cena za práci + materiál - rozvody O1 ALH

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Felipe
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Felipe »

DOLPH píše:nechci na tebe nějak útočit......,ale to pak jasné,že ti vymění vodní pumpu za 1000kč a pod.-když spolu máte nějaké "čachry"

podle mně to není běžná cena......
Ne vodní pumpu ale naftové čerpadlo.

Asi bych byl pokrytec kdybych nepotvrdil tvá slova. Ale vím že takto funguji i s jinými lidmi tímto způsobem. A zároveň vím že nejsou jediný autorizák kde to jde. Je to jen v lidech, co si budeme namlouvat. A pokud potenciální zákazník chce může si sám zjistit jestli jsou ty autorizáky opravdu tak napálený a ty garážisti jsou opravdu takový dobromilové co vlastně na ten provoz vlastní dílny používají své úspory které nabyli od praprarodičů atp. :)
Ber to s nadhledem, ale zkus se nad tím zamyslet. Jo?
Felipe
Přispěvovatel

Příspěvek od Felipe »

Do firmy kam sháním člověka se nejedná o práci přímo automechanika.
Pro potenciální kamráda z východu:
Specializujeme se na příbuzný obor nikoli stejný.
A klukům Do Š.A. dávám často práci na kterou nemáme kapacity nebo prostředky. Je to tak že jednou podrbeš záda někomu a příště je zas ten někdo podrbe tobě. V přírodě je to symbióza. Smile

A v dnešní době to i velice dobře vystihl Jarda S. V těch servisech nejsou úplně blbý a vědí že se normálním lidem musí přiblížit - nejsou tu jen pro flotily.
Jinak se na tebe nehněvám - ani za to lustrování a křivé navádění.
Pojďme zpět k tématu.
Je to prostě vopich dělat rozvody na 15tileté vráně a proto bych to teda tak pod 23 324e nedělal - Je to naprosto shodná zodpovědnost jako když plynárenský technik píše PPD na propoj ve který je pod stálým tlakem tlakové hladiny STL a tudíž tam hrozí riziko zahoření (zranění pracovní úrazz = kriminál).
e36power
Aktivista

Příspěvek od e36power »

Marek77 píše:Tak to vám asi kazím ceny, když rozvody dělám za osm set až litr, co?

(hm) (offtopic) (crazy)
octavia.TDI
Přispěvovatel

Příspěvek od octavia.TDI »

v autorizáku komplet rozvody na rotačku za 6700 s dph samozřejmě z originálních dílů???tomu nevěřím.

jedině,že by třeba zapoměli,že tam je i vodní pumpa a podobné mistrovské kousky autorizovaných servisů.......[/quote]

autorizák Š.A.

rozvody 5050kč
vodní pumpa 900kč
dr.řemen 390kč
těsnění podtlak 80kč
spojovák 330kš
G13 3l 280kč
práce 4,2nm x 550kč

komplet 9340kč s dph

někteří lidi nechtějí do autorizáku , ale na starší auta se to vyplátí ...na materiál máte šekové knížky,dá se říct že nákup dílu servisu a práce je ve většině 30% dolu...

v šekové knížce máte třeba sleva 30% na brzdove kotouce a desticky,vy dostanete slevu servis vám jí bez problemu dá ,protože mu ji doplati skoda auto ... skodovka samotna to dela kuli udrzeni si zakazniku starsich vozidel.
Jarda S.
Aktivista

Příspěvek od Jarda S. »

ted z druhý strany
sada ina 2333,-
pumpa graf 683,-
drážkový řemen bosch 269,-
ostatní nemůžu najít tak použiju ceny předešlý
těsnění podtlak 80kč
gufera od oka 500,-
spojovák 330kš
G13 3l 280kč
práce již zde zmíněný 2000,-

a je to celkem reálných 6500,-
(hm)
Navara 2.5dci 126kw
Passat AVF 96kw
prdlavka
Přispěvovatel

Příspěvek od prdlavka »

Jarda S. píše:ted z druhý strany
sada ina 2333,-
pumpa graf 683,-
těsnění podtlak 80kč
gufera od oka 500,-
spojovák 330kš
G13 3l 280kč

(hm)
OK, a kde ti to prodají v maloobchodu za takovou cenu?nemyslím internet....
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Marek77 píše:Tak to vám asi kazím ceny, když rozvody dělám za osm set až litr, co?
Konkurence je zdravá a mě osobně to vůbec nevadí. Byly časy, že bych jakékoliv rozvody mimo škody dělal třeba zadarmo jen abych viděl, jak to tam je a dostal se k jinému vozu zblízka..Kolegům v práci jsem dělal auta zadarmo nebo za 50 kč, ale v tom to není,..Jde jen o rozdíly v nákladech, udržet dílnu v černých číslech a vlastním platu, který bude i motivací ,není sranda. Mě těšilo jen, že kolikrát přežívám a živím se sám a nemusím poslouchat "nějakého idiota" v práci..To jsem si zažil až až..A závist není na místě, každý má možnost si to vyzkoušet..A jedna věc je jasná, ti kdo si to vyzkoušeli opravdu na své triko , mají obdobné názory a není to tím, že si společně chrání své vejvary..Naopak ti, kteří o tom jen slyšeli a své pebendy a výhody od zaměstnavatelů považují za NORMÁLNÍ, to nikdy nepochopí. Je to jako s panicem-vykládej mu, jaké to je... :)
Proto Marku 77- štěstí tvé práci a mnoho pracovních úspěchů.. :D
nepropadat panice...
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

prdlavka píše:
Jarda S. píše:ted z druhý strany
sada ina 2333,-
pumpa graf 683,-
těsnění podtlak 80kč
gufera od oka 500,-
spojovák 330kš
G13 3l 280kč

(hm)
OK, a kde ti to prodají v maloobchodu za takovou cenu?nemyslím internet....
Jo, máš recht, ale spousta lidí právě přijde s tím že "tam to mají za tolik a tolik" a jak to že tych chceš víc - jak jsem psal už výše, sježděný e-shopy,aukra,internetový srovnávače cen - a po tobě by to chtěli ještě levněji ? To prostě NEJDE
patrik.kloucek
Aktivista

Příspěvek od patrik.kloucek »

Hoši tomu nějak nerozumíme. Proč by si nemohl zákazník dodat vlastní materiál? Přece po mechanikou chce jen dobře osvědčenou práci a tu i platí. A z jakých dílu to bude by mělo být jedno. No pokud má mechanik pocit že dělá zadarmo tak musí zvýšit hodinovou mzdu a ne se dotahovat na materiálu. A záruka? Tu přece dává v tomhle případě na odbornou montáž a ne na materiál.To ať si zákazník pak těší tam kde to koupil....
tiguan2
Přispěvovatel

Příspěvek od tiguan2 »

Jsem na tom stejne jak Marek. Například . Octavii dělám za tisícovku plus materiál. Samozřejmě jsem zaměstnaný a toto mam po praci.
Jsem z vesnice a jezdí zamnou lidi ktery dlouho me znají a jsou spokojeni.
Samozřejmě ze se najde vycuranek ktery bude nespokojený vzdycky, vzdycky jsem tvrdil ze pro takovy lidi nic delat nebudu ale kdyz přijdou tak vzdycky slevim. :) Vzdycky jsem tvrdil ze nechci byt bohatý ale chci se mit dobře.
Scala 1.6 Tdi 85kw rv22
Audi Q5 2021 140kw-manuál
amater
Aktivista

Příspěvek od amater »

patrik.kloucek píše:Hoši tomu nějak nerozumíme. Proč by si nemohl zákazník dodat vlastní materiál? Přece po mechanikou chce jen dobře osvědčenou práci a tu i platí. A z jakých dílu to bude by mělo být jedno. No pokud má mechanik pocit že dělá zadarmo tak musí zvýšit hodinovou mzdu a ne se dotahovat na materiálu. A záruka? Tu přece dává v tomhle případě na odbornou montáž a ne na materiál.To ať si zákazník pak těší tam kde to koupil....
Zakanik si moze dodat vlastny material.... ak nedokaze pochopit ze je to pre neho nevyhodne.... Ked dojde k reklamacii bude medzi dvoma kamenmi, ten co mu material predal bude tvrdit ze na vine je montaz a ten co to namontoval bude tvrdit ze to bola vada materialu.... a zostava sa pobit alebo ist na sud... ale ked material dodam ja, budem mysliet na to ze nechcem aby sa mi to vratilo, tak tam dam kvalitu aby som si bol isty ze zakaznik bude spokojny... a kedze mam so svojim dodavatelom na zaklade odberov dobre vztahy, tak ked nahodou k reklamacii dojde, saci zdvihnut telefon a povedat - bral som vtedy a vtedy tento diel a je s tym problem, on mi povie - posielam ti druhy, prehod to zakaznikovi, my si to potom doriesime.... a kto je spokojny? zakaznik...
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

amater píše:
patrik.kloucek píše:Hoši tomu nějak nerozumíme. Proč by si nemohl zákazník dodat vlastní materiál? Přece po mechanikou chce jen dobře osvědčenou práci a tu i platí. A z jakých dílu to bude by mělo být jedno. No pokud má mechanik pocit že dělá zadarmo tak musí zvýšit hodinovou mzdu a ne se dotahovat na materiálu. A záruka? Tu přece dává v tomhle případě na odbornou montáž a ne na materiál.To ať si zákazník pak těší tam kde to koupil....
Zakanik si moze dodat vlastny material.... ak nedokaze pochopit ze je to pre neho nevyhodne.... Ked dojde k reklamacii bude medzi dvoma kamenmi, ten co mu material predal bude tvrdit ze na vine je montaz a ten co to namontoval bude tvrdit ze to bola vada materialu.... a zostava sa pobit alebo ist na sud... ale ked material dodam ja, budem mysliet na to ze nechcem aby sa mi to vratilo, tak tam dam kvalitu aby som si bol isty ze zakaznik bude spokojny... a kedze mam so svojim dodavatelom na zaklade odberov dobre vztahy, tak ked nahodou k reklamacii dojde, saci zdvihnut telefon a povedat - bral som vtedy a vtedy tento diel a je s tym problem, on mi povie - posielam ti druhy, prehod to zakaznikovi, my si to potom doriesime.... a kto je spokojny? zakaznik...
Presne tak no...jenze vetsina je pak schopna z tebe udelat neumetela kterej mu zkurvil auto
Jednou jsme na 307 1.6i vymenili olej,klasika Total 10w-40,zakaznik byl u toho,motor se za asi tyden zadrel ale natvrdo
Po sundani vany byla misto kose hrouda blata,ten olej nekdo predtim nemenil 5 let. Kdo za to pak muze? Ja? Mam mu platit motor? Ze jsem to spatne vymenil??
bepa
Přispěvovatel

Příspěvek od bepa »

Ok a jsme zase tady když vezme zakazník dily u mně prace 1500
Konkretně rozvody z dodaneho matreriálu nedělam vubec ,ale kdyby nahodou cena za praci 3000kč
A ted se ptá proč dvoje ceny ?Proč ? protože s 250 na hodinu se nedá utahnout servis na slušné urovni. Ano ja si možna vydělam ,ale nemam sčim dělat a čim nastavovat
Jarda S.
Aktivista

Příspěvek od Jarda S. »

nikdo tě nenutí dělat za 250,- ....
Navara 2.5dci 126kw
Passat AVF 96kw
patrik.kloucek
Aktivista

Příspěvek od patrik.kloucek »

Ok a jsme zase tady když vezme zakazník dily u mně prace 1500
Konkretně rozvody z dodaneho matreriálu nedělam vubec ,ale kdyby nahodou cena za praci 3000kč
A ted se ptá proč dvoje ceny ?Proč ? protože s 250 na hodinu se nedá utahnout servis na slušné urovni. Ano ja si možna vydělam ,ale nemam sčim dělat a čim nastavovat[/quote]

no ono totiz zalezi jak kdo je narocny a jakou ma spotrebu no a samozrejme rezii.Jinak se dejcha nekomu kdo je ve svym a jinak tomu kdo je v najmu.A samozrejme se jinak dela kdyz si reknu za rozvody co mam hotovy za dopoledne 2000 za praci a dalsich treba 2000 vyvarim na materialu nez jen za 2000za praci.
U nas maji mechanici,klempiri (jen lakyrnici to kazí-ale to je jinej druh lidí) vsichni tak nejak sazbu 200-250hod. Je pravda ze valna vetsina jich je ve vlastnim ale i ti co jsou v najmu tak to maji taky tak. A zijou si docela dobre a rozhodne nestradaji. Nevim co je autoservis na slusne urovni..to je dost subjektivni . Pro me to znamena ze je tam mechanik ktery vi co dela, dokaze najit zavadu bez toho aby vymenil pulku auta a kdyz clovek prijede treba jen pro radu tak ochotne poradi a nejakou prkotinu udela treba i gratis.Pokud tohle je tak je mi uplne jedno že nema prijimaci kancelar,kafomat a pohovku s TV a nebo dela treba ve starym kravine a rad k nemu prijedu zas.Oproti tomu co ma vybaveni za miliony a uz jen za to ze vezmu za kliku si rekne petikilo.
Takze je zcela jasny ze za 25O se delat da. Ono ruku na srdce tolik lidi co si donesou vlastni dily zas tolik neni ptze bud tomu nerozumi a nebo nemaji cas to resit. Takze tech par co si to donesou clovek klidne pri trose dobry vule prezije a vubec mu to neublizi ba naopak ptze zadara to uplne nedela. A navic vsadim se ze nikdo nepriznava vse co vydela.Takze prostor by se nasel.
Jasne chapu ze clovek musi udelat urcitej obrat v dilech aby treba mel gratis diagnostiku ale jak rikam tech par lidi co si donesou svoje to nevytrhne.
Kdyz to prirovnam ke klempirovy a ten by rekl to same ze z donesenych veci nedela tak vam garantuju že do mesice se pase na louce ptze mu tam auto nikdo neda a nebo nebude v jeho silach ty dily na auto sehnat. Proste je to nesmysl.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“