červená nafta

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

maros261177
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od maros261177 »

supermuf0090 píše:
maros261177 píše:
nogis píše:Blbost, v -25 to na drc nastartovalo, filtr se mění stejně jako dřív, zvuk i výkon stejnej. Ale není to topný olej, ale nějaká obarvená nafta... ;)
Presne tak je to riadna nafta iba dofarbena aby sa dala zistiť pri kontrole či to niekto nezneužíva(dane), u nás to používajú všetky Poľnohospodárske družstva a pri terajších mrazoch cca -20 to štartovali v pohode... a nemajú určite ZETORY ale moderne traktory Massey Ferguson (motor Perkins common-rail) , Fastrac a John Deer a do nich by určite neliali Topny olej....!!!
pochybuju o tom že červená nafta bude mít kvality nafty, kterou koupíš příkladně u Benziny leda že by ji ještě před přidáním směsi červeného barviva a značkovací látky obohatily aditivy navíc motorová nafta určená pro koncového uživatele podléhá určitým normán
To je mi jasné ja som len chcel upozorniť že červena nafta NIEJE vždy!!! TOPNY OLEJ!
Škoda Octavia II, bez uprav-v jednoduchosti je krása
supermuf0090
Přispěvovatel

Příspěvek od supermuf0090 »

maros261177 píše:
supermuf0090 píše:
maros261177 píše: Presne tak je to riadna nafta iba dofarbena aby sa dala zistiť pri kontrole či to niekto nezneužíva(dane), u nás to používajú všetky Poľnohospodárske družstva a pri terajších mrazoch cca -20 to štartovali v pohode... a nemajú určite ZETORY ale moderne traktory Massey Ferguson (motor Perkins common-rail) , Fastrac a John Deer a do nich by určite neliali Topny olej....!!!
pochybuju o tom že červená nafta bude mít kvality nafty, kterou koupíš příkladně u Benziny leda že by ji ještě před přidáním směsi červeného barviva a značkovací látky obohatily aditivy navíc motorová nafta určená pro koncového uživatele podléhá určitým normán
To je mi jasné ja som len chcel upozorniť že červena nafta NIEJE vždy!!! TOPNY OLEJ!
to ano je to budto lehky topny olej , nebo extra lehky topny olej na rozdil od nafty ma mensi obsak siry a je obarven ( znehodnocen ) ve sve podstate bych tento rozdil prirovnal k lihu ktery koupis v lekarne a k lihu denaturovanému
Ford Galaxy I Ghia 1.9 TDi AFN 81 kW
Škoda 110L
Hyundai Elantra 2.0CRDi
Ford Transit 2,5TD
Fiat 127 MKI
VW Touareg 3.0 TDi
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

Tak mi chcete říct, že ty lodě jezdí na topný olej (LOL) Jeden teoretik větší než druhej. :roll:
VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
supermuf0090
Přispěvovatel

nogis píše:Tak mi chcete říct, že ty lodě jezdí na topný olej (LOL) Jeden teoretik větší než druhej. :roll:
nevim na co jezdej lode , mapr v chorvatsku mely modrou naftu , byla o neco levnejsi a zrejme prostá aditiv preci jenom ty pomalobezne naftaky co jsou v trajektech maj podstatne mensi naroky na kvalitu paliva nez nase leckdy nacipovany a jinak upraveny TDicka ( do zavodaku taky nebudes lejt natural 91)
Škoda 110L
Hyundai Elantra 2.0CRDi
Ford Transit 2,5TD
Fiat 127 MKI
VW Touareg 3.0 TDi
maros261177
Přispěvovatel

nogis píše:Tak mi chcete říct, že ty lodě jezdí na topný olej (LOL) Jeden teoretik větší než druhej. :roll:
Ja som nepísal že je to topný olej...dúfam že si nemyslel mňa?...
supermuf0090
Přispěvovatel

maros261177 píše:
Národná rada Slovenskej republiky v máji minulého roku schválila Zákon č. 239/201 Z. z. o spotrebnej dani z minerálnych olejov, ktorý nadobudol úplnú účinnosť 1. januára 2002. V súvislosti s touto právnou normou vznikajú problémy s uvedením a realizáciou niektorých ustanovení zákona o spotrebnej dani z minerálnych olejov do praxe.
Najväčším problémom je používanie minerálneho oleja - motorovej nafty, ktorá je farbená na červeno v zmysle ustanovení zákona o spotrebnej dani z minerálnych olejov. "Červenú" naftu môžu používať len subjekty, ktoré sú zaregistrované colným úradom a splnia podmienky registrácie, t. j. používajú motorovú naftu na pohon strojov určených výlučne na práce v poľnohospodárskej a lesnej výrobe vykonávanej v rámci podnikania. Zaregistrovaným subjektom colný úrad vydá odberný poukaz na nákup červenej nafty so zníženou sadzbou dane, čo v praxi znamená, že nafta v porovnaní s motorovou naftou z čerpacej stanice lacnejšia v priemere o osem korún. "Červenú" naftu predávajú registrovaní obchodníci evidovaní colným úradom v zmysle ustanovení zákona o spotrebnej dani z minerálnych olejov.
Pozor! Tu však vzniká problém, na ktorý chce upozorniť správca dane, oddelenie nepriamych daní Colného úradu v Trstenej. Používanie motorovej nafty farbenej na červeno bez registrácie a odberného poukazu je v rozpore s ustanoveniami zákona o spotrebnej dani z minerálnych olejov, za čo môže správca dane uložiť pokutu od 100 tisíc až milión Sk.
Mobilné skupiny oddelenia nepriamych daní vykonávajú pravidelné kontroly miestnych komunikácií, ako aj poľných ciest a kontrolujú nádrže dopravných prostriedkov, vozidiel a strojov, ktorých motory sú poháňané motorovou naftou. Colníci pri kontrolách zisťujú nielen vizuálnu prítomnosť červeného farbiva, ale aj prítomnosť indikačnej látky, ktorá nie je viditeľná voľným okom.
Na znečistenie palivovej sústavy dopravného prostriedku alebo stroja vystačí malé množstvo červenej nafty a jej prítomnosť sa nedá odstrániť ani po niekoľkonásobnom premývaní nádrže. Kontrolná skupina pri odoberaní vzorky z nádrže dopravného prostriedku v priebehu niekoľkých minút vyhodnotí zloženie motorovej nafty a zistí hoci aj niekdajšiu prítomnosť "červenej" nafty v palivovom systéme.
Colný úrad Trstená preto verejne poukazuje na uvedené skutočnosti a upozorňuje všetkých majiteľov dopravných prostriedkov s dieselovým motorom, aby nenakupovali pohonné látky mimo čerpacích staníc, pretože na čiernom trhu môže nafta obsahovať "červené" farbivo s prítomnosťou indikačnej látky.

Takto je to u vas v čechach jsem se nesetkal otazka je jakym kvalitativním normám taková nafta podléhá
( cetanové číslo, mazivost atd)
Škoda 110L
Hyundai Elantra 2.0CRDi
Ford Transit 2,5TD
Fiat 127 MKI
VW Touareg 3.0 TDi
maros261177
Přispěvovatel

supermuf0090 píše:
maros261177 píše:
Národná rada Slovenskej republiky v máji minulého roku schválila Zákon č. 239/201 Z. z. o spotrebnej dani z minerálnych olejov, ktorý nadobudol úplnú účinnosť 1. januára 2002. V súvislosti s touto právnou normou vznikajú problémy s uvedením a realizáciou niektorých ustanovení zákona o spotrebnej dani z minerálnych olejov do praxe.
Najväčším problémom je používanie minerálneho oleja - motorovej nafty, ktorá je farbená na červeno v zmysle ustanovení zákona o spotrebnej dani z minerálnych olejov. "Červenú" naftu môžu používať len subjekty, ktoré sú zaregistrované colným úradom a splnia podmienky registrácie, t. j. používajú motorovú naftu na pohon strojov určených výlučne na práce v poľnohospodárskej a lesnej výrobe vykonávanej v rámci podnikania. Zaregistrovaným subjektom colný úrad vydá odberný poukaz na nákup červenej nafty so zníženou sadzbou dane, čo v praxi znamená, že nafta v porovnaní s motorovou naftou z čerpacej stanice lacnejšia v priemere o osem korún. "Červenú" naftu predávajú registrovaní obchodníci evidovaní colným úradom v zmysle ustanovení zákona o spotrebnej dani z minerálnych olejov.
Pozor! Tu však vzniká problém, na ktorý chce upozorniť správca dane, oddelenie nepriamych daní Colného úradu v Trstenej. Používanie motorovej nafty farbenej na červeno bez registrácie a odberného poukazu je v rozpore s ustanoveniami zákona o spotrebnej dani z minerálnych olejov, za čo môže správca dane uložiť pokutu od 100 tisíc až milión Sk.
Mobilné skupiny oddelenia nepriamych daní vykonávajú pravidelné kontroly miestnych komunikácií, ako aj poľných ciest a kontrolujú nádrže dopravných prostriedkov, vozidiel a strojov, ktorých motory sú poháňané motorovou naftou. Colníci pri kontrolách zisťujú nielen vizuálnu prítomnosť červeného farbiva, ale aj prítomnosť indikačnej látky, ktorá nie je viditeľná voľným okom.
Na znečistenie palivovej sústavy dopravného prostriedku alebo stroja vystačí malé množstvo červenej nafty a jej prítomnosť sa nedá odstrániť ani po niekoľkonásobnom premývaní nádrže. Kontrolná skupina pri odoberaní vzorky z nádrže dopravného prostriedku v priebehu niekoľkých minút vyhodnotí zloženie motorovej nafty a zistí hoci aj niekdajšiu prítomnosť "červenej" nafty v palivovom systéme.
Colný úrad Trstená preto verejne poukazuje na uvedené skutočnosti a upozorňuje všetkých majiteľov dopravných prostriedkov s dieselovým motorom, aby nenakupovali pohonné látky mimo čerpacích staníc, pretože na čiernom trhu môže nafta obsahovať "červené" farbivo s prítomnosťou indikačnej látky.

Takto je to u vas v čechach jsem se nesetkal otazka je jakym kvalitativním normám taková nafta podléhá
Neviem presne aku mazivosť ani ake cetanove číslo ale pokúsim sa zistiť... u nás konkrétne v meste ju máju na čerpacej stanici
supermuf0090
Přispěvovatel

maros261177 píše:
supermuf0090 píše:
maros261177 píše: Ja som nepísal že je to topný olej...dúfam že si nemyslel mňa?...

Neviem presne aku mazivosť ani ake cetanove číslo ale pokúsim sa zistiť... u nás konkrétne v meste ju máju na čerpacej stanici
kolik stoji ?
Škoda 110L
Hyundai Elantra 2.0CRDi
Ford Transit 2,5TD
Fiat 127 MKI
VW Touareg 3.0 TDi
PavlikLN
Sběrač informací

Příspěvek od PavlikLN »

Co jsem taháte lodě...Vždyť jejich motory jsou stavěný na úplně jinou naftu...Tam je stokrát víc síry než u tej co tankuješ na PHMce..Do lokomotivi máš také jiné složení...Červenka je pod označením LTO ale to je fuk...Jednoduchá rada: když je to pro někoho normální nafta a myslí si že je jen obarvéná tak si 1dcl hoďte do ROUDNICE nad LABEM na rozbor z klasickou naftou u PHmky a pak se mrkněte na výsledky (LOL)
Čmoud
Přispěvovatel

Příspěvek od Čmoud »

je to úplně normální nafta do které hodí jen nějakou tabletu na obarvení, takhle mi to řekl němec od kterého ji kupuji.
VW Multivan 245ps už není, nyní A4 quattro
Richi
Přispěvovatel

Příspěvek od Richi »

Hm, takže moderní a kurva drahé zemědělské stroje budou zvesela chroupat nějakou fujtajblovou srágoru, která však dokonale zničí motory osobních aut, protože naše staré a ojeté naftové popelnice musí baštit pouze extra panenskou naftu lisovanou za úplňku družstvem muslimských striptérek?
To se mi fakt nezdá. :)
supermuf0090
Přispěvovatel

Richi píše:Hm, takže moderní a kurva drahé zemědělské stroje budou zvesela chroupat nějakou fujtajblovou srágoru, která však dokonale zničí motory osobních aut, protože naše staré a ojeté naftové popelnice musí baštit pouze extra panenskou naftu lisovanou za úplňku družstvem muslimských striptérek?
To se mi fakt nezdá. :)
stačí si přečíst příspěvek výše , v čechách seženeš se červená nafta prodává jako LTO nebo ELTO a ta má do kvality motorové nafty hodně daleko .V Německu , Rakousku a jak jsem se docetl i na Slovensku se poměrně běžně dá sehnat nafta červená, která je obohacena barvivem a indikační látkou , která je viditelná pouze pod uv zářením. tato nafta je osvobozena v rámci jaké si dotace od spotřební daně a je určena výhradně pro obsluhu zemědělských strojů, předpokládám , že normy ISO budou pro naftu motorovou podstatně přísnější než pro naftu zemědělskou (zmíněnou "červenou"). Takže z toho mi vyplývá pokud jí máž ze zahraničí , tak se jedná o naftu znehodnocenou barvivem a indikačími látkami , pokud je puvodem z čech , tak se jedná o LTO nebo ELTO , toť můj názor
Škoda 110L
Hyundai Elantra 2.0CRDi
Ford Transit 2,5TD
Fiat 127 MKI
VW Touareg 3.0 TDi
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Nechci se plést do debaty, ale v CZ používaj zemědělci zelenou naftu ne, která je osvobozená od spotřební daně, aspoň na tohle jezdí ten kovozemědělec z vesnice kde máme chatu na vysočině.
Ale nikdy jsem jí neviděl tak nevím jestli je přímo zelená a nebo se jí jen říká díky tomu že na jí jezděj zemědělci, ale osvobozená od spotřební daně je určitě.
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

supermuf0090
Přispěvovatel

Tomas.cz píše:Nechci se plést do debaty, ale v CZ používaj zemědělci zelenou naftu ne, která je osvobozená od spotřební daně, aspoň na tohle jezdí ten kovozemědělec z vesnice kde máme chatu na vysočině.
Ale nikdy jsem jí neviděl tak nevím jestli je přímo zelená a nebo se jí jen říká díky tomu že na jí jezděj zemědělci, ale osvobozená od spotřební daně je určitě.
nevim jak dneska ale kdysi jezdili hlavne na řepku kde bylo DPH 5% misto 19% ale pozdeji dph sjenotili , a bionafta zmizela , na co jezdi ted nevim .
Škoda 110L
Hyundai Elantra 2.0CRDi
Ford Transit 2,5TD
Fiat 127 MKI
VW Touareg 3.0 TDi
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“