a ku*va!

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Marek77
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od Marek77 »

Vici píše:Jaké máš ty dvě práce ? :-) že nemusíš spěchat
Primárně učím na střední škole a sekundárně doma v garáži po víkendech a večerech spravuju auta. Na co pospíchat, no ne? ;-)

Jinak do jisté míry jsem ochoten souhlasit s názorem, že i svižná jízda nemusí být nebezpečná a řídit se heslem neohrozit a neomezit v mnoha případech lze. Jenže pokud se takto nebudou chovat všichni, nikdy to nebude fungovat. A v takovém případě je omezení rychlosti asi jediným účinným způsobem, jak tomu zabránit.

Víte - řeknu vám to takhle: Nebránil bych se rychlejší, svižné jízdě (samozřejmě s ohledem na to, co jsem napsat výše). Jenže člověka potom neskonale sere, že dostane pokutu a body úplně stejně, jako ten dobytek, co denně jezdí jako idiot, ohrožuje na životě spoustu lidí okolo a jen proto, že má naditou prkenici, si myslí, že je neohrožený. V důsledku to mne bude bolet nesrovnatelně víc než jeho - protože pokud já zaplatím tisícovku pokuty, nemám co dát dětem jíst. Zatímco vatánek zaplatí klidně deset tisícovek a vlastně mu to ani nevadí.

Z tohoto důvodu dodržuji rychlost a všechny předpisy. Nemíním dotovat nenažraný státní aparát právě já - to si nemůžu dovolit.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Ono je to také v tom, kolik komu je let. Ve 20 je většina kluků opojená rychlostí, já jezdil se škodovkou co to dalo všude, musel být zadek ve smyku a měl jsem naplno puštěné SLADE, klucí vzadu vyrovnávali a řvali přidej..A papíry jsem měl /vojenské/ ale bylo mi 17 a půl , takže ještě neplatily..Jinak se divím policajtům, nová auta, nové uniformy, výsluhová renta a ještě jsou nasraný.. Já jim tuhle povídám, pánové já sám vyndavám motor a vy musíte být 3 na zkontrolování známky STK na vleku..Koukali jako puci a ať jsem prý rád, že mi nedají 2000 kč pokutu... :o
nepropadat panice...
DIESELRINTINTIN
Přispěvovatel

nové passaty

Příspěvek od DIESELRINTINTIN »

20 nových passatů.....
No ale smutný je, že někdo třeba s feldou pojede místo 130 na dálnici 140 a budou ho zastavovat a řešit půl hodiny a mezitím prosviští kolem několik aut rychlostí třeba i nad 160 a mnohdy s nalitejma řidičema.
Prostě mnohdy buzerujou člověka zbytečně a mezitím projedou právě ti, kteří by měli dostat pokutu.
V zásadě jde o aroganci a moc četníků, která se směruje spíš k normálním lidem než k hajzlům.
Viz. případ Janoušek.

F+ck that!
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

Protože hajzl se s nima bude hádat, pošle je někam a vykroutí se...

Slušný člověk se s nima baví slusně, takže na něm se v klidu zahojí...

Největší výsměch je ale stejně městská policie s radary.. místo aby lidem pomáhali, ukázali kde zaparkovat, nakopali do zadku bezdomovce a podobný shit, tak sedí v autě u cesty, radar u tlamy a bác pokutu dědovi co veze babičku od doktora z polikliniky (u které je tak málo park. míst, že není kde zaparkovat ani omylem, a kdekoliv poblíž zastavíš dostaneš lísteček za stěrač), dědeček se dívá spíš před sebe, aby někoho nepřejel na přechodě, a hle.. dement zapne majáky a vyrazí, za těžkým zločincem, který jel 60!!!!!!!!!!!!
V 11 večer, když kde kdo s 3 promilema vyleze z hospody, sedne do auta a v klidu jede domů, měšťáka spolehlivě nepotkáš a státní taky ne, ti když už, musí sází na zbytkáč chudáků, co si dali večer pár piv a ráno jedou na šichtu, střízliví, nejsou nikomu nebezpeční, jen něco málo nadýchají.. ale nehádají se = vodserou to
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

njn městská je horší jak šedej mor jinak koukal jsem že jim ty káry drobet podražily minule za 20 jich bylo 16ks a teď 20ks za 30 asi nemaj potřebný odběry (rofl)
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
turbo kamna power
Aktivista

Re: nové passaty

Příspěvek od turbo kamna power »

DIESELRINTINTIN píše:No ale smutný je, že někdo třeba s feldou pojede místo 130 na dálnici 140 a budou ho zastavovat a řešit půl hodiny a mezitím prosviští kolem několik aut rychlostí třeba i nad 160 a mnohdy s nalitejma řidičema.
sorry, ale asi po dálnici moc často nejezdíš.... auta, co jedou 140 nikdo nezastavuje ;) passat vyletí až za někým kdo letí minimálně 150
Vici píše:V 11 večer, když kde kdo s 3 promilema vyleze z hospody, sedne do auta a v klidu jede domů, měšťáka spolehlivě nepotkáš a státní taky ne, ti když už, musí sází na zbytkáč chudáků, co si dali večer pár piv a ráno jedou na šichtu, střízliví, nejsou nikomu nebezpeční, jen něco málo nadýchají.. ale nehádají se = vodserou to
nevím, kde bydlíš, ale třeba po Jihlavě jezdí v noci hlídky dost často a jdou po chlastu!
Golf mk1 mTDI ...powered by Holz-tdi
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

@DIESELRINTINTIN: jenze problem je mnohdy vseobecne ten, ze ta Felicie bude mit v pripade potreby v procentech vyrazne delsi brzdnou drahu, nezli bude vyssi rychlost v pripade tech "piratu" (jinymi slovy, oni pojedou o 30% vice, ale Felicie bude mit o 50%+ delsi brzdnou drahu i v te mensi rychlosti) - tim pomyslne hajim ty, kteri maji "draha auta", nikoliv vsak pozivatele chlastu, ktery moznosti vozu diky pozdni reakci neguji.
Ladas píše:njn městská je horší jak šedej mor
Dnes jsem slysel hezke oznaceni oznacujici mestskou policii - MĚSTAPO (LOL)
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
AntiRadary.cz
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AntiRadary.cz »

Forest píše:@vilozx6: antiradary jsou tvrde trestany - to, ze jedes rychle berou jako prestupek, v pripade, ze mas antiradar, berou to na urovni trestneho cinu (asi to spatne formuluji, ale chtel jsem naznacit, ze proste jina liga)
Minimálně v ČR toto neplatí a pasivní antiradary - detektory radarů jsou naprosto legální! Laserové rušičky jsou nelegální, ale při kvalitní montáži jsou prakticky nezjistitelné a při jejích prokazatelném použití hrozí pokuta, která byla v létě 2011 u fyzických osob - občanů snížena z max. 100.000 Kč na 5.000 - 10.000 Kč.
AntiRadary.cz - jsme tu s Vámi již 20 let!
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“