mírné občasné rachocení na volnoběhu.

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Alesh11
Nováček
Odpovědi: 0

Příspěvek od Alesh11 »

Huml píše:pokud to za tepla nerachotí, tak to bude dvouhmotou

Přešně tak , mě to dělá taky ,ale jen občas a to jak při studenem ,tak při teplém motoru. Takový rachtání a když sešlápnu spojku přestane ...čím by to teda mohlo být a jestli to musím řešit hned nebo to ještě nechat projevit díky za odpověd :-)
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Zástupci koncernu , což jsou autorizované servisy mne zklamali..Potřeboval jsem 2 litry oleje do převodovky na Passata 74Kw, našli mi potřebný typ oleje podle Vinu , napsali jeho číslo a že ho nemají..Objel jsem ještě 2 autorizáky, obludné sklenéné stavby s nápisem VW, který je vidět z kosmu, a olej taky neměli..Jeden dokonce jej vůbec nevede..Ať jdou doprdele.... :o
nepropadat panice...
vilozx6
Aktivista

Příspěvek od vilozx6 »

sparco gti píše:uz som to zazil po vymene komplet spojky klidek ;)
mne od kedy mam jednohmotu to rachotí na voľnobeh stale,pritom fungľovka zorvák,spojka + pritlačak + ložisko.
vw golf 1.9TDI,AHF, 81kw+race 520+egr kat off,MAF-off+ turbo by BH +ARL sanie+vymennik,brzdy 312mm+ jednohmota HDS-57+FMIC+ soft by BH-motor 199PS - 407Nm
škoda O1,66kw ALH,egr-off,chip vector,121ps,327Nm
EX - Kawasaki ZX 600 Ninja 110PS
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Protože už máš problém v převodovce...
senioring1
Přispěvovatel

Příspěvek od senioring1 »

Poznám len jedno auto , kde výrobca zakazoval štartovať s vymačknutou spojkou. Bol to Moskvič 412 , ktorý mal na ložisku uhlíkový trecí krúžok
A3/TDI AGR 66kw/r 1998/EGR OFF .Návšteva servisu je posledný zúfalý pokus o spojazdnenie auta.
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Trabant taky, ale ten to měl dovoleno, jen při smáčknutí měl kroužek větší odpor než převodovka a startér sotva točil... :)
nepropadat panice...
Marek_A4
Přispěvovatel

Příspěvek od Marek_A4 »

jericho-3 píše:Zástupci koncernu , což jsou autorizované servisy, obludné sklenéné stavby s nápisem VW, který je vidět z kosmu, a olej taky neměli..Jeden dokonce jej vůbec nevede..Ať jdou doprdele.... :o
Máš recht!

A to nie je len s olejom takto..všetko maju iba na objednávku..a na zálohu, lebo maju chudackovia malo prachov asi...

Pardon za OT
CAHA 125 kW TDI CR
mjanulik
Přispěvovatel

Příspěvek od mjanulik »

měl jsem to stejný ale na OII,byl to setrvák,takže komplet i se spojkou a ložisko,ted je vše ok a zvuk jak nového motoru
Alesh11
Nováček

Příspěvek od Alesh11 »

Huml píše:pokud to za tepla nerachotí, tak to bude dvouhmotou
A když mi to rachotí jen za tepla? :/ Čím by to mohlo být pomůže výměna oleje v převodovce ?
senioring1
Přispěvovatel

Zabudol si napísať na akom aute . AK má viac ako 150000km , výmenou oleja nič nepokazíš , ale ak je to ložisko ktoré vydáva zvuky za tepla , potom výmena oleja nepomôže . Skús skontrolovať hladinu oleja .
A3/TDI AGR 66kw/r 1998/EGR OFF .Návšteva servisu je posledný zúfalý pokus o spojazdnenie auta.
Alesh11
Nováček

Příspěvek od Alesh11 »

senioring1 píše:Zabudol si napísať na akom aute . AK má viac ako 150000km , výmenou oleja nič nepokazíš , ale ak je to ložisko ktoré vydáva zvuky za tepla , potom výmena oleja nepomôže . Skús skontrolovať hladinu oleja .
Octavia II najeto preš 130 000 km...dělá to jen za tepla právě a lidi co sem psali tak píšou,že je to dvouhmota,ale u dvouhmoty zase říkaj ,že po zahřátí to nedělá takže přesnej opak než mam já ( za studena klid za tepla rachtá jen občasně není to stálý zvuk ) .
senioring1
Přispěvovatel

Korektnú odpoveď na problém zvukov z prevodovky nie je možné dať na dialku . Najlepším riešením je navštíviť niekoho kto tomu rozumie . Príčin môže byť viacero a zlá rada by priniesla zbytočné výdaje .
xshreck
Přispěvovatel

Příspěvek od xshreck »

Otázečka,

O1 - při pouštění spojky mi přijde, jako by byla někde vůle (trošku to ťukně). Na volnoběh (902ot) mi trošku vibruje auto a něco decentně ťuká, přes rádio to není slyšet). Při přidání plynu na 1tis je klid. Dvouhmota? :) já osobně si myslím že jo, řadím s pomalejším pouštěním spojky, aby to bylo všechno tiché.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“