Primárně učím na střední škole a sekundárně doma v garáži po víkendech a večerech spravuju auta. Na co pospíchat, no ne?Vici píše:Jaké máš ty dvě práce ?že nemusíš spěchat

Jinak do jisté míry jsem ochoten souhlasit s názorem, že i svižná jízda nemusí být nebezpečná a řídit se heslem neohrozit a neomezit v mnoha případech lze. Jenže pokud se takto nebudou chovat všichni, nikdy to nebude fungovat. A v takovém případě je omezení rychlosti asi jediným účinným způsobem, jak tomu zabránit.
Víte - řeknu vám to takhle: Nebránil bych se rychlejší, svižné jízdě (samozřejmě s ohledem na to, co jsem napsat výše). Jenže člověka potom neskonale sere, že dostane pokutu a body úplně stejně, jako ten dobytek, co denně jezdí jako idiot, ohrožuje na životě spoustu lidí okolo a jen proto, že má naditou prkenici, si myslí, že je neohrožený. V důsledku to mne bude bolet nesrovnatelně víc než jeho - protože pokud já zaplatím tisícovku pokuty, nemám co dát dětem jíst. Zatímco vatánek zaplatí klidně deset tisícovek a vlastně mu to ani nevadí.
Z tohoto důvodu dodržuji rychlost a všechny předpisy. Nemíním dotovat nenažraný státní aparát právě já - to si nemůžu dovolit.