ve většině máš pravdu, ale ve všem ne, člověk s narušeným charakterem nebo bez charakteru je ten problém, nic víc, peníze jsou jenom kulisy nenávisti. Osobně si rozumím s každým, v práci sedím s miliardářem vedle sebe ale že by to na něm někdo poznal se neboj, on měl za komunistů dostatek, teď taky ale žije normálně do práce jezdí i v 70 na kole, vytvoří víc hodnot jak 10 manažerů dohromady pod ním, je s ním sranda, a bmw x6 ani neví co to je.jericho-3 píše:To máš pravdu, lidi rozdělila jak závist tak pýcha.Když měla většina ho.no a musela každý den do práce, držela spolu. Ale když někdo získal restituci nebo zbohatl, popřípadě se dal na politiku v jiné straně než bylo zvykem, cesty se rozdělily..Je to dobře znát i na abiturientském srazu, kdy přijdou zbohatlí náfukové a zchudlí jedničkáři a nemají si co říci. Nejlepší pokec je s lidmi, kteří byli bohatí vždy, ti jsou na prachy zvyklí a již ví, že jsou to jen prachy..Ale nejhorší je zbohatlík, který měl dřív ho.no, ale teď je honorace..Ale naštěstí člověk tyhle pitomce hned pozná..
víš co? já mám hovno, půjčeno na bydlení a klidně si popovídám se spolužákem, na peníze nehledím, a největší problém v práci od borce který je na tom trochu líp než já,..., ve vesnici největší peklo zažívám od souseda který má všechno, zdravou rodinu barák bazén nový auto, je to řidič kamionu a holt měl štěstí zdědil chalupu, navíc je to dobrej manipulátor a to co rozšíří za pomluvy to by sis za rámeček nedal, 20 procent lidí se na mě dívá skrz prsty, 80 procent si rozumíme a vycházíme vstříc. nemusel nic splácet víš, já mám VŠ při ní už jsem pracoval 3 roky, abych si na to vydělal, a teďkon dělám ani ne za kilo na hodinu, je mi to jedno, prachy neřeším.
Charakter nemá s penězma nic společného, peníze jen prověří lidskej charakter, většina sice neprojde, ale jsou i vyjímky.