Koupit stočeného Passata - prosím o radu
Moderátoři: šulda, Moderátoři
kamos ma passat 2004, tiez 96kw najazdene serioznych do 170t km a stazuje sa na "kvalitu" plastov a palubovky, vsetko v nom zacalo vrzgat pri 100000km a musim povedat, ze sa o to auto staral a jamy obchadzal. mozno za 75000 CZK je to dobra kupa, ale ajtak ... mal som moznost jazdit s bmw 320d , malo cez 200000km zo svedska kde su zimy predsa len krutejsie a nic v nom ani po roku nevrzga.
Audi A4, to je moje
-
- Přispěvovatel
Tak o pôžitku z jazdy by som polemizoval, 96kw v sérii nieje nič moc, motor je typický krátky dych, a kultúra PD motora je dosť zlá, síce som sa v 1.8 T v passate neviezol, ale dynamické papierové parametre má cca porovnateľné, a bez kurvítiek typu vstrekovače, dvojhmotový zotrvák, a iné. AD pôžitok z jazdy, párkrát som sa viezol v B6 2.0 TFSI, a dynamika je niekde úplne inde, síce bez kopanca, ale motor ide krásne za plynom, bez diery, a 0-100 za 7.5 v sérii, na to sa 1,9 TDi došplhá až po masívnej úprave.rudy5 píše:tak to máš asi rozhasene celé pretože ja v aute ani pomaly necítim že motor beží žiaden vibrácie nič , a zves sa na passate v benzine tak budeš potrebovať taku 2.8 V6 aby si mál aspon trošku pôžitok z jazdy inak je to mrtvola a samozrejme ide o nájazd KM ak jazdíš malo tak spotreba 11L neni problém ak vela tak je prúser a predné ramená ako má passat ma už každá limuzína a dau sa repasovať za pár korún aj kupiť lacné náhrady ktoré za tie peniaze celkom vydržia mám skusenosťSpectre868 píše:Mám Passat Variant 96kw, MY 2001, poctivých 353 tkm. Za 2 roky som na ňom najazdil tak 45tkm, v tej dobe som ale musel riešiť dosť servisu, takže odhadujem, že 300tkm obnáša začiatok druhje vlny veľkého servisu u týchto vozov...ramená prednej nápravy, tlmiče, spojka, brzdy, na motore tandem, rozvody a tesnenie vstrekov. A čo sa kultúry chodu týka, tak diesel už viac nie, interiér je motorovými vibráciami hodne rozhasený. Ale tiež budem musieť auto dojazdiť až na mrtvolu, nestočené je už nepredajné.
Mam Passata s jasnym puvodem a nestocenym tacho, 300 000km najeto, ja zatim najel cca 20 000km a nemuzu si stezovat. Pokud bude prohlidka auta v poradku, tak za 75 000,- bych do toho sel a schoval si treba 20 000,- na pripadne opravy. Nahradni dily zde na foru sezenes za uplne jine ceny, nez v ofiko servisech, i strasak jmenem dvouhmota se da poresit jednohmotou pokud mas 5q. Pokud to bude pri prohlidce v pohode, tak bych do toho sel.
Auto je hodne prostorne, narozdil od sluzebni Octavie se za mnou muzou pasazeri pohodlne posadit a kufr je vynikajici.
Je to bez zbytecnych kurvitek jako je DPF, elektronicka rucni brzda atd.
Ano spolehlivosti to asi na rotacku nema, ale rekl bych, ze to s poruchami nebude tak vazne.
Pravidelne udrzovat auto, menit olej a bude to asi ok.
V mem okoli znam jednoho ex taxika PDckova B5 passat 85kw ma pres 600 000 km a s normalni udrzbou jezdi.
Auto je hodne prostorne, narozdil od sluzebni Octavie se za mnou muzou pasazeri pohodlne posadit a kufr je vynikajici.
Je to bez zbytecnych kurvitek jako je DPF, elektronicka rucni brzda atd.
Ano spolehlivosti to asi na rotacku nema, ale rekl bych, ze to s poruchami nebude tak vazne.
Pravidelne udrzovat auto, menit olej a bude to asi ok.
V mem okoli znam jednoho ex taxika PDckova B5 passat 85kw ma pres 600 000 km a s normalni udrzbou jezdi.
Dodge Durango 2005 AWD Limited 5.7i V8 HEMI - 257kW/570Nm - 20L/100km, 0-100 za 7s
Toyota Auris 2015 Hybrid 100kw/electro - 3L/100km, 0-100 za 10,9s
RIP - Opel Omega 2001 3.2i V6 - 160kw/320Nm - 13L/100km, 0-100 za 9s - strom vyhral nad strojem
Toyota Auris 2015 Hybrid 100kw/electro - 3L/100km, 0-100 za 10,9s
RIP - Opel Omega 2001 3.2i V6 - 160kw/320Nm - 13L/100km, 0-100 za 9s - strom vyhral nad strojem

Tak bych hadal ze to bude silnicemi po kterych jezdis. Ja mam nize uvedeny auto a podvozek vse origo. Jenze vetsinou jezdim bud po dalnicich nebo po Rakousku, a nebo - po cesku pomaaalu.Richi píše:A jak to všichni děláte, že tlumiče nikdo nemění, nebo si stěžuje, že v 300000 už je asi bude muset vyměnit?
Mě vydržej max tak 100 000, tedy když dám pořádný, mrdky vydržej i 30 000. Dělám něco špatně?
Co se tyce Passata mam nize uvedeny stav tachometru a nic mi nikde nevrze. Pokud ten Passat byla laska na prvni pohled, tak bych za 75 do toho sel. Motor se jiny da poridit i za 15tis, podvozek se da opravit, ale ja bych mel strach z te plechariny. Je klidne mozne ze rok, dva bude vse OK a potom das 20 - 30 tis za opravu laku. Jses ochotna tolik davat do ojeteho auta? Pokud je to srdecni zalezitost, tak jsou to tvy prachy. Co se tyce KM probehu, myslim jsem odpovedel nize uvedenym popisem meho auta. Po kamaradovi koupene auto - minimalne v casech kdy ho vlastnil kamarad - byla udrzba delana poctive ne?
VW Passat Variant GT 1,9TDi 4motion 96kw 310nm, chip 122kW 370nm, sani KN, organika, aditivum VIF, r.v.2004, 510000km
Porovnávaš neporovnateľne...Spectre868 píše:Tak o pôžitku z jazdy by som polemizoval, 96kw v sérii nieje nič moc, motor je typický krátky dych, a kultúra PD motora je dosť zlá, síce som sa v 1.8 T v passate neviezol, ale dynamické papierové parametre má cca porovnateľné, a bez kurvítiek typu vstrekovače, dvojhmotový zotrvák, a iné. AD pôžitok z jazdy, párkrát som sa viezol v B6 2.0 TFSI, a dynamika je niekde úplne inde, síce bez kopanca, ale motor ide krásne za plynom, bez diery, a 0-100 za 7.5 v sérii, na to sa 1,9 TDi došplhá až po masívnej úprave.rudy5 píše:tak to máš asi rozhasene celé pretože ja v aute ani pomaly necítim že motor beží žiaden vibrácie nič , a zves sa na passate v benzine tak budeš potrebovať taku 2.8 V6 aby si mál aspon trošku pôžitok z jazdy inak je to mrtvola a samozrejme ide o nájazd KM ak jazdíš malo tak spotreba 11L neni problém ak vela tak je prúser a predné ramená ako má passat ma už každá limuzína a dau sa repasovať za pár korún aj kupiť lacné náhrady ktoré za tie peniaze celkom vydržia mám skusenosťSpectre868 píše:Mám Passat Variant 96kw, MY 2001, poctivých 353 tkm. Za 2 roky som na ňom najazdil tak 45tkm, v tej dobe som ale musel riešiť dosť servisu, takže odhadujem, že 300tkm obnáša začiatok druhje vlny veľkého servisu u týchto vozov...ramená prednej nápravy, tlmiče, spojka, brzdy, na motore tandem, rozvody a tesnenie vstrekov. A čo sa kultúry chodu týka, tak diesel už viac nie, interiér je motorovými vibráciami hodne rozhasený. Ale tiež budem musieť auto dojazdiť až na mrtvolu, nestočené je už nepredajné.
Alfa 156 2.4 JTD 100kw + Sarkan Chip+EGR Off+Katik na majzel - EX
Passat Variant 1.8T APU
Passat Variant 1.8T APU
Jasne ale mne to bude žrať 6.5L a tebe to bude žrať 10l to mi verSpectre868 píše:Tak o pôžitku z jazdy by som polemizoval, 96kw v sérii nieje nič moc, motor je typický krátky dych, a kultúra PD motora je dosť zlá, síce som sa v 1.8 T v passate neviezol, ale dynamické papierové parametre má cca porovnateľné, a bez kurvítiek typu vstrekovače, dvojhmotový zotrvák, a iné. AD pôžitok z jazdy, párkrát som sa viezol v B6 2.0 TFSI, a dynamika je niekde úplne inde, síce bez kopanca, ale motor ide krásne za plynom, bez diery, a 0-100 za 7.5 v sérii, na to sa 1,9 TDi došplhá až po masívnej úprave.rudy5 píše:tak to máš asi rozhasene celé pretože ja v aute ani pomaly necítim že motor beží žiaden vibrácie nič , a zves sa na passate v benzine tak budeš potrebovať taku 2.8 V6 aby si mál aspon trošku pôžitok z jazdy inak je to mrtvola a samozrejme ide o nájazd KM ak jazdíš malo tak spotreba 11L neni problém ak vela tak je prúser a predné ramená ako má passat ma už každá limuzína a dau sa repasovať za pár korún aj kupiť lacné náhrady ktoré za tie peniaze celkom vydržia mám skusenosťSpectre868 píše:Mám Passat Variant 96kw, MY 2001, poctivých 353 tkm. Za 2 roky som na ňom najazdil tak 45tkm, v tej dobe som ale musel riešiť dosť servisu, takže odhadujem, že 300tkm obnáša začiatok druhje vlny veľkého servisu u týchto vozov...ramená prednej nápravy, tlmiče, spojka, brzdy, na motore tandem, rozvody a tesnenie vstrekov. A čo sa kultúry chodu týka, tak diesel už viac nie, interiér je motorovými vibráciami hodne rozhasený. Ale tiež budem musieť auto dojazdiť až na mrtvolu, nestočené je už nepredajné.
BMW 330 ix
- patrik.kloucek
- Aktivista
byt tebou bych to jeste hodne zvazil.75tkč za pasika z roku 00 co ma lakovanou boudu a to jeste tak ze to stoji zaprd je skoro dost.O km nemluvim.300tkm neni pro motor nijak moc...ten to vydrzi.Tady jde spis o to co je kolem a co 100% budes muset driv nebo pozdeji resit.Jen namatkou...ramena-12ooo,dvouhmota-12ooo,lamela a pritlacak4ooo,vstriky,brzdy5ooo,tlumice8OOO.A to je bez prace.K tomu jeste starosti atd.Nevim....dle me je to nesmysl.Dal to tezko prodas a kdyz tak pod cenou.Za ty penize v pohode poridis jinyho.Pokud jsi se do neho zblaznila tak ho kup ale pak pocitej ze te manzel pri naslednych opravach podekuje:-)Osobne bych vic jak 50tkč nedalMartinaT píše:Děkuji za postřehy. Asi do něj půjdu i přes nesouhlas manžela.
A to ze to nema historii je vic nez podezrely....kazdy auto ma zapis...min po dobu garancky.Zajdi si osobne do VW a tam ti to dle VIN zdarma reknou.A hned budes vedet na cem jsi.