Ekologická nafta - MEŘO

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

Odpovědět
Beulingo
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Příspěvek od Beulingo »

koil píše:
slovacek.milos píše: nebudeš pro smích svému okolí,miloš
Tak tak Miloš to vystihl... :-D Nejhorší je udělat na vesnici ze sebe hlupáka-pak dlouhé roky si budou o tobě místní domorodci na vesnici myslet o hloupém pražákovy co chtěl zbohatnout (noteeth) A jak budeš chtít rozjet podnikání v zemědělství údajně pro vlastní potřebu tak se tam najde několik sviní co tě udá na finančákoch že neplatíš daně-ve městě se stratíš s podnikáním ale na vesnici rozhodně nééé... ;)Lidská závist nezná mezí....
hm, mas zajimavy zkusenosti, asi nebudes moc oblibeny soused.

Hele a vysvetli mi, proc bych mel platit dane z repky, kdyz to nebudu prodavat ? Ani naklady nebudu davat do ucetnictvi, protoze fsechno pojede bez papiru na domluve se sousedama. Ani dotace nebudu brat. Tak z ceho se spocitaj ty dane ?
To je jako kdyz bych mel platit dane z vypestovanych jablek na zahrade, protoze je jich 500kg za rok.

Jses si jistej v tom co tvrdis, nebo jen tak strilis ?
Smart 0.8cdi
Beulingo 2.0HDi
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

věř tomu že žádné daně platit nebudeš aníi řepku prodávat, ani lisovat olej ,

pouze teröreticky to jde kup si tunu řepky za 13.OOOkč, vylisuješ max 4O normální 3O procent, vylisuješ 3OO litrů močky v ceně 43 korun za litr a hromada bordelu co ti splesniví

, super vývar :bang:

pokud tě to nepřejde tak bohnice fronta na akutní příjem, tam získáš i příznivce tvého záměru ;) miloš
slovacek.milos
Aktivista

já si vzpoměl na tondu mikla ze strážnice, než mu drblo úplně tak byl velkostatkář, taky sel i řepku,

nyní má několik letišt, s boingem mívá nouzák a přistává na louce, v září jedu na korfu tak mě tam chtěl hodit letadlem už ted v lednu že má velké slevy letenek (LOL) ;) miloš
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

Beulingo
Zkus mrknout do
Zemedelske vyrobni technologie v tabulkach a cislech - aneb do zemedelskych normativu.
Trochu jsem si chtel osvezit pamet a nejak mne to rychle preslo, kdyz jsem listoval asi 6ti stranama s kalkulacemi jednotlivych ukonu a operaci.
Repku udelas i s minimem nakladu, ale pocitej, ze sklidis treba 1,5 /ha v tom lepsim pripade.
Jak pise Milos, vidim, ze ma taky zkusenost s repkou i z pohledu "aktivniho" sklizece, nejlepsi je pak povolat nejakeho noumu, ktery ma nejakeho noveho Claase a neumi s tim zachazet, to muzes sklizet rovnou kosou a sklidis vic :-) Jednak neni vubec tezke "vykrapat" semeno jeste nez se dostane do masiny a traty cistenim a separaci delaji taky sve...
Nevim uz ktery rok to byl, ale repka byla total bida, ze zeme to nebylo videt, ale z mlaticky to bylo cele bile to pole, jak byly sesule popraskane a asi 45% semene vypadaneho na zemi, kde byl takovy krasny zelenoucky koberec na styl golfoveho hriste:-) Pro obsluhu super, dalo se jezdit jak v obili, ale pro majitele katastrofa... Takove pripady jsou i po prudkych destich, kroupach, nebo spatne nacasovana aplikace desikantu a "lepidla" (spodnam, atd.)
Dulezite je i pojisteni, to neni taky levne, proti spatnemu pocasi (kroupy, atd.)
Prasata dokazi udelat pekne policko :-) Kdyby videli majitele, co se nachazi skryte jejich zrakum uprostred pole, tak by vystrileli vsechny divocaky v okruhu 10 km:-)
Pokud se do neceho takoveho pustis jen tak, mas muj obdiv, protoze to je to same, jak kdyby se nekdo dnes sbalil a hned zitra odjel do USA a umel tak 30 slovicek. Nebude to vubec jednoduche, na to vem jed.
Musis zkusit a uvidis
;)
slovacek.milos
Aktivista

radluk jak si vzpoměl ty prasata,

tak to jsme pěstovali ptačí zob na kšeft, to je podobné svinstvo, tos musel před uzrátím chodit kolem pole s dalekohledem a odhánět všechno co lítalo, protože ti to jinak mrchy sežrali,

a jak si vzpoměl toho noumu tak shánět kombajn na hektar řepky se ti normální borec vysměje a nebude ani lištovat, navíc musí třeba mlátit jen zrána když má řepka vlkost a lusky nestřílí,

na to dostaneš tak dobrodruha se starým eplem, zajede ti ke kárce vysype hromádku :o a jedeš dom ;) :bang: miloš ;)
Beulingo
Sběrač informací

Příspěvek od Beulingo »

no gut, diky za prakticke rady od zkusenych. Jasne ze se bez poradneho rozmysleni a propocitani do niceho nepustim. Co slunecnice ? Neni lepsi ?
Smart 0.8cdi
Beulingo 2.0HDi
slovacek.milos
Aktivista

Beulingo píše:no gut, diky za prakticke rady od zkusenych. Jasne ze se bez poradneho rozmysleni a propocitani do niceho nepustim. Co slunecnice ? Neni lepsi ?
v bleděmodrém, beulingo nemáš vztah ke zvířatům, zkusit králíky nebo napiš kolik ti je let co děláš jakou máš profesi,

já pracuji v oblasti služeb a opravuji auta jsem asi manijak ;) miloš
koil
Přispěvovatel

Příspěvek od koil »

Beulingo píše:
koil píše:
slovacek.milos píše: nebudeš pro smích svému okolí,miloš
Tak tak Miloš to vystihl... :-D Nejhorší je udělat na vesnici ze sebe hlupáka-pak dlouhé roky si budou o tobě místní domorodci na vesnici myslet o hloupém pražákovy co chtěl zbohatnout (noteeth) A jak budeš chtít rozjet podnikání v zemědělství údajně pro vlastní potřebu tak se tam najde několik sviní co tě udá na finančákoch že neplatíš daně-ve městě se stratíš s podnikáním ale na vesnici rozhodně nééé... ;)Lidská závist nezná mezí....
hm, mas zajimavy zkusenosti, asi nebudes moc oblibeny soused.

Hele a vysvetli mi, proc bych mel platit dane z repky, kdyz to nebudu prodavat ? Ani naklady nebudu davat do ucetnictvi, protoze fsechno pojede bez papiru na domluve se sousedama. Ani dotace nebudu brat. Tak z ceho se spocitaj ty dane ?
To je jako kdyz bych mel platit dane z vypestovanych jablek na zahrade, protoze je jich 500kg za rok.

Jses si jistej v tom co tvrdis, nebo jen tak strilis ?
Dám ti příklad.Když jsem byl před rokem nezaměstnaný koupil jsem si auto opla omegu-koráb jak svina.Dozvěděl jsem se od známého že mi to pár místních lidí závidělo a pomlouvalo kde jsem na to vzal když nedělám.Takovích pár blbů mi mohli pěkně pohnójit na úřadu práce a mohl jsem přijít o podporu v nezaměstnanosti.Přitom ta plečka stála 10000kč a dalších 10000kč jsem do ni nalil a to už ti kokoti závistiví nevidí.... Takže pozor na takové hajzlíky.... :roll:
Beulingo
Sběrač informací

Příspěvek od Beulingo »

slovacek.milos píše:
Beulingo píše:no gut, diky za prakticke rady od zkusenych. Jasne ze se bez poradneho rozmysleni a propocitani do niceho nepustim. Co slunecnice ? Neni lepsi ?
v bleděmodrém, beulingo nemáš vztah ke zvířatům, zkusit králíky nebo napiš kolik ti je let co děláš jakou máš profesi,

já pracuji v oblasti služeb a opravuji auta jsem asi manijak ;) miloš
Kralika mam. Bedrich, ale je to samicka. Jinak delam pro anglickou company, co vymysli motory, prevodovky, dela konstrukci vozidel, simulace, vypocty a automobilovou elektroniku. Ja delam tu elektroniku - tj, ridici jednotky motoru a prevodovek. Ale moje znalosti jsou hodne low level, takze o kalibraci (nastavovani predvstriku apod) nevim zhola nic. Na to tam mame kluky, kteri zase delaji jenom tohle. Ale co jsem se ptal, tak nikdo z nich se doma olejem nezabyval :(
Smart 0.8cdi
Beulingo 2.0HDi
slovacek.milos
Aktivista

to odpovídá

úlet do zemědělství a výroby oleje to by byl těžký náraz,

bordel průser margarín, http://vimeo.com/2408708

pracuji na větvi vodík, zadal jsem to synovi můj kluk má 23 let na VUT v brně dosáhl na titul bakalář co přijede básní o nových poznatcích ale můj motor vodík neviděl jen můj vlastní metylester,

tak nevím jestli žijem v teoretické době, mě osobně baví práce, tím žiju ;) miloš[/quote]
profik
Přispěvovatel

Příspěvek od profik »

včera Frýdek Unicorn EKo 28 kaček.... hnus
Leon 1.9TDi, AHF, Sprint 764
Beulingo
Sběrač informací

Příspěvek od Beulingo »

MEŘO 26,30CZK / L pri odberu kontejneru 500L. http://www.fabioprodukt.cz
Smart 0.8cdi
Beulingo 2.0HDi
truck
Přispěvovatel

Příspěvek od truck »

Beulingo píše:MEŘO 26,30CZK / L pri odberu kontejneru 500L. http://www.fabioprodukt.cz
No tomu se říká informace (LOL)
m4xp0w3r7
Přispěvovatel

Příspěvek od m4xp0w3r7 »

V pondělí jsem bral ekonaftu v otrokovicích za 27,60kč.. s Vifem zimním starty bez problémů, pokles výkonu pod hranicí rozlišitelnosti
deflector
Přispěvovatel

Příspěvek od deflector »

Tak unicorn slevnil eko na 27,70,- :-)
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“