Prišla zima, ranné štarty
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Jinak mám najeto na Oct.66kW,AGR 191tis. a stále dávám plnou syntetiku 5W40-starty a točení vpohodě.Nemusí být nijak drahý,stačí klidně Kuttenkeuler S-Tronic,kde se neplatí tolik za značku (5litrů stojí 640,-Kč).Pokud ale přecházíte na lepší,nebo-li více aditivovaný olej,je dobré předtím motor vyčistit výplachovým přípravkem,který rozpustí usazeniny (přidá se do starého oleje,motor se nechá běžet cca 5minut na volnoběh a olej se vypustí).Kvalitnější olej by po nějaké době bez vyčištění motoru usazeniny rozpustil,zahustil jej a mohli by se ucpat kanálky,zadřít motor apod...
Pokud máte moc najeto,tak ale stačí bohatě i polosyntetika 10W40-takový střed.
U Dieselu ideální měnit olej + olej.filtr co 10 000 km.
Pokud máte moc najeto,tak ale stačí bohatě i polosyntetika 10W40-takový střed.
U Dieselu ideální měnit olej + olej.filtr co 10 000 km.
-
supermuf0090
- Přispěvovatel
ja odjezdil loni celou zimu s 1 funkčni zhavickou a zadne delsi studene starty jsem nezpozoroval , akorat si po startu 2vteriny koktnul a vypadla bila brigetkaHarlyFXRS píše:Tak ta má odpověď pomůže spíše Hanzzovi.Taky mi to dlouho točilo a ze začátku šel bílý kouř.Zanesené trysky,malý předvstřik,padala nafta.Ale nejprve jsem kontroloval taky žhavení (vymontovat žhavičky,odzkoušet na baterce zda žhaví a taky proměřit,zda jde do nich proud).Teď chytne myslím klidně i v minus 25 (pokud nezamrzne nafta)
Ford Galaxy I Ghia 1.9 TDi AFN 81 kW
Škoda 110L
Hyundai Elantra 2.0CRDi
Ford Transit 2,5TD
Fiat 127 MKI
VW Touareg 3.0 TDi
Škoda 110L
Hyundai Elantra 2.0CRDi
Ford Transit 2,5TD
Fiat 127 MKI
VW Touareg 3.0 TDi
jak jsi zjistil že do nich jde proud? já jsem nad tím dumal dnes celej den a došel jsem k názoru, že problém mám v tom že mi tam nejde proud, skřípl jsem pod tu zapalovací lištu kabel jehož druhej konec jsem omotal kolem žárovky a druhý jej pol jsem ukostřil, po otočení klíčku se mi žárovka NEROSVÍTILA, relátko přes VAG - akční členy je ok, žhavičky jsou ok, venku jednotlivě každá nažhaví, 2 maj odpor 0.6 a zbylé dvě maj 0.7 ohmů. už nevím co stím..HarlyFXRS píše:Tak ta má odpověď pomůže spíše Hanzzovi.Taky mi to dlouho točilo a ze začátku šel bílý kouř.Zanesené trysky,malý předvstřik,padala nafta.Ale nejprve jsem kontroloval taky žhavení (vymontovat žhavičky,odzkoušet na baterce zda žhaví a taky proměřit,zda jde do nich proud).Teď chytne myslím klidně i v minus 25 (pokud nezamrzne nafta)
VW Touran, 1.9 TDI 77kw, BKC, DSG
Zezadu pod vývěvou.Hanzz píše:Ještě mě napadlo když tady tak pročítám ty problémy se žhavením, které mám taky, tak kde najdu to cidlo teploty chladici kapaliny u mého motoru a jestli když ho odpojím, tak mi to začne žhavit normálně, pokud je špatné.Motor 1,9 TDI 66kw 1999.
Nepíšeš, co máš za auto, ale pokud máš příčný motor (Okta, Golf,...) a stojíš proti motoru, tak na pravé straně... tam, kde nejsou rozvody
Pokud o tom nevíš, tak to není moc vidět... až ho budeš vytahovat, tak je tam taková ta západka (zobáček)
GIV Variant TDi ???kW
Nejdřív jsem odpojil konektor od čidla teploty.Pak jsem sundal spojovací lištu od žhaviček a otočil klíčem.Když je odpojené čidlo,tak auto žhaví dlouho a měl jsem čas měřákem zkontrolovat,zda je napětí mezi lištou a kostrou.Ke každé svíčce jsem naměřil cca 12V,takže do nich proud šel.Pak jsem ještě vyndal žhavičky a každou připojil na baterku,zda žhaví.
Možná jsem to byl já, mám s PD zkušenost v -18ti bez žhavení, chytlo prakticky hned jen první vteřiny se trochu otřepalo a pak už běželo pěkně, žhavky nešly, měl jsem pryč lištu.HarlyFXRS píše:Ale někdo tu na foru psal,že mu chytlo TDI v mrazech téměř okamžitě a to měl prý špatné tři žhavičky.Brácha mi zas říkal,že je měl odpojené a v minus 5 st.Audina 80 TDI chytla na šup.
Takže ve žhavení bych asi ten hlavní problém neviděl,když auto nestartuje.
Ten měřák nemá v principu žádný odběr, tudíž touto metodou neodhalíš případný přechodový odpor na trase k lištěHarlyFXRS píše:Nejdřív jsem odpojil konektor od čidla teploty.Pak jsem sundal spojovací lištu od žhaviček a otočil klíčem.Když je odpojené čidlo,tak auto žhaví dlouho a měl jsem čas měřákem zkontrolovat,zda je napětí mezi lištou a kostrou.Ke každé svíčce jsem naměřil cca 12V,takže do nich proud šel.Pak jsem ještě vyndal žhavičky a každou připojil na baterku,zda žhaví.
GIV Variant TDi ???kW
-
midnight_man
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele: