směs E85 s naftou

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

Odpovědět
Petr H.
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Petr H. »

Něco si o tom dogůgluj, každopádně není totéž líh a olej a líh a nafta. Každopádně se to smíchá a nějak vyjede... napsal bych ti to, ale za některé tvoje příspěvky si s tím dej trocha práce ... tak jak si mi radil..
nemám žádnou kárku na naftu...
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

Petr H.
Kdyby byl co k cemu, tak si koupi litr E85 a vse si vyzkousi se svymi olejicky a naftami ;)
Petr H.
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr H. »

;) nakonec toho bylo potřeba několik kanystříků než jsem vyzkoušel co jsem potřeboval. Ted jsem o tom ještě něco hledal, hlavně na vlastnosti E85. on to nebude asi jen obyčejní líh a natural 95. bude v tom ještě halda příměsí aby se to vůbec smíchalo, neoddělovalo se ... nemá te někdo něco?
třeba tohle: http://www.csnormy.cz/norma/53460
koukám zběžně povolený obsah příměsí (mimo benzín) až 8% ...
pavel368
Sběrač informací

poznatky

Příspěvek od pavel368 »

dlouho jsem se tady nepodíval a docela tu reakcí přibylo napíšu sem aspon pár poznatků smíchal jsem E85 s Rostlinným olejem do sklenice zavařovačky poměr 1/4 po 24 hodinách v mražáku - 20 st to bylo jak tuhy máslo dál benzín s rostlinným olejem to taky ztuhlo na máslo ale až po 2 dnech z toho pro mně plyne radši investovat do přestavby nebo jezdi na cca o 5 korun levnější bionaftu tím bych chtěl se i zeptat jestli by někdo nevěděl o nejaké pumpě kde mají levnou bionaftu momentálně tankuju na unicorn v brně za 31.70 za Litr jediná pumpe kde jsem viděl že to měli levnější je na kojetínské v přerově za 29.90 ale pro mě dost z ruky takže když sem hodíte nějakou pumpu ještě za méně z JMK tak díky za ni

No ještě jsem si vzpomněl na jednu věc ono se i na tu bionaftu nedá jezdit věčně v mnoho případech se pše že bionafta začne taky tuhnout jak je -10 a více dalo by se tomuto zamezit přidáním nějakého aditiva? a co by se stalo kdybych do bionafty přidal AD blue když mám třeba ještě motor 1.9tdi 81kw
díky za případné tipy
BMW 325TDS
Slavkov
Aktivista

Re: poznatky

Příspěvek od Slavkov »

pavel368 píše:...momentálně tankuju na unicorn v brně za 31.70
... se pše že bionafta začne taky tuhnout jak je -10 a více dalo by se tomuto zamezit přidáním nějakého aditiva?
Zdarec, nevím, jak tobě, ale podle mě se ta bionafta nevyplatí... je to línější, víc na to šlapeč a tudíž to doženeš spotřebou 8) Nebo máš jinou zkušenost?
To, že zamrzne mohu potvrdit, měl jsem krásně obalený sací koš :(
GIV Variant TDi ???kW
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

Uz jsem to psal nekolikrat, ta srajda od Unicornu za tu cenu se nevyplati, kdyz stavala 25,-, bylo to luxusni palivo. Navic jak meni i cenu, tak meni i kvalitu, rekl bych, ze driv byla spotreba ok, ted to zere na jejich srajdu jak tank. Cena jde nahoru, kvalita uplne do prdele.
pavel368
Sběrač informací

Re: poznatky

Příspěvek od pavel368 »

Slavkov píše:
pavel368 píše:...momentálně tankuju na unicorn v brně za 31.70
... se pše že bionafta začne taky tuhnout jak je -10 a více dalo by se tomuto zamezit přidáním nějakého aditiva?
Zdarec, nevím, jak tobě, ale podle mě se ta bionafta nevyplatí... je to línější, víc na to šlapeč a tudíž to doženeš spotřebou 8) Nebo máš jinou zkušenost?
To, že zamrzne mohu potvrdit, měl jsem krásně obalený sací koš :(
Kdepak se spotřebou jsem spokojen 4.2L/100 ukazuje to jednak palubní PC a jednak mi to vychází když si to přepočítám od plné do plné jen podotýkám že jezdím 90% dálnice a do 100km/h ale s tím zátahem jsem zatím nic nepoznal asi proto že mám na motoru chip + trysky sprint 764 nastavený z 81 na 110kw ty máš co za motor
BMW 325TDS
vlacek
Přispěvovatel

Příspěvek od vlacek »

bio maj i pumpy AS 30,4 kc
oslavany,žabčice,moravsky krumlov
sam na to jezdim a zatim ok
Octavia 1,9 TDI,AGR,trysky 764,EGR OFF,
sikin1987
Aktivista

Příspěvek od sikin1987 »

nevim jak si to vysvetlit,ale kvuli podzimnimu pocasi sme presel z vyfritu a benzinu na SM30 od unicronu a auto misto aby zacalo pekne startovat dela bordel. nastartuje krasne,ale hned zdechne a az napotreti dkyz lehce podrzim plyn se udrzi. Takze bud unicron prodava sracku a nebo sem presel moc tvrde na jinou smes.zkusim jinou benzinku a vratit trosku oleje.spotreba taky nic moc
ex fiat punto 1,4 GT turbo 96 kw
ex fiat tipo 1,7 D 42 kw
ex fiat brava 1,6 - 76kw
ex fiat bravo JTD 105 95 kw
chip 285 Nm +
ex fabia 1,9 TDI PD jen malicka uprava odhad 85-90 kw max,ale jede pekne
lancia lybra 2,4 JTD 132 kw 420 Nm
Petr H.
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr H. »

:( už j.sem to tu psal mockrát, ještě v dobách měřo 1 generace, jsem si jednou koupil při nějaké příležitosti skokového zdražení 8 sudů. Tenkrát za 13,40... (noteeth) . Lil jsem to tenkrát do Dukáta (kulaté 2,5D) a z 9L jsem šel na 12L. A to jsem to do zimy nestačil všechno vyjet a na jaře (to byla ta s nízkou dobou skladovatelnosti) jsem do toho už lil motorovej olej jak do 2taktu, abych si nezadřel čerpadlo a baštilo to už skoro 15L. Od té doby jsem si to nekoupil.

Podotýkám, že kvalita byla podle pohledu zřejmě horší, než to co vaří většina lidí doma. Takže natoč trochu do sklenice a postni fotku. Podle toho co popisuješ tam nechávají dost metanolu, aby tak trochu ušetřili. Možná to sosni z nádrže, nebo z filtru, jestli ti to nezvedlo vodu ode dna na nejedeš na emulzi. I když U SM 30 by to nemělo být tak znát. A nebo to není 30, ale mnohem víc.

K té spotřebě, teď dávám 10l nafta 9l slunečnice (v létě vyfrit) 1l E85 a žere to tak o litr víc. (z 7l je to 8l ,vůz fiat brava 1,9 TD 100) A když dám skříňovej vlek tak je to úplná katastrofa. To je třeba 30 - 40 % navíc. Oproti naftě. Jako vis. výše.
ThatsMe
Přispěvovatel

Příspěvek od ThatsMe »

Pavel368: O cenách bionafty je tu i samostatné téma, jinak v Břeclavi teď 30,40, trochu podražili, ale se spotřebou mi to nehýbe (míchám to ale s vyfritem).
A jaké kouzla že to čekáš od Ad Blue, prosím tě? :) Ad Blue není aditivum a už vůbec ne proti tuhnutí, zamrzá snad při nule...
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

ThatsMe píše:Pavel368: O cenách bionafty je tu i samostatné téma, jinak v Břeclavi teď 30,40, trochu podražili, ale se spotřebou mi to nehýbe (míchám to ale s vyfritem).
A jaké kouzla že to čekáš od Ad Blue, prosím tě? :) Ad Blue není aditivum a už vůbec ne proti tuhnutí, zamrzá snad při nule...
Taky nechapu jak to myslel s Ad Blue, coz je asi synonymum pro mocovinu, ktera se nemicha do paliva, ale strika se do koncove casti vyfukoveho systemu.
sikin1987
Aktivista

Příspěvek od sikin1987 »

taky sem se na to dival:D je to z vetsi casti voda,takze to by asi nebylo dobry
ex fiat punto 1,4 GT turbo 96 kw
ex fiat tipo 1,7 D 42 kw
ex fiat brava 1,6 - 76kw
ex fiat bravo JTD 105 95 kw
chip 285 Nm +
ex fabia 1,9 TDI PD jen malicka uprava odhad 85-90 kw max,ale jede pekne
lancia lybra 2,4 JTD 132 kw 420 Nm
Petr H.
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr H. »

Tak jsem si počítal jak je na tom energeticky E85 k motorové naftě a jestli jsem dobře počítal tak je E85 co do energetického obsahu cca 50%/1l proti naftě. Tzn. že v E85 si kupuji stejnou energii 2 x tak draho než v naftě.
Při benzínu to vychází cca 1:1. Počítáno na 1L ne na 1 kg.
Tedy pokud jsem dogůgloval správné vstupní hodnoty. Docela dost se to rozcházelo. Nechcete to někdo zkusmo přepočítat? Nějak se mi to nezdá.
Petr.C
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr.C »

Taky jsem zkoušel E85 a musím uznat, že auto opravdu líp startuje, i když docela trvá než se v RO rozpustí.
Nezáleží zas tak na energetickém obsahu http://www.montujemeethanole85.cz/pjsch ... thanol-E85
Ford Mondeo,1,8TD 1999,čerpadlo Lucas
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“