Výměna spojky, mechanik tvrdí že setrvačník není dvouhmota.

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
johnyd1
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od johnyd1 »

Jirka. píše:Já nevím co furt řešíte. Prostě mechoš má nějaký prachy a trh je nastavenej že nějaká část těch peněz jde z marže. A zbytek už je na dohodě mezi zákazníkem a mechošem, bud ho s vlastním dílem pošle do prdele, nebo mu řekne takovou cenu za práci aby byli spokojeni oba dva.
A pokud někdo brečí, že má mechoš moc, tak mu snad nic nebrání si to udělat sám. (LOL)
presne tak (rofl)
Koleos 2018
Intens Energy dCi 175 4x4
-Can-clip,Vag-VCDS-OP-com-Fiat EcuScanKts 540 Esi2 Bmw ista-d
morningstar1989
Přispěvovatel

Příspěvek od morningstar1989 »

Podla mna je nespravne uctovat dvojnasobok za diely ked v kdejakom obchode si vie zakaznik kupit dany diel za polovicu.
Uctovat treba pracu a zaruku. Dnes ma kazdy k dispozicii internet a vie si vyhladat cenu konkretneho dielu. Tak sa netreba cudovat ze su ludia nasraty ked si dielna nauctuje za spojku co stoji 6tis pomaly 16. To je jeden mozny pristup.
Ja netvrdim ze si ma zakaznik kupovat diely sam, alebo ze musi servis akceptovat diely zakaznikom kupene. Ale tvrdim ze treba jednat na rovinu. Spojku mam za 6. Praca stoji 16 aj s tym ze je zaruka 2r na komplet. A ked sa pokazi spojkove lozisko ide to namna.
Lenze v praxi to je castokrat smutne.
Ano viem polka zakaznikov su socky co sa budu krutit a vymyslat.
Ale ja mam ponuku a pokial neni nanu dopyt tak jebat.
Na posrate bxe vidim uz co je to za sadu a viem povedat ci vezmem tento diel a vymenim ti to alebo nie. A mal by som mat na sklade rovno aj gufero ak by bolo treba a dopredu sa dohodnut ze to vymenim ak uznam za vhodne.
Mal by to byt poctivy biznis a nie rychlo zarobene peniaze na jachty. S tym mozem suhlasit.
neviem cuvat s vozikom
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

No, s podivem je, že zakladatel tématu se k tomu už od pondělí kdy zaznělo první negativum na jeho adresu nevyjádřil takže vlastně nevíme jak to bylo nebo jak to dopadlo
Ten rozptyl cen je opravdu značný,to ano,já takovou spojku udělám řekněme za 3000 a budu mít krásnej sobotní šolich,navoněnej servis s kávovarem za 30 tis bude chtít za práci 3-4x tolik,tak to prostě je
Z celého tohoto tématu mám ale pocit,že zakladatel věděl že spojka ho bude stát 7tis. pak postupně obvolával objížděl mechaniky a servisy v okolí a zjišťoval kdo mu to namontuje a za kolik,buďto řekli že ne, nebo mu řekli raketu což bývá u donesených dílů obvyklé
pak to tedy padlo na nějakýho ne asi úplně odborníka když nikdy neviděl předmontovanej set a taky to tak dopadlo, ale kývnul na montáž vlastních dílů a asi nechtěl moc za práci tak byl v tu chvíli za boha
(noteeth)
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Ono je to stálé téma / google recenze /:

Zákazník:

Práci na které jsme se domluvili udělali. Ceny ale poměrně vysoké. Nicméně v porovnání s ostatními v okolí mi připadá 550kč za hodinu práce dost. Na některých dílech velká marže. Castrol EDGE 385kč/l. Olej sehnatelný u Bonatrade za 232kč/l. Palivový filtr (originál) k sehnání za 483kč. Cena od servisu 834,9kč.
Vzít si na dílech 15-20% z ceny mi připadá normální. To ale rozhodně není případ tohoto servisu. Pro klasickou údržbu vozu doporučuji spíš PIT-Stop u přehrady. Jsou levnější a práci udělají stejnou.

Opravna:

Vážený pane,
do našeho servisu jste přišel s verzí, že máte zadřený motor, po naší kontrole se ukázalo, že máte jen vybitou baterii a špatné zapalovací svíčky. Vyšli jsme vám vstříc i když jste si přinesl své vlastní díly, ale ty byli špatně vámi zakoupené. Kdyby jste tomu rozuměl tak se to nestane, v případě filtru o kterém tvrdíte že orig. Stojí 484,- to máte pravdu , ale vy už jste měl filtr s integrovaným regulátorem tlaku a takový filtr stojí originál 920,-.Náhradní díly by jste měl přenechat odborníkům a než napíšete recenzi o cenách tak se přesně informovat. Jen bych chtěl dodat ,že v dnešní době na internetu koupíme vše, ale vědět co a odborně to zamontovat to už není tak jednoduché.
I přesto vám přejeme mnoho šťastně ujetých kilometrů.

:)
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

To se stává u nás taky,hlavně třeba pneu,zákazník si donese sjetinu cen z internetovýho srovnávače a chce to ještě levněji,rovnou to posíláme pryč....kolega říká rovnou "mě nezajímá kolik to stojí jinde,tady je to za tolik + přezutí" chceš nechceš...
Ale já někde viděl reklamu přezutí od 299,- ;) tak proč jsi tam rovnou nejel ale jel sem (rofl)
To jsou nekonečný debaty (crazy)
Takový zmrdy mám nejradši co zaplatí bez keců,plácačky po ramenech, desetkrát děkují a pak tě za rohem pomluví nebo ještě roznesou na googlu,ach jo... :roll:
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Mechanik také zadává práce jiným řemeslníkům, také je na trhu jako ostatní, také porovnává různé nabídky, ale dle mého zjištění má vždy větší pochopení a chápe oprávněnou cenu než někdo kdo je pod peřinou a samostatně nikdy nepracoval, takže není v obraze. A připadá mi drzost, poučovat najatého řemeslníka, jak co dělat a nedělat a řídit se internetem. JÁ VŽDY ZAPLATÍM POŽADOVANOU ČÁSTKU, ale pokud nejsem spokojen, je to naposled, co jsem si tohoto řemeslníka - firmu najal..
nepropadat panice...
Jirka.
Aktivista

Příspěvek od Jirka. »

Ten mechoš má nějaký vybavení, znalosti, odpovědnost atd.
Tady borci brečí a pak jedou na ruční myčku a nemaj problém dát 1200 za hodinové umytí auta, které může prakticky dělat i cvičená opice 8)
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Asi tak no, abys mohl opravovat auta na nějakém levelu, potřebuješ minimálně tu garáž, dílnu, kupu vercajku atd
Když přijde zedník, doveze si na kolečku nebo i donese v kyblu pár glejťáku, žlicu, váhu v hodnotě 1000 korun a může delat (rofl)
Woko_O
Aktivista

Příspěvek od Woko_O »

Problém toho všeho je, že lidi vidí ceny dílů na internetu. To je zádrhel.

Kdyby existovali 4 dodavatelé, kteří by dělali registrace pouze na IČO mechanika, kde by mechanik viděl jeho ceny a maloobchod cenu vyšší, všechno by bylo jednodušší.

Já mechanik pro lidi nejsem. Můžu se na to vysrat abych se s někym dohadoval.. Díly si na internetu dokážu sehnat a vím, že sou to ceny jinde, než co ti nabídne dílna. Ale taky vím, že celej systém je založenej na nabídce a poptávce. Proto taky když si najdu správnej díl, tak si ho taky správně namontuju a sám, protože vím, že mi mechanik narve trubku do prdele. Nevidím nic špatnýho na tom když cenu mechanik, ať už dílu a nebo i práce napálí. Pokud mu to někdo zaplatí, proč ne.. To je trh.

Lepší je možná dělat elektroniku, software a podobný piplačky, protože tam se to dokazuje trochu hůř a obyčejnej jouda z vesnice si toho moc nepřinese.
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

Ale to je furt dokola. Já měl pár zákazníků,většinou kamarádi a známí, kterým jsem dělal doma auta po večerech po garážích za suché u nosu,díly za nákup atd, oni taky sem tam pomohli na baráku a tak.
Jenže pak jsem to začal dělat v práci,roky přibyly,lehat v zimě na zemi to už se mi taky nechce,tak jsem to začal dělat v práci,ale to už musím zaplatit za pronájem zvedáku, dílny, daně a tak.Navíc přibyla rodina,barák,už to nešlo dělat jen tak,tak aspoň ty marže jsem si bral,ale furt jsem jim dělal za výrazně míň peněz než by nechali v servisu. Jenže jak tady ten borec,proč jsi mi prodal spojku za 12 když na netu je za 10 a tak.Nakonec se na mne vysrali a jezdí do jednoho servisu tady nedaleko,kde za práci dávají jednou tolik jak mi a samozřejmě za díly plnou cenu,jenže to už nikoho z nich nesere a ještě mne dobře pomluvili. Dobře jim tak. Nakonec su rád že falešné kamarádství skončilo.Na druhou stranu tu jezdí lidi co nešpekulují,jsou rádi že jim to vůbec někdo spraví a zaplatí co si člověk řekne a ještě se diví že tak málo. Takové lidi vidím ve dveřích rád a kolikrát věci jako upadlé zrcátko, výměnu žárovky a podobné kraviny řeším zadarmo.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Musím souhlasit, s těma "kamarádama" jsem si taky užil svoje, zrovna jeden kterýmu jsem dělal zadáčo,kdykoliv hlavně sobota neděle večer aby v týdnu mohl jezdit ( řemeslník ) a pak jsem potřeboval něco na baráku...dal mi rozpočet jak kdyby to dělal nepříteli...to zamrzí no,proto ty zaplať mě,já pak zaplatím tobě a hotovo,víc to neřeším (noteeth)
Soused je topenář, aktuálně má T5ku,Touarega a ještě Isuzu Trooper,nikdy se mnou nepolemizoval o ceně,zaplatil co jsem si řekl a pokaždý přihodí nějaký kilo navíc,proto když mi udělal rozpočet na topení ani jsem se na to nedíval a bral to jako hotovou věc,nedávno mi odešlo oběhový čerpadlo,ten den mi to přijel vyměnit,chtěl 3600, tady máš 4 a děkuju,jedeme dál ;)
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Tomas 6, asi tak...Mám zkušenosti obdobné, když jsem byl zaměstnán, tak to bylo tak za 50 korun, protože mě to bavilo, ale postupně se přidalo, když bylo práce víc. Ale když jsem se osamostatnil, musel jsem srovnat skore a tehdy žádné slevy ještě nebyly , ale přesto se mnozí cítili uraženi, že jim to nedělám za tolik jako dřív, prostě nemohli pochopit, že žádnou jinou výplatu nedostávám. I moje sestra si myslela, že bráchu vytěží , bohudík moje zkušenost s ní mne poučila, a tak jsem požadoval na díly předem peníze, což jí zarazilo, protože žila v představě, že kapitalisté si je pěstují na zahradě a pak montují..Na druhou stranu musím říci, že většinově jsou lidé chápající a pokud necítí nějaký podraz, lze s nimi dobře komunikovat..Ale je třeba to předem říci, bude to takhle a takhle, pokud bude změna dám vědět.
nepropadat panice...
ROMEK
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od ROMEK »

Ano tak to je. ja treba dobremu zakazníkovy neučtuje dezinfekciu klimi,diagnostiku ani treba nastavani svetel na regloskope. Treba dneska sem menil na oct2 zadne silenty ramen a utrhel jeden šrub M10 tak sem to skušal nadvarit ani prd tak sa musel odvrtat a narezat nový zavit cele dopoledna vprdeli. Zakazník dobrý bere díly tak sa to učovat nebude a zaplatí sa to z marže za diely
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Kolega co s ním dělám auta dělal 20 let v Peugeotu, pak šel na živnost, lidi z vesnice ho vesměs podezrivali že díly krade v práci a pak jim je za drahé peníze montuje, tak nikomu místnímu na Peugeotu nechtěl nic delat (rofl)
Nepochopili by že v práci nemají plný regály dílů na starý P106, 306 atd a že si nemůže brát co chce jak chce... (crazy)
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

ROMEK píše:Ano tak to je. ja treba dobremu zakazníkovy neučtuje dezinfekciu klimi,diagnostiku ani treba nastavani svetel na regloskope. Treba dneska sem menil na oct2 zadne silenty ramen a utrhel jeden šrub M10 tak sem to skušal nadvarit ani prd tak sa musel odvrtat a narezat nový zavit cele dopoledna vprdeli. Zakazník dobrý bere díly tak sa to učovat nebude a zaplatí sa to z marže za diely
Dělám to taky tak,lidem co jezdí pravidelně a nevysírají,jedu projet auto,vibruje volant tak převážím kola,všimnu si hřebíku v kole tak to zalepím,vyměním žárovku když si všimnu že nesvítí ( pokud to není výbojka za 1500 že ),bodnu prasklý výfuk... a ani o tom nemluvím ;)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“