Fiat doblo 1,3 16 V MJ náhlá smrt opraveno!!!

Alfa Romeo, Fiat, Lancia...

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Roman 101
Aktivista
Odpovědi: 0

tak oraveno a nějaký fotky

Příspěvek od Roman 101 »

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Tak kolik to vyšlo a co vše to odsralo..?
nepropadat panice...
Roman 101
Aktivista

Příspěvek od Roman 101 »

jericho-3 píše:Tak kolik to vyšlo a co vše to odsralo..?
Měnil jsem řetěz, 2x vodící kladka, napínák, těsnění 2x oil + filtr a 16 ks. vahadel acena i s prací je okolo 8000 kč.
Celkem se to vyšplhalo ale je to den a půl práce!
Celkem mě překvapilo že se neohnul žádný ventil (wallbash) (wallbash) (wallbash)
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Vahadla jsou slabší váha.. :)
A cena je bezva...
nepropadat panice...
Roman 101
Aktivista

Příspěvek od Roman 101 »

jericho-3 píše:Vahadla jsou slabší váha.. :)
A cena je bezva...
no nato kolik je to práce sem si taky říkal ale zaplacené to ještě nemám ač nemá chechtáky (wallbash) ale hlavně že to :scooter:
Grandák
Přispěvovatel

Příspěvek od Grandák »

Ta cena je opravdu dobrá když kouknu na netu jenom co stojej díly, tak se ti je podařilo sehnat hodně levně.
Kde jsi kupoval díly?
Grande Punto 1,3JTD 90PS
Roman 101
Aktivista

Příspěvek od Roman 101 »

Grandák píše:Ta cena je opravdu dobrá když kouknu na netu jenom co stojej díly, tak se ti je podařilo sehnat hodně levně.
Kde jsi kupoval díly?
Intercars.cz mají nato vše i origo
Roman 101
Aktivista

Příspěvek od Roman 101 »

A ještě jsem zapomenul dodat že se to dá strašně jednoduše zjistit !!!
Stačí vytáhnout čidlo otáček vačky a podívat se jestli stojí vačka!
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Nemáte někdo zkušenost, když tenhle motor skočí o zub?

Start motoru, v tom se ozvalo chrrrrr jako když se omylem startuje již běžící motor, motor sice chytnul, ale zvuk jak když je v rozvodech nasypané nádobí, motor ale běží.

Dneska jsem to jen zaretoval abych zjistil, že rozvody budou cca o zub víc asi ne, na vačkách ještě vidím plochy pro aretování, ale prostě je to "mimo".

Auto má najeto 400t a povolit šrouby je horor, zkoušel jsem vstřiky, ale ani se nehnou, tj. když bude potřeba sundat horní tubus vaček.

Proto mě napadlo jen nahodit rozvod a zkusit to risknout, protože na větší rozvoborku vzhledem ke zbytku auta už to asi není.
Roman 101
Aktivista

Příspěvek od Roman 101 »

Tomas.cz píše:Nemáte někdo zkušenost, když tenhle motor skočí o zub?

Start motoru, v tom se ozvalo chrrrrr jako když se omylem startuje již běžící motor, motor sice chytnul, ale zvuk jak když je v rozvodech nasypané nádobí, motor ale běží.

Dneska jsem to jen zaretoval abych zjistil, že rozvody budou cca o zub víc asi ne, na vačkách ještě vidím plochy pro aretování, ale prostě je to "mimo".

Auto má najeto 400t a povolit šrouby je horor, zkoušel jsem vstřiky, ale ani se nehnou, tj. když bude potřeba sundat horní tubus vaček.

Proto mě napadlo jen nahodit rozvod a zkusit to risknout, protože na větší rozvoborku vzhledem ke zbytku auta už to asi není.

popraskají vahadílka mam je nové jestli budeš potřebovat
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Tyhle vahadla obdobná jako u HDI vydržela tolik? Mě by tohle nesmělo přes práh, ale dnes si nevybereš..Jak je nějaký zvuk a nehrají rozvody je to průser..
nepropadat panice...
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Tak už vrčí má panenka, to bylo poprvé a doufám naposled co mi přeskočil rozvod na zákazníkově autě v průběhu opravy ( měnil jsem čep řízení ) :tyc:
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Jo, to bys to taky mohl všechno zaplatit..Já kdysi jel v učení se zákazníkovo autem s klukama na sváču a když jsem při návratu dobrzdoval , tak prdla brzd.trubka a já vrazil do zdi..Předtím tam auto bylo kvůli opravě předku po havárii..Tak se to opravilo i brzdy a majitel řekl, že mu do toho nic není, že brzdy byly O.K. :)
nepropadat panice...
misokgb
Přispěvovatel

Příspěvek od misokgb »

Nazdar hosi.

Rozvody jebli pri jazde na dialnici 2500-3000rpm, je sanca, ze ventily to prezili? Este som to neotvaral, dostanem sa k tomu az o tyzden, tak len zhanam info, na co vsetko sa mam pripravit :) Kupim samozrejme nove rozvody, asi aj vodnu pumpu a nove vahadla. Da sa nejak odmerat ventil, ze ci je dobry bez toho aby sa vyberal von a hlava sundala dolu? Napr odmerat vzaojmne vysku ventilu - je to dobry test, alebo moze byt ventil ohnuty mikromm a nezbadam to?

Vdaka :)
ALFA ROMEO 75 160ps 200Nm.
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Ventily by mali byt bez ujmy. Tie rolnickove vahadla su naschval tak oslabene aby sa pri naraze zlomili alebo aspon zohli. Najvacsia balamuta je vyoperovat vonku vstreky ked ich tam uz stihlo fajne zazrat.
Odpovědět

Zpět na „Italské vozy“