Zamrzlá naft HELP

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
mcarisma
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od mcarisma »

no když jsem dneska zkusil vypustit z filtru naftu tak tekly sracky takoví žlutý hrudky zítra to vyndám proleju naturalem a vyzkoušim to nastartovat a uvydíme. Dám na 100 procent vědět. Zatim Čaw
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Filtr bych automaticky dal novej.
dudu
Přispěvovatel

Příspěvek od dudu »

natural do nadrže 4 litry a ne do filtru ale prolejt mužeš a pak naplnit naftou

to je bio složka skoro maslo (rofl)
seat -vraj 200 ponikov ked sa zrátajů
jear ewing
Přispěvovatel

Příspěvek od jear ewing »

dudu píše:ted mě dojel s Oct 2 najeto 55000 a zě to nejede do kopce filtr origo on je drahej tak šup novy a letadlo tankuje jen kvalitu na AGIPU a šetři si body na darky

max 20 tisic km jinak si přečtěte FORD FORUM - vstřiky tdci kolik u nas vydrží km
Ford není auto !
Proč tedy výrobce, má v servisních úkonech 60.tis km-výměnu pal.filtru, aby šetřil zákaznikovu kapsu že, myslím podstatná věc je filtr pravidelně odvodňovat, jinak se stávaj takový patalije-nejde nastartovat..
dudu
Přispěvovatel

Příspěvek od dudu »

A VOLVO JE AUTO prej jo co ty na to

jo long vyměny to jo ale na zapad od nas
jirka cordoba GT TDi
Přispěvovatel

Příspěvek od jirka cordoba GT TDi »

všechno je to o naftě co tam lejete, tak se nedivte že zamrzáte nikdy se mi to nestalo abych neodjel... :D
Rob
Přispěvovatel

Příspěvek od Rob »

já sem tankoval loni téměř vždycky u Shellu, kde ta nafta sice není nic extra (podle nějakých testů ani ta jejich premiovka není nic moc, i když mě to s těma starýma dieslama vždycky trochu zacvičilo), a nikdy mi to nezmrzlo, loni sem jel 2x v zimě na hory a tam to v těch -15 chytalo na brnk.
Andy-CZ
Přispěvovatel

Příspěvek od Andy-CZ »

Já jsem taky nikdy neměl problém se zamrzlou naftou, beru benzina, omv a v nouzi shell a startuju během vteřiny...
Škoda Fabia 1.9 TDI RS 96kW 5,7l/100km
jear ewing
Přispěvovatel

dudu píše:A VOLVO JE AUTO prej jo co ty na to

OT
Volva jsou dobré káry respektive byly (teď už se všude šetří, už ani nové Octavie nejsou srovnatelné spolehlivosti s I Octavou), ale Ford nejsou auta jsou to líbívé krabice, stejně jako Opel (to je snad zřejmé s cen ojetých vozů!)
P.s.já jsem vždycka kupoval koncern VW, ale i ten brutálně šetří a už nejde v tradicícch (srovnejte Golfa II-III-IV-V) měl jsem vše kromě V a co se týče designu tak velký skok, ale teké velký pokles spolehlivosti hlavně mezi III a IV.
fabiátor
Moderátor

Příspěvek od fabiátor »

Uz jsem to nekde psal, v 1.9PD jsem menil naftovej filtr jen jedou za 160.000km a to vicemene spis preventivne, bo mi to uz bylo blby. Ale NIKDY jsem nezazil problem se startem ani v tech nejvetsich kosach na Sumave. Tankuju pouze Shell VPD a nebo Vervu od Benziny.

Takze je to v nafte a taky je to podle me cetnosti pouzivani auta. Pokud jezdite kazdej den, nema co v nadrzi zvodnatet a ani bioslozky se nestihnou rozkladat. Kdyz vam to stoji mesic pred barakem a pak s tim jednou jedete nakoupit, tak se pak nedivte, ze mate problem, kdyz jezdite na jednu nadrz pul roku.
dudu
Přispěvovatel

Příspěvek od dudu »

jear ewing píše:
dudu píše:A VOLVO JE AUTO prej jo co ty na to

OT
Volva jsou dobré káry respektive byly (teď už se všude šetří, už ani nové Octavie nejsou srovnatelné spolehlivosti s I Octavou), ale Ford nejsou auta jsou to líbívé krabice, stejně jako Opel (to je snad zřejmé s cen ojetých vozů!)
P.s.já jsem vždycka kupoval koncern VW, ale i ten brutálně šetří a už nejde v tradicícch (srovnejte Golfa II-III-IV-V) měl jsem vše kromě V a co se týče designu tak velký skok, ale teké velký pokles spolehlivosti hlavně mezi III a IV.
PLNY SOUHLAS
ja taky koncern ale ale co nas čeka s za problemy to ti lidi nevědí i NOVE OCTY MAM TU VOLVO V50 PARADA MOTOR FORD 2,0TDCI a už to začína (rofl)
jear ewing
Přispěvovatel

Tak já už jsem také zamrzl, nyní rozpouštím led v pal.filtru (naplnil jsem ho Naturalem 95), nachám ho uležet v teple pak naplním naftou s aditivem a uvidíme. :?

A jak to začalo, chytlo na prvni cvak, ale během 10.vteřin a to zvadlo, hadička co zásobuje pal.čerpadlo byla z poloviny prázdná, tak jsem tušil, čím to asi bude.. (tankuji převážne u LUkOILU )
Obrázek
Obrázek
mcarisma
Přispěvovatel

Příspěvek od mcarisma »

ja jdu taky vyndat pal.filtr a prolejt ho naturalem snad to pomuže.
jear ewing
Přispěvovatel

mcarisma píše:ja jdu taky vyndat pal.filtr a prolejt ho naturalem snad to pomuže.
Nech benzín, ale chvíli působit, když jsem vylíval pal.fitr do popelnice tak jsem nemohl ten zulc z toho dostat (horem ani spodem to nešlo)

Jednou se před zimou na odvodnění vybodnu a je to tu ;)
mcarisma
Přispěvovatel

Příspěvek od mcarisma »

minulou zimu jsem tenhle problem nemel. Ted sem se bal za budu mit malo fridexu a ona mi zamrzla naft (wallbash) už sem koukal co mi z toho teče takoví žluty cucky jdu na to. Zatim čaw. Snad se to zadaři :P
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“