Uz ked je tu rec o brzdach, musim prispiet aj ja svojou troskou do mlyna... podla mna riesit na platforme G4 (Skoda, VW) brzdy sposobom 4,8 a neviemkolko piestikov je plytvanie peniazmi. Ako uz Brano podotkol, na Golfa a Octu brzdy z RS stacia bohate... sam mam prerobene FN-III na 312mm Zimmermann a zadok z G4 R32 (detto co ORS) a brzdi to nehorazne... ked spustim okno a dupnem brzdu v 100 km/h tak sa proste kolesa zablokuju (pocut to). Kotuce aj dosticky dostavaju zabrat a zatial najmensi problem (samozrejme k opotrebeniu dochadza, tomu sa nikto nevyhne), ziadne krutenie kotucov pri brzdeni z vyssich rychlosti ani hadzavost naboja. Co si treba v prvom rade uvedomit, ze ku tomu aby tie velke brzdy fungovali ako maju treba zabezpecit trakciu kolies a to min. 2 sposobmi (najlepsie oba):
1. dostatocne siroke kolesa s kvalitnou zmesou a dezenom - ja mam GY Eagle F1 GSD3 gumy v rozmere 225/45/R17
2. dostatocne pevne ulozenie ramien napravy - ja mam komplet ulozenie ramien v Powerflexe
Pride mi divne ked niekto investuje 30 tisic do brzd a ma seriove ulozenie ramien a (v lepsom pripade) nejake 205/55/R16 Sava gumy alebo nieco podobneho kalibru

Takisto sa treba zamysliet nad tym, ze aj ked tam mam drahe a kvalitne brzdy, nie vzdy dokazem to auto zastavit...... rozbehnut auto po okreske 200 km/h a potom dobrzdovat pred "pomalsimi" ucastnikmi cestnej premavky moze skoncit na tych nasich uzasnych cestach (plati aj na CR, v tomto to je velmi podobne) nepekne... vyjazdene kolaje a hrbolaty asfalt berie vyhodu dosiahnutu sirokymi gumami a auto poskakujuc moze skoncit v lepsom pripade v priekope ked sa stihneme vyhnut zrazke. Rychla jazda a prudke brzdenie proste s nekvalitnym povrchom nejdu dokopy.... v kombinaci s pritlacnou silou tych 4 a 8-piestikov to potom odrovnava kotuce a clovek sa nestaci divit ako mu mozu odist take kvalitne brzdy a ludia vas posielaju na psychoterapiu