mě taky a hadička je zdravásniper-- píše:nejvetsi prdel je,ze me tam ta chyba skace na pracovnim G3 taky uz pekne dlouho. Tak az bude cas,mrknu na to taky

Moderátoři: šulda, Moderátoři
Jen upřesním pro majitele G3, tam je jednotka pod torpédem vedle pylovýho filtru, takže místo budíků je třeba sundat plast pod pravým stěračem.Marek77 píše:Řídící jednotka motoru a její demontáž:
Jednotka je umístěná v palubní desce v prostoru za (před- ve směru jízdy) budíky. Tedy vyndat budíky (tři minuty), poté odpojit konektor jednotky motoru (zprava, pojistku vytáhnout směrem dopředu). Následně bit TORX 20 s dírkou a povolit dva šrouby, které drží jednotku k výztuze palubní desky (jsou na straně konektoru, čili vpravo). Poté se jednotka vysune z držáku směrem vpravo asi o centimetr a vyndá ven. Jako poslední se od ní odpojí hadička - je dost dlouhá (zkracoval jsem ji skoro o půl metru a pořád stačila). Pak TORX 15 a demontovat čelo jednotky. Toť vše. Když jsem to dělal prvně, myslel jsem, že u toho vypustím duši a klel jsem jak pohan. Dnes vím, že je to práce na max. deset minut.
Při zpětné montáži doporučuji nejprve jednotku nasadit do držáku a přišroubovat, poté nasadit konektor a až potom (naslepo, po hmatu) nasunout hadičku. Pokud totiž nejprve nasadíš hadičku, jde konektor děsně blbě zajistit - ona tam ta hadička tak nějak překáží.
to jsem ještě neskoušel ale du udělat log a skusit to smazatburek píše:kdyz tu chybu smatzes vyskoci ti znovu?
Jednoduše,tlak se při vypnutém motoru vyrovná zase přes hadičku do sání,Kde už přetlak od turba není,takže jen atmosferický.sniper-- píše:to nekecas,presne takhle to je. Pises dobre,pises rad,psani te baviAle jeste napis,coz teda ani me neni uplne jasny, jak cidlo zmeri atm.tlak ,kdyz je vlaste vzduchotesne uzavreny v rj.