Ekologická nafta - MEŘO
Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři
-
- Sběrač informací
-
- Aktivista
tak co chceš řešit ho přihřej prožen přes jemný palivák a nech sedimentovat za měsíc nalej do nádrže pokud bude na dne šisto si v pohodě milošredidlos6006 píše:Tak vyfrit má barvu jako ocet a po 1 dnu je skrz něj vidět jasné obrysy predmětů. Žádný asffalt to není když to porovnávám s fotkama co sem tu našel tak mám skoro novej
-
- Aktivista
zda se ti něco posere se dovíš zde http://www.vestirna.com/www2/_koule/index.phppepiknet píše:Pročetl jsem tady těch 21 stránek a chci se jen zeptat jestli budu jezdit na směsnou naftu (30%řepky a 70%nafty) tak nemusím nic upravovat?nic se mi neposere (čerpadlo,hadičky atd.)??Díky za stručnou a jasnou odpověd

od tebe jsem nic jinýho nečekalslovacek.milos píše:zda se ti něco posere se dovíš zde http://www.vestirna.com/www2/_koule/index.phppepiknet píše:Pročetl jsem tady těch 21 stránek a chci se jen zeptat jestli budu jezdit na směsnou naftu (30%řepky a 70%nafty) tak nemusím nic upravovat?nic se mi neposere (čerpadlo,hadičky atd.)??Díky za stručnou a jasnou odpověd
miloš

SEAT Toledo II,1.9 TDI AHF 81kw,EGR off
-
- Aktivista
Ta směsná nafta ještě o něco lépe maže než obyč. nafta (i když potíže s "nemazací" nizkosirnou naftou jsou pryč od dob kdy se i do obyč nafty přidává cca. 5 % rostlinný složky) takže nezadře se Ti nic. A i když výrobce povoluje u Tvýho motoru směsnou naftu, výrobce čerpadla BOSCH to zas neschvaluje..... prostě když chceš trochu ušetřit tak na to klidně jezdi, počítej s tim že časem budeš muset vyměnit přepadový hadičky možná a je i možný že Ti čerpadlo bude rosit, no tak ho přetěsníš, většinou rosí jen to vrchní těsnění, to se při přechodu na MEŘO stává, nic strašnýho.
VW BORA 1,9 TDI PD, 96 kW
-
- Aktivista
-
- Aktivista
Na tohle to zdražování je známé pořekadlo:když ptáčka chytali pěkně mu zpívali až ho chytili křidílka mu zlámali.... To samé bylo za komunistů topení naftou-to byl hit než ho podražili,pak po revoluci elektrické přímotopi-za nějaký čas to šlo taky do pi.e,následoval bum topení zemním plynem-to už všichni víte jak to stojí za hovno s cenou kubíku.A ted melou jak je málo uhlího-no už to vidím že jeho cena vystartuje tak vysoko jak kdybych topil plynem... HAJZLOVÉ POLITIČTÍ!!!!
To stejné je i s pohonýma hmotama.Ethanol stával rok zpátky co vím 14.9kč a ted až se lidi na něj naučili tak je za 24kč to samé bio nafty,nové fritáky oleje atd.Mě se už ani pomalu nevyplatí LPG co mám-když jsem auto na LPG kupoval před půl rokem tak litr plynu stál 14.2 a ted 15.9 a při spotřebě mého auta 10-11L plynu na sto.....
Zachvíli si půjdu vypujčit jeden kolektor ze slunečních elektráren,dám si ho na střechu auta a budu jezdit na elektriku.....