Cena za práci.

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
ROMEK
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od ROMEK »

ked sa možem spýtať kolko mate taxu cena/hodinu práce ?
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
Josefbmw
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Josefbmw »

Tak to jsem se tady snažil zjistit od začátku :-D
Také jsem myslel, že mi bude odpovězeno pro porovnání Franta si řekne tolik, Pepa tolik a Láďa zas tolik.
Ovšem jsem se dozvěděl, že mám vynasobit taxu hodinami co jsem na tom strávil a, že živnostníci maj po 17té vypínat telefon a každého poslat do ..... :-D
Nejsem živnostník, jsem mechanik v motorsportu, který teď přestal existovat, tak chci aspoň nějaký melouch udělat.
Woko_O
Aktivista

Příspěvek od Woko_O »

650/ hodina
750/ hodina s dílama zákazníka

Mechanická práce

Dneska se za podobný ceny servisují i jizdní kola v Praze
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Josefbmw píše:Tak to jsem se tady snažil zjistit od začátku :-D
Také jsem myslel, že mi bude odpovězeno pro porovnání Franta si řekne tolik, Pepa tolik a Láďa zas tolik.
Ovšem jsem se dozvěděl, že mám vynasobit taxu hodinami co jsem na tom strávil a, že živnostníci maj po 17té vypínat telefon a každého poslat do ..... :-D
Nejsem živnostník, jsem mechanik v motorsportu, který teď přestal existovat, tak chci aspoň nějaký melouch udělat.
Jseš trochu naivní, protože Franta, Pepa a Láďa dělají možná v jiných podmínkách a jsou jinak šikovní.. Musíš to brát podle sebe, jaké náklady máš, jak dlouho ti to bude trvat, a jak ta práce bude probíhat. Různé nástřely ti moc neřeknou, může tam být rozdíl i 5O a víc procent..A práce za hodinu je prostě možnost nějak "orámovat" tu opravu, zedníci mají VÍCE PRÁCE, mechanik to má jinak.A to si představ, že šéf také určuje kolik kdo dostane za výplatu a to často za "stejnou" práci. A když chce někdo mít kvalitní servis, tak musí kvalitní mechány dobře zaplatit, a ti obyčejní, často mladší to musí unést. Pokud to máš melouchem, tak si řekni, za tolik se ušpiním a za tolik už ne.. :)
nepropadat panice...
Biimbo
Aktivista

Příspěvek od Biimbo »

Pokud budu vytížený celodenně 8hod na plný úvazek, tak 3000-4000 čistého zisku denně. Jinak to nemá cenu. Takže cca 500 na hodinu z toho musí zbýt čistého.
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive

Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
rudy5
Aktivista

Příspěvek od rudy5 »

Každý chce zarobiť peniaze keď si garazmajster zapyta, zapyta si aj murár aj obkladac aj elektrikár samo všetko živnostníci, len čo ti chudáci co robia vo fabrikách za 4eur ti si musia vedieť všetko urobiť sami lebo to nemajú z čoho zaplatiť :)
BMW 330 ix
Pája 19
Aktivista

Příspěvek od Pája 19 »

Biimbo píše:Pokud budu vytížený celodenně 8hod na plný úvazek, tak 3000-4000 čistého zisku denně. Jinak to nemá cenu. Takže cca 500 na hodinu z toho musí zbýt čistého.
Neboli 60 - 80 tisíc čistého měsíčně, jinak nevstávám z postele.

Ty jseš srandista. (LOL)

Škoda, že takovej smysl pro humor nemá 90% obyvatel naší republiky.
Oct asv 2000, DieselPower
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

rudy5 píše:Každý chce zarobiť peniaze keď si garazmajster zapyta, zapyta si aj murár aj obkladac aj elektrikár samo všetko živnostníci, len čo ti chudáci co robia vo fabrikách za 4eur ti si musia vedieť všetko urobiť sami lebo to nemajú z čoho zaplatiť :)
Jak můžeš tohle srovnávat? Nikdo Tě nenutí dělat v továrně, můžeš jít na volnou nohu, bohužel asi nechápeš co to znamená. Jsi pod peřinou, mnozí to neradi slyší, ale je to tak. Takže nejsnadnější řešení, které využívá mnoho mechánů je zalézt pod peřinu do práce a po práci s pravidelným obědem v podstatě bez starostí pak po odpolednech nebo o víkendu opravují auta. Riziko minimální, poplatky zajištěny, peřina teplá. Sem tam něco šmejknou v práci , co je potřeba nebo si stáhnou co potřebují a o co jde. Finančák mají na háku, a pokud mají dílnu doma, zlatý důl. A teď v koronaviru jim často jde plat i když nemakají. Mnozí kvitují , když jsou v karanténě..Nepíši to ze závisti, ale není fér závidět někomu, kdo to má jako hlavní zaměstnání..Ten, kdo si to nevyzkoušel, neví co je to vlastně "orgasmus". A mimochodem, mnohdy jsou tito hoši dražší než živnostník ...
nepropadat panice...
rudy5
Aktivista

Příspěvek od rudy5 »

Jericho ja som si na prvý dom zarobil keď som mal 25 tak mi nerozprávaj kokotiny co to je robiť sam na seba., ten zamestnanec niektorí sa možno narobí 3x toľko lebo maká n a niekoho a zarobí 1/3 z toho, sú povolania kde si neurobíš živnostenský a ideš robiť murara alebo automechanika ale musíš pod niekym proste makať za menej peňazí a takým nezávidím ale ty im aj to za vidíš ze za neho niekto odvádza štátu peniaze a ako mu je dobre.
BMW 330 ix
ondra.p
Přispěvovatel

Příspěvek od ondra.p »

Dělám po práci v garáži bokem. A beru cca 250na hodinu ale vždycky to nějak zaokrouhlím tak at je to selským rozumem přijatelná cenapro oba. Ale na některé práce mám taky sazbu at jsem schopen to říct alespon zhruba dopředu. Například za rozvody na tdi pd nemužu říct nooo nevím uvidíme až se to nějak rozebere a tak. Tam je celkem jednoduché to napočítat a člověk už celkem ví do čeho jde. Pokud je nějaký problém volám zákazníkovi at se přijde podívat ukážu mu o co jde kolik to zabere času a pak nemá nikdo problém to zaplatit.
Thopr
Aktivista

Příspěvek od Thopr »

Na Sharanu BRT 2.0tdi za vymenu lozisek a naboju na predku, vymena spojky, oleje v prevodovce a vymena rozvodu a chl. kapaliny jsem si rekl 7tkc. Matros mel zakaznik sam a po mem domluveni se malem nesypal, pry jsem drahy zmrd. (noteeth)
Byl u kamosa v jinem meste a ten si rekl 10tkc. (LOL)
Octavia 3 SCOUT 2.0 TDi 4x4, 135KW, DSG, FULL palba a vyroba 9/2020... :tyc:
ROMEK
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od ROMEK »

tak ono je ine ked človek chodí do práce a má za seba zaplatene odvody atd. Pokial je živnostník tak ked nezarobí 2tis eur / 50tis kč tak sa na to može vyflaknut a jit sa nekam zamestnat a využivat zamestnanecke vyhody dovolenka,PNka,očr a pod. Teraz sem sa bavil s exkolegama kde sem kedysi pracoval a maju 1200eur čisteho /mechatronici stroju/ a flakačka zašívačka.

Ja treba beru 15eur/hod mechanika 20eur/hod elektro a neni to žadna hitparada a budu zdražovat
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Thopr píše:Na Sharanu BRT 2.0tdi za vymenu lozisek a naboju na predku, vymena spojky, oleje v prevodovce a vymena rozvodu a chl. kapaliny jsem si rekl 7tkc. Matros mel zakaznik sam a po mem domluveni se malem nesypal, pry jsem drahy zmrd. (noteeth)
Byl u kamosa v jinem meste a ten si rekl 10tkc. (LOL)
Hodně smutné takhle ohodnotit člověka za poctivou mechanickou práci a to ještě poměrně složitou :roll:
Hlavně když se platí mobil, skůtr, dovolená nebo jiné prožitky to peníze jen lítaj...
JozefC
Aktivista

Příspěvek od JozefC »

ROMEK píše:tak ono je ine ked človek chodí do práce a má za seba zaplatene odvody atd. Pokial je živnostník tak ked nezarobí 2tis eur / 50tis kč tak sa na to može vyflaknut a jit sa nekam zamestnat a využivat zamestnanecke vyhody dovolenka,PNka,očr a pod. Teraz sem sa bavil s exkolegama kde sem kedysi pracoval a maju 1200eur čisteho /mechatronici stroju/ a flakačka zašívačka.

Ja treba beru 15eur/hod mechanika 20eur/hod elektro a neni to žadna hitparada a budu zdražovat
22 mechanika, 25 elektrika.
Biimbo
Aktivista

Příspěvek od Biimbo »

Pája 19 píše:
Biimbo píše:Pokud budu vytížený celodenně 8hod na plný úvazek, tak 3000-4000 čistého zisku denně. Jinak to nemá cenu. Takže cca 500 na hodinu z toho musí zbýt čistého.
Neboli 60 - 80 tisíc čistého měsíčně, jinak nevstávám z postele.

Ty jseš srandista. (LOL)

Škoda, že takovej smysl pro humor nemá 90% obyvatel naší republiky.
Vstávám v postele abych si vydělal. Dělat na dobre slovo se nedá. A když jdeš s kůží na trh, dovolenou si platíš sám, nemoc taky, tak pod 500 na hodinu dělat nemůžeš. Když si pozveš zedníka tak ten má jednu lžíci, jeden kleťák a fanku, přinese se to v kýblu a dělá aspoň za 400 bez papíru. Opravář na troubu u souseda tam měl 800 hodina plus cesta. Tak jsem si topné těleso měnil sám za půlku času. Kominík za 10min 450. Servis PC 1200 hodina.
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive

Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“