180 koni ale ver ci never jeho strop je niekde okolo 210 - 215 a to je max koli filtru pevnych castic a koli turbu.Casom sa ukaze ci len Cimbu ma patent na vela koni a zvysok to nevie alebo skor naopak?
Skusim sa k tomu vyjadrit,lebo osobne som upravoval uz 10stky 2,0CR170PS a robim ich rok, to znamena,ze som bol medzi prvymi a mam pocit,ze v tomto prispevku je viacej teorie ako skusenosti.
Konkretne pri octavii je maximalne mozne dosiahnut 203-206Ps iba softwerovou upravou.Pri superbe je uspech uz 195PS. Bezpecna modifikacia je aj pri RS na hranici 195-200PS.
Cimbu klame tak ako u PD tak aj u CR.
Co je vsak zaujimavejsie, tak som spolupracoval na jednom projekte VW Scirocco 2,0TDI Rally. Auto je original z divizie VW sport a so Sciroccom planuju trosku preniknut do motorsportu ako divizia Seat motorsport.
Opisem iba zmeny co sa tykaju motoru. Tak je v nom hybridne turbo,upraveny vyfuk.system, no komletne seriovy vstrekovaci system.
Co sa tyka DPF, tak pri nasich testoch bol filter uplne odstaveny. Samozrejme na okruhoch bude nutnost pouzit sportovy DPF, ktory vyvinulo Seat sport, no ten pracuje samostatne. Teda bolo potrebne vypnut komletne regeneraciu v riadiacej jednotke, co sa aj podarilo.
Ak tu niekdo rozprava o velkom potenciali novych CR vstrekov,tak asi tiez nevie o com hovori, lebo sa jedna o CR3 so vstrekovacim tlakom 1800 barom. Vstrekovace maju velmi male dierky a davka je vstrekovana v X intervaloch. Samozrejme vsetko je cielene
na normy EU V, na co najdokonalejsie rozprasenie paliva a nejaky obrovsku rezervu tam nehladajte.
A teraz k vysledkom.Maximalne sa podarilo s auta dostat 222PS a 440Nm, no pre bezne pouzitie, pri este bezpecnom EGT a plniacom tlaku bol vykon 216PS a 430Nm.
Nech si kazdy o tom urobi vlastny obraz, no ked urobite stare ARL,tak za malu investiciu sa dostanete na tie iste parametre a to nehovorim o tom, ze samotny PD je ovela agresivnejsi hlavnne v nizsich otackach ako CR,teda pocitovo to chodi fakt lepsie.
Dovolim si skonstatovat,ze posledne dobre motory z VAG Group, vhodne na extremnejsi tuning, boli a su ARL a ASZ.