truck píše:Mudrci podívejte se kolik stojí tuna řepkypak vemte kalkulačku a počítejte.
Nebo obvolejte lisovny.
kolik?? co vím tak 55OO, a při ceně 75OO byl olej v ákci za 18 miloš
Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři
No to jsem rád že jste konečně procitli.slovacek.milos píše:radluk ještě víc aktuální cena kolem 13.OOO mám to od švagra vytěžuje vany co ji vozí milošradluk píše:Je fakt, ze repka jde nahoru, cena na trhu je okolo 10.000 kc/tuna, v listopadu 2010 byla nekde okolo 9.500 kc/t.
Jenze v te dobe MERO u cerpacek stalo 24 kacek

to určitě přispějBeulingo píše:Moc nectu a na televizi nemam cas. Zato jsem se prestehoval z mesta na vesnici, takze premyslim, jake nove moznosti tam mam. A tak jsem zatim nezatizeny predsudky, ze to ci ono je blbost o tom i treba jen premyslet.
Taky teprve postupne procitam vase zkusenosti a upravy a dost se mi to libi. A taky pracuji pro Ricardo, kde krom motoru a prevodovek delame i automobilovou elektroniku. Tak necim bych mozna mohl casem prispet.
To jak kdyby napsal PRAŽÁK z paneláku..Beulingo píše:A co takhle:
- pronajmu si pole
- sousedovi, co je sedlak, reknu at mi to oseje, osetruje a sklidi
- doma vytlacim
- olej do auta, pripadne prodej
- pokrutiny a dalsi rostlinny odpad natlacit do pelet a topit, nebo prodej
Furt to vychazi nevyhodne oproti pumpe s ekonaftou ?
Jasne ze je to vic prace, ale na to se da vzit sezonne brigadnik. Zjistoval nekdo, jak rychle jdou na odbyt pokrutiny ? Ja jo, protoze jsem je chtel zkusit ve starym Dakonu 21, jak budou horet. A nedari se mi je po par kontaktech sehnat. Co byly v inzeratech, tak jsou pryc.
Jasne ze jsem prazak, nebo spis jsem byl. Ted jsem na vesnici a hodne si to tam uzivam. Nikde nebyla rec o par korunach. Kazda prace ma svou cenu, ktera je vycislena bud v CZK, nebo v nejakem "bártrovém obchodu". Svoje taky dela, kdyz se Ti podari nadchnout pro danou vec i dalsi lidi. A jezdit na alternativni paliva chce "se stat blaznem pro repku na celej zivot". Pisu to trochu se sebeironii, tak me nechytejte za slovo.koil píše:To jak kdyby napsal PRAŽÁK z paneláku..Beulingo píše:A co takhle:
- pronajmu si pole
- sousedovi, co je sedlak, reknu at mi to oseje, osetruje a sklidi
- doma vytlacim
- olej do auta, pripadne prodej
- pokrutiny a dalsi rostlinny odpad natlacit do pelet a topit, nebo prodej
Furt to vychazi nevyhodne oproti pumpe s ekonaftou ?
Jasne ze je to vic prace, ale na to se da vzit sezonne brigadnik. Zjistoval nekdo, jak rychle jdou na odbyt pokrutiny ? Ja jo, protoze jsem je chtel zkusit ve starym Dakonu 21, jak budou horet. A nedari se mi je po par kontaktech sehnat. Co byly v inzeratech, tak jsou pryc.Už vidím jak soused sedlák ti letí na pole a maká za pár korun a hotový produkt ti doveze až pod nos.....
Viděl jsem kdesi ceník zemědělských prací a průměrná cena za hodimu práce stoje na poli byla 900kč+nafta.Takže nevím nevím jestli by nebylo lepší si koupit řepku už sklizenou...