mekky pedal brzdy

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

arlie
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od arlie »

Trochu to tu oživím. Měnil jsem HBV a posilovač za větší z passatu. Někde na fóru jsem se dočetl, že se tím zlepší učínek brzd.
Nedaří se mi to ale odvzdušnit. Nějakej ten vzduch se asi dostal do abs a pedál je do půlky chodu mrtvý a pak to brzdí.
Přes vag jsem zkoušel roztočit čerpadlo abs, ale nepodařilo se. Mám jen KKL a 304. Akční členy abs mi nejdou a zákl nastavení taky ne. Jen se mi podařilo s čerpadlem přes vag jedou cuknout. Takové to klepnutí do pedálu když se otočí klíčkem. S autem jsem zatím moc nenajel, takže nevím jestli si to sedne a doodvzdušní samo nebo ne.
Nezkoušel jsem, jestli se náhodou nepropadá až k zemi.
Audi A6 Avant 3.0 tdi ASB
senioring1
Přispěvovatel

Příspěvek od senioring1 »

Počkaj na sneh , potom sa možno ABS možno spamätá . Skúsiť opakovane brzdiť na klzkom povrchu , vtedy vzduch z ABS unikne . Priprav sa na to , že to nebude hneď .
A3/TDI AGR 66kw/r 1998/EGR OFF .Návšteva servisu je posledný zúfalý pokus o spojazdnenie auta.
arlie
Přispěvovatel

Příspěvek od arlie »

senioring1 píše:Počkaj na sneh , potom sa možno ABS možno spamätá . Skúsiť opakovane brzdiť na klzkom povrchu , vtedy vzduch z ABS unikne . Priprav sa na to , že to nebude hneď .
A kudy ten vzduch z abs unikne? Pak se to bude muset odvzdušnit znovu ne? Nebo je na abs kostce nějakej ventil kudy to odfoukne?
senioring1
Přispěvovatel

ABS sa odvzdušní rovnako ako hlavný brzdový valec - do nádržky s kvapalinou . Problém je len v tom , že aktivovať ABS bez VAGu je možné len na hranici šmyku a aj to len na krátku chvíľu a preto sa to nedokáže odvzdušniť na prvý raz .
A3/TDI AGR 66kw/r 1998/EGR OFF .Návšteva servisu je posledný zúfalý pokus o spojazdnenie auta.
arlie
Přispěvovatel

Příspěvek od arlie »

Tak jsem dal na tvé rady a trochu to proabskoval za jízdy a asi to pomohlo. Pedál zabírá trochu výš.
senioring1
Přispěvovatel

arlie píše:Tak jsem dal na tvé rady a trochu to proabskoval za jízdy a asi to pomohlo. Pedál zabírá trochu výš.
Aspoň malý úspech
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“