my sme casto honovali dvojtakta na motokare, ked sme este zadierali, koli chudobnej zmesi, pouzivali sme kyselinku potom honovali vrtackou a niekedy nepomohlo tak novy nikasil
dolar100 píše:my sme casto honovali dvojtakta na motokare, ked sme este zadierali, koli chudobnej zmesi, pouzivali sme kyselinku potom honovali vrtackou a niekedy nepomohlo tak novy nikasil
prosimtě na co jste používali kyselinku a jakou a co to je ten nikasil, dík miloš
dolar100 píše:my sme casto honovali dvojtakta na motokare, ked sme este zadierali, koli chudobnej zmesi, pouzivali sme kyselinku potom honovali vrtackou a niekedy nepomohlo tak novy nikasil
prosimtě na co jste používali kyselinku a jakou a co to je ten nikasil, dík miloš
Nikasilem je pokryt povrch válců např. u motorek (teď se používá už spíš keramickej kompozit...)... Jinak u aut ani nevím, ale auta mají myslím běžně ocelovou vložku... Jinak jde o to, že dokáže lépe odvádět teplo, proto se používal u vysokootáčkových motorů, z aut ho kdysi používalo Porsche, u vzduchem chlazených motorů, právě z důvodu odvodu tepla a možnosti vysokého výkonu i při "slabším" chlazení... Jinak jde o nějakou křemíkovou slitinu...
Naposledy upravil(a) Rider.23 dne 09 led 2011, 19:17, celkem upraveno 1 x.
BMW e60 525d 2993ccm 145kW FL 2007- moje nová láska ...
BMW e46 320d 110kW Sport Edition 2004- nádherné vzpomínky...
Historie-Favorit,Uno 1.3D,Pony,Rover 414i,Panda 1.2i,Stilo 1.9M-JTD,Sorento,Mondeo 2.0LPG
a nikasil je tvrdej ale naprosto hladkej. maji ho ve valcich opravdu jen motorky, napr. Honda NSR, nebo Cagiva mito, to jsou 2 takty. jinak co sem zbezne slysel tak novej nikasil stoji 10tis.
Miso: SZ
A inac k nikasilu, mali ho aj motory od BMW ale upustili od toho, hlavne V8mi m60 tusim a m62 to mali a tiez m52? Ale to len tak strielam, na 100% viem ze to mali V8 od BMW ale ktore konkretne neviem.
Tak, tak Nikasil je "niklokřemíkokarbidový nástřik" válce (Al).
Je pravda, že to mají motorky "malorážky" (125-250)... a samotný Nikasil vyjde cca na 2,5-3 tkč
Jinak i Porsche 911 někdy v 80. letech mělo válce s nikasilem
Milosss píše:Miso: SZ
A inac k nikasilu, mali ho aj motory od BMW ale upustili od toho, hlavne V8mi m60 tusim a m62 to mali a tiez m52? Ale to len tak strielam, na 100% viem ze to mali V8 od BMW ale ktore konkretne neviem.
Píše to správně, byly to motory M62 V8 4.0 a 4.4 určitě. 3.0 a 3.5 nevim na 100% ale myslím si že taky