Ekologická nafta - MEŘO

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

Odpovědět
slovacek.milos
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od slovacek.milos »

truck píše:Mudrci podívejte se kolik stojí tuna řepky :x pak vemte kalkulačku a počítejte. :o Nebo obvolejte lisovny. (LOL)

kolik?? co vím tak 55OO, a při ceně 75OO byl olej v ákci za 18 miloš
slovacek.milos
Aktivista

a lisovny to kde se nachází ;) miloš
slovacek.milos
Aktivista

truck píše:Mudrci podívejte se kolik stojí tuna řepky :x pak vemte kalkulačku a počítejte. :o Nebo obvolejte lisovny. (LOL)
a kolik je mudrci ;) miloš
Stewa
Přispěvovatel

Příspěvek od Stewa »

Tak na Brněnských Unicornech se opět objevila Ekonafta za vynikající cenu 27:90 :-) Kdo ji netankuje, ten okrádá rodinu:-)
Mercedes-Benz W210 300D
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

Je fakt, ze repka jde nahoru, cena na trhu je okolo 10.000 kc/tuna, v listopadu 2010 byla nekde okolo 9.500 kc/t.
Jenze v te dobe MERO u cerpacek stalo 24 kacek
slovacek.milos
Aktivista

radluk píše:Je fakt, ze repka jde nahoru, cena na trhu je okolo 10.000 kc/tuna, v listopadu 2010 byla nekde okolo 9.500 kc/t.
radluk ještě víc aktuální cena kolem 13.OOO mám to od švagra vytěžuje vany co ji vozí miloš
truck
Přispěvovatel

Příspěvek od truck »

slovacek.milos píše:
radluk píše:Je fakt, ze repka jde nahoru, cena na trhu je okolo 10.000 kc/tuna, v listopadu 2010 byla nekde okolo 9.500 kc/t.
radluk ještě víc aktuální cena kolem 13.OOO mám to od švagra vytěžuje vany co ji vozí miloš
No to jsem rád že jste konečně procitli. :o Jak by řekl král všech ekonomů Kalúsek to dobré už jste prožrali, :x takže cena 27,90 Kč za Ekonaftu je v současné době v reálu :( a jak trefně poznamenal kolega výše kdo netankuje za tu cenu okrádá rodinu. (LOL)
Situace je špatná a vážná, bohužel jsme se nedrželi poučení z filmu (Bílá paní) (wallbash) kdy ožralí tajemník ÚV KSĆ řval za jízdy za šestsetrojky ZA VČASNOU SKLIZEŃ. (crazy)
Beulingo
Sběrač informací

Příspěvek od Beulingo »

A co takhle:

- pronajmu si pole
- sousedovi, co je sedlak, reknu at mi to oseje, osetruje a sklidi
- doma vytlacim
- olej do auta, pripadne prodej
- pokrutiny a dalsi rostlinny odpad natlacit do pelet a topit, nebo prodej

Furt to vychazi nevyhodne oproti pumpe s ekonaftou ?

Jasne ze je to vic prace, ale na to se da vzit sezonne brigadnik. Zjistoval nekdo, jak rychle jdou na odbyt pokrutiny ? Ja jo, protoze jsem je chtel zkusit ve starym Dakonu 21, jak budou horet. A nedari se mi je po par kontaktech sehnat. Co byly v inzeratech, tak jsou pryc.
Smart 0.8cdi
Beulingo 2.0HDi
slovacek.milos
Aktivista

výborně jen tak dál, beulingo o zemědělství jsi četl, nebo se hodně díváš na televizi ;) miloš
Beulingo
Sběrač informací

Příspěvek od Beulingo »

Moc nectu a na televizi nemam cas. Zato jsem se prestehoval z mesta na vesnici, takze premyslim, jake nove moznosti tam mam. A tak jsem zatim nezatizeny predsudky, ze to ci ono je blbost o tom i treba jen premyslet.

Taky teprve postupne procitam vase zkusenosti a upravy a dost se mi to libi. A taky pracuji pro Ricardo, kde krom motoru a prevodovek delame i automobilovou elektroniku. Tak necim bych mozna mohl casem prispet.
Smart 0.8cdi
Beulingo 2.0HDi
slovacek.milos
Aktivista

Beulingo píše:Moc nectu a na televizi nemam cas. Zato jsem se prestehoval z mesta na vesnici, takze premyslim, jake nove moznosti tam mam. A tak jsem zatim nezatizeny predsudky, ze to ci ono je blbost o tom i treba jen premyslet.

Taky teprve postupne procitam vase zkusenosti a upravy a dost se mi to libi. A taky pracuji pro Ricardo, kde krom motoru a prevodovek delame i automobilovou elektroniku. Tak necim bych mozna mohl casem prispet.
to určitě přispěj

v oboru řepky bys dopadnul asi zde http://www.plkm.cz/ možná v roce 2O13 kdy dostane šeský zemědělec dotace jak němec z osmi na 17.OOO kč na hektar se to změní

řepka se opravu prodává ven i obilí v asisi a v rusku byla plísen a neúroda tak jsem to pochpil miloš ;)
koil
Přispěvovatel

Příspěvek od koil »

Beulingo píše:A co takhle:

- pronajmu si pole
- doma vytlacim

Jasne ze je to vic prace, ale na to se da vzit sezonne brigadnik. Zjistoval nekdo, jak rychle jdou na odbyt pokrutiny ? Ja jo, protoze jsem je chtel zkusit ve starym Dakonu 21, jak budou horet. A nedari se mi je po par kontaktech sehnat. Co byly v inzeratech, tak jsou pryc.
To jak kdyby napsal PRAŽÁK z paneláku.. (rofl) Už vidím jak soused sedlák ti letí na pole a maká za pár korun a hotový produkt ti doveze až pod nos..... :-D Viděl jsem kdesi ceník zemědělských prací a průměrná cena za hodimu práce stoje na poli byla 900kč+nafta.Takže nevím nevím jestli by nebylo lepší si koupit řepku už sklizenou...
slovacek.milos
Aktivista

v teple domova u PC , pokud se člověk nudí se dá vymyslet neskutečná kokotina :wink: miloš

za komunistů to

lepší malá tuška za uchem než velká motyka v ruce, ;) miloš
Beulingo
Sběrač informací

Příspěvek od Beulingo »

koil píše:
Beulingo píše:A co takhle:

- pronajmu si pole
- doma vytlacim

To jak kdyby napsal PRAŽÁK z paneláku.. (rofl) Už vidím jak soused sedlák ti letí na pole a maká za pár korun a hotový produkt ti doveze až pod nos..... :-D Viděl jsem kdesi ceník zemědělských prací a průměrná cena za hodimu práce stoje na poli byla 900kč+nafta.Takže nevím nevím jestli by nebylo lepší si koupit řepku už sklizenou...
Jasne ze jsem prazak, nebo spis jsem byl. Ted jsem na vesnici a hodne si to tam uzivam. Nikde nebyla rec o par korunach. Kazda prace ma svou cenu, ktera je vycislena bud v CZK, nebo v nejakem "bártrovém obchodu". Svoje taky dela, kdyz se Ti podari nadchnout pro danou vec i dalsi lidi. A jezdit na alternativni paliva chce "se stat blaznem pro repku na celej zivot". Pisu to trochu se sebeironii, tak me nechytejte za slovo.
Ty moje otazky byly spis proto, jestli nekdo nejak blize nastrelil, jak to financne vychazi, kdyz se vyhnes cele naftove lobby, DPH a spotrebnim danim a ten olej si fakt vyrobis sam. Pole je, technika je, lis je, kotel na paleni zbytku je, uskladneni a chemicka stalost se musi vyresit, dve naftovy auta jsou. Zbyva to jen propocitat, jestli bude clovek i se zapocitanym rizikem oprav motoru alespon na nule. Ta nula se totiz v budoucnu stane +, protoze nafta pujde nahoru. Dolu ne, zejo.
Smart 0.8cdi
Beulingo 2.0HDi
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

No, to je holy nesmysl, vem si, ze pak repka nasype 2 tuny z hektaru (a to jeste kdyz se podari) a jen za sklizen mlatickou zaplatis okolo 1800 - 2000 kc/ha. A z jednoho hektaru nalisujes velke prd ;)
Si vemte zemedelske normativy a spocitejte si cenu na hektar pri pozadovanych agrotechnickych operacich. Ale pak se nedivte, ze vam vyjde treba 22-25 tisic kc/ha v nakladech.
Repka neni obilovina, ktera "nejak" vyroste. Navic, kdyz to clovek umi, tak sype i nad 4 tuny/ha a to uz je sakra velky vynos... Tusim, ze nas republikovy prumer je okolo 3,6 t/ha. Clovek ktery repku nikdy nedelal, tak jeho prvni sklizen nebude valne kvality, pokud "tam" vubec neco "namlati".

Ale nelze rict, ze kdyz by se to rozjelo kvalitne, ze by to nebyl nejaky podnikatelsky zamer. ;)
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“