stahovani oken na dalku
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Zdravim Vas panove...
mam takovou prosbičku
chtel jsem si přes MKM od Motordiag dokodovat automatiku oken u S1, ale už ho nemám, tak jsem si ho stahnul ale nepřišel mi aktivační klíč.
Do motordiagu jsem volal tam je to mrtvy nikdo nebere...
Mám prosbičku, máte někdo funkční verzi MKM? případne víte někdo kde je ke stažení???
Dík Vám předem mnohokrát
mam takovou prosbičku
chtel jsem si přes MKM od Motordiag dokodovat automatiku oken u S1, ale už ho nemám, tak jsem si ho stahnul ale nepřišel mi aktivační klíč.
Do motordiagu jsem volal tam je to mrtvy nikdo nebere...
Mám prosbičku, máte někdo funkční verzi MKM? případne víte někdo kde je ke stažení???
Dík Vám předem mnohokrát
-
- Aktivista
Odpovědi: 0
misut22: zamykání po rozjezdu (nad 15km/h) uděláš i VAGem. Je to v přizpůsobení, myslim, že třetí (0=off, 1=on). Dovření oken mam řešený externě prodlouženym zamykacim impulzem, ale docela by mě zajímalo to otvírání, resp. se mi líbí možnost po odemčení hned pootevřít okna do určitý polohy (což by se dalo řešit opět prodlouženym zamykacim impulsem na konkr. dobu, ale "naučit to komfortku" třeba na podržení/opakovanej impuls dálky by bylo víc cool
)

pašíkombi AFN B597
Re: Stahování oken na dálku
Díky moc!!!Batezip píše:Takže já jsem prolezl snad všechna cz fóra a nikde jsem žádnej pořádnej návod na aktivaci stahování oken na dálku nenašel.
Tak jsem začal prohledávat i světová fóra, převážně v aj, protože nic jinýho neumím a to i tu aj umím blbě. A tam jsem našel nějaké návody, co kde změnit a tak.
Nakonec pro mojí octavii MR01, 4x ele okna a komfortní jednotku 1J0 959 799 AH to bylo trošičku jinak, než jsem pro tuhle jednotku četl. Bylo to následovně:
1.) Kabel normálně OBD2 (použil kabel jsem přes sériový port).
2.) V DOSu jsem spustil soft VDS-PRO. (do DOSu jsem se dostal pomocí bootovací diskety Windows 98 )
3.) Nastavit komunikaci ve VDS-PRO (teď si přesně nepamatuju jaké parametry bylo nutné změnit, ale s původnímy mi to nešlo)
4.) Spojit se s jednotkou č.:46
5.) Zadat Login: 19283
6.) Serial EEPROM Read 26 (Zde si poznamenat všechny origo hodnoty z adres, které budeme měnit. Adresy viz bod č.9, já si to fotil foťákem:))
7.) Serial EEPROM Write 27 (Zapsat na každou adresu novou hodnotu podle tabulky viz bod č.9)
8.) Ukončit program a vyzkoušet okna (mělo by to fungovat)
9.) Mně fungovalo toto nastavení: (musel jsem si ho upravit sám, konkrétně toto jsem nikde nenašel)
Memory address / my value / new value
04283 / 10 / 2
04289 / 10 / 2
08628 / 250 / 254
12724 / 242 / 246
16820 / 250 / 254
20916 / 242 / 246
Další nastavení:
Memory address / my value / new value
04283 / 10 / 2
04289 / 10 / 2
08628 / 250 / 254
12724 / 242 / 246
16820 / 242 / 246
20916 / 250 / 254
Nebo:
Memory Address / old value / new value
04283 / 8 / 2
04289 / 8 / 2
08628 / 242 / 246 driver side front window
12724 / 250 / 254 passenger side front window
16820 / 250 / 254 driver side rear window
20916 / 242 / 246 passenger side rear window
Mám i další nastavení, ale je jich hodně. Stačí napsat vaše hodnoty a já se mrknu, jestli je nemám.
Já když jsem si s tím hrál a zadával jsem špatné hodnoty, tak se mi stalo, že mi okna jezdily obráceně, ale po zadání původních hodnot to bylo ok, až na okno u spolujezdce, které se po zavření hned samo otevřelo. Zde stačí na pár minut odpojit baterku nebo zkusit znova zadat špatné a zpět dobré hodnoty a mělo by to být ok.
Celé jsem to psal z hlavy, tak kdyby bylo něco špatně, tak mě nekamenujte, protože momentálně nemám notebooka, je v opravě, tak nemůžu mrknout, jak to v tom programu přesně je. Ale ty adresy jsou ok, hodnoty záleží jaké máte původní, podle toho zadáte nové.
A opravdu si nezapomeňte zálohovat původní hodnoty z adres, které budete měnit!!
Nevíš co je potřeba upravit aby to fungovalo i pro šíbr?
O1 TDI Combi, L&K, 81kW, 2001
Jojo, to uz jsem taky nekolikrat cetlzx6ninja píše:umím v Humpolcimisut22 píše:Neni taky nekdo z okoli Kladenska schopný nakodovat 2,5G komfortku 1J0 959 799AH na dojezdy oken dalkou a zamceni/odemceni pri urcity rychlosti? Motordiag. v1.2 mou comfotrku nepodporuje. Diky

Diky za radu, uz jsem to nasel, nicmene mi blbne zamek u ridice, pri te rychlosti se vsechny ctyri zamky zamknou a u ridice se opet odemkne. Takhle to u ridice cvaka i kdyz trebas zastavim na semaforu a pak se rozjizdim a prekrocim 15km/h tak ma tendenci se znova zamykat, takze jsem tuto funkci docasne vypl a az si zamek poladim tak to zase zapnu. Zajimave je ze se mi toto nedeje pri zamykani centralem, to se auto bez problemu zamkne. To o cem dal mluvis se da resit prave pres VDS-pro. Kdyz pri odemceni skrz dalku drzis dal tlacitko odemceni tak okna jedou dolu, naopak pri zamceni + podrzeni jedou nahoru.FandaTDI píše:misut22: zamykání po rozjezdu (nad 15km/h) uděláš i VAGem. Je to v přizpůsobení, myslim, že třetí (0=off, 1=on). Dovření oken mam řešený externě prodlouženym zamykacim impulzem, ale docela by mě zajímalo to otvírání, resp. se mi líbí možnost po odemčení hned pootevřít okna do určitý polohy (což by se dalo řešit opět prodlouženym zamykacim impulsem na konkr. dobu, ale "naučit to komfortku" třeba na podržení/opakovanej impuls dálky by bylo víc cool)