Ekologická nafta - MEŘO

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

Odpovědět
redidlos6006
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Příspěvek od redidlos6006 »

Tak vyfrit má barvu jako ocet a po 1 dnu je skrz něj vidět jasné obrysy predmětů. Žádný asffalt to není když to porovnávám s fotkama co sem tu našel tak mám skoro novej :D
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

redidlos6006 píše:Tak vyfrit má barvu jako ocet a po 1 dnu je skrz něj vidět jasné obrysy predmětů. Žádný asffalt to není když to porovnávám s fotkama co sem tu našel tak mám skoro novej :D
tak co chceš řešit ho přihřej prožen přes jemný palivák a nech sedimentovat za měsíc nalej do nádrže pokud bude na dne šisto si v pohodě miloš
pepiknet
Přispěvovatel

Příspěvek od pepiknet »

Pročetl jsem tady těch 21 stránek a chci se jen zeptat jestli budu jezdit na směsnou naftu (30%řepky a 70%nafty) tak nemusím nic upravovat?nic se mi neposere (čerpadlo,hadičky atd.)??Díky za stručnou a jasnou odpověd
SEAT Toledo II,1.9 TDI AHF 81kw,EGR off
slovacek.milos
Aktivista

pepiknet píše:Pročetl jsem tady těch 21 stránek a chci se jen zeptat jestli budu jezdit na směsnou naftu (30%řepky a 70%nafty) tak nemusím nic upravovat?nic se mi neposere (čerpadlo,hadičky atd.)??Díky za stručnou a jasnou odpověd
zda se ti něco posere se dovíš zde http://www.vestirna.com/www2/_koule/index.php

;) miloš
pepiknet
Přispěvovatel

Příspěvek od pepiknet »

slovacek.milos píše:
pepiknet píše:Pročetl jsem tady těch 21 stránek a chci se jen zeptat jestli budu jezdit na směsnou naftu (30%řepky a 70%nafty) tak nemusím nic upravovat?nic se mi neposere (čerpadlo,hadičky atd.)??Díky za stručnou a jasnou odpověd
zda se ti něco posere se dovíš zde http://www.vestirna.com/www2/_koule/index.php

;) miloš
od tebe jsem nic jinýho nečekal :?
SEAT Toledo II,1.9 TDI AHF 81kw,EGR off
slovacek.milos
Aktivista

a co chceš cekat máš strach :? že ti klekne čerpadlo, prožerou hadičky, spálí žhavič, zadrbou trysky a kdy? se dovíš jen v té kouli ;) miloš
Kuba
Přispěvovatel

Příspěvek od Kuba »

Ta směsná nafta ještě o něco lépe maže než obyč. nafta (i když potíže s "nemazací" nizkosirnou naftou jsou pryč od dob kdy se i do obyč nafty přidává cca. 5 % rostlinný složky) takže nezadře se Ti nic. A i když výrobce povoluje u Tvýho motoru směsnou naftu, výrobce čerpadla BOSCH to zas neschvaluje..... prostě když chceš trochu ušetřit tak na to klidně jezdi, počítej s tim že časem budeš muset vyměnit přepadový hadičky možná a je i možný že Ti čerpadlo bude rosit, no tak ho přetěsníš, většinou rosí jen to vrchní těsnění, to se při přechodu na MEŘO stává, nic strašnýho.
VW BORA 1,9 TDI PD, 96 kW
slovacek.milos
Aktivista

kubo stejné problémy se mohou stát i po přechodu na zimní motorovou naftu toti řekne každý opravář čerpadel miloš
profik
Přispěvovatel

Příspěvek od profik »

Tak opravdová zima se blíží a ranní starty se začínají prodlužovat. jak plánujete jezdit? half und hal na eko a směsnou či normální naftu nebo 100 % normál nafta? (to je ale drahé :)))
Leon 1.9TDi, AHF, Sprint 764
slovacek.milos
Aktivista

profik píše:Tak opravdová zima se blíží a ranní starty se začínají prodlužovat. jak plánujete jezdit? half und hal na eko a směsnou či normální naftu nebo 100 % normál nafta? (to je ale drahé :)))
si dej litr tvého paliva za okno a oko ti dá odpověd miloš
deflector
Přispěvovatel

Příspěvek od deflector »

To jsou parchanti..Brno Vinohrady ekologicka nafta uz 25,50.- ..by me zajimalo kam az to chcou hnat a hlavne proc!!! To uz se vyplati koupit normalni naftu...
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

pritom misto aby sli na zimu s cenou dolu, jelikoz musi poklesnout odber minimalne na polovinu bezne spotreby v lete...taky to sleduju, ze to zacinaji nejak zvedat, kdyz to bude stat treba ke 27 kc, tak se to nevyplati ani za pr...
radekandy
Přispěvovatel

Příspěvek od radekandy »

Nó, tak to v Plzni na Tank Onu už stojí od minulého týdne EKODIESEL 26,9 Kč :? Takže s ježděním na levné paliva je to teď lidově řečeno píčou ke zdi, protože ani klasickej řepkáč z marketu nejde v akci pod 21,9...
AUDI A4 B8 3.0TDI
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

zacinam dostavat dojem, ze je to jen takove balamuteni lidi, jakmile se na to lidi nauci jezdit a oni si udelaji pruzkum spotreby techto pseudo paliv, tak zacnou lidem opet triskat penezenky... ani bych se nedivil, kdyby tam byl casem rozdil treba 2 kc/l ve srovnani s naftou.
koil
Přispěvovatel

Příspěvek od koil »

Na tohle to zdražování je známé pořekadlo:když ptáčka chytali pěkně mu zpívali až ho chytili křidílka mu zlámali.... To samé bylo za komunistů topení naftou-to byl hit než ho podražili,pak po revoluci elektrické přímotopi-za nějaký čas to šlo taky do pi.e,následoval bum topení zemním plynem-to už všichni víte jak to stojí za hovno s cenou kubíku.A ted melou jak je málo uhlího-no už to vidím že jeho cena vystartuje tak vysoko jak kdybych topil plynem... HAJZLOVÉ POLITIČTÍ!!!! :x To stejné je i s pohonýma hmotama.Ethanol stával rok zpátky co vím 14.9kč a ted až se lidi na něj naučili tak je za 24kč to samé bio nafty,nové fritáky oleje atd.Mě se už ani pomalu nevyplatí LPG co mám-když jsem auto na LPG kupoval před půl rokem tak litr plynu stál 14.2 a ted 15.9 a při spotřebě mého auta 10-11L plynu na sto..... :roll: :roll: :roll: Zachvíli si půjdu vypujčit jeden kolektor ze slunečních elektráren,dám si ho na střechu auta a budu jezdit na elektriku..... (rofl)
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“