Octavia 3 nejde teplý vzduch vlevo vpředu

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

trhac
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Re: Octavia 3 nejde teplý vzduch vlevo vpředu

Příspěvek od trhac »

Ten pytlik byva v novych nadobkach ale ja sem si treba daval na toho supa a tam nebyl a nadobka byla origo ze skodovky bez vicka
Jirka.
Aktivista

Příspěvek od Jirka. »

Pytlik se dával do nádobek jen u MQB a jen do nějakýho roku myslím že než koncern přešel z G13 na G12evo, tj dnes objednaná nádobka pytlík se silikáty nemá. To samý žádná nádobka na SII/OII/B7 nikdy pytlík neměla. Ale třeba OIII do cca poloviny roku 2019 má pytlík z výroby vždycky. Problém je že při velkém kilometrovém průběhu ten pytlík zkřehne a protrhne se a to silikátový svinstvo zasviní.
Pokud chceš rozříznout radiátor, tak normálně odřízneš tu spodní stěnu stejně jak je na mojich fotkách
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

Tak tedy v rámci mé vlastní O3 1,6TDi 81 kw rv 2017... mám něco preventivně udělat? Výhledově vyměnit nádobu a přejít na G12evo? Já měnil pravidelně chladící, ale vždy G13, jak je na nádobce...o té G12evo jsem se dozvěděl až tady. Problém žádný nemám, auto topí jak kráva....nebo neplašit a nechat to být?

A ještě dotaz mimo téma, ale věřím, že mi tu určitě někdo poradí. Můj Rapid 2012 CBZA naopak třeba proti té Octavii málo chladí klima. Když jí zapnu, musím na plné koule a je to takové slabé....v O3 bych zmrznul. Chladivo samozřejmě doplněné. Může být kompresor třeba už nějak pridřený, nebo tak něco. Když jsem auto koupil, tak tam půl náplně chybělo
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Tak radiátor na Kodiaqu vyměněý, práce v pohodě, topí to ale opět jen u řidiče, u spolujezdce led.
Píše to trvalou závadu na motorku vpravo teplá/studená - blokovaný.
Je možné se na něj dostat? Alespoň to třeba tu klapku manuálně dát na teplou takto se s tím nedá opravdu jezdit.
Díky
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

Romane a to to nepsalo před výměnou radiátoru? Hele nevím jak u kodiaka, ale na tom scoutu tam byl krásný přístup jak pro výměnu, tak i na povysazení hřídelky a manuální pootočení. Mě na tom scoutu nepíše nic a i když jsem ručně přepnul, tak šla studená
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
Jirka.
Aktivista

Příspěvek od Jirka. »

jo ta spolujezdcova jde vyměnit krásně. Proč proboha měníte radiátory když to píše teplotní klapku? To je snad základ se na ni podívat.
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Nene ten radiátor mrtvej byl, to netopilo ani u řidiče
To máš těžký, auto přijede napůl zdiagnostikovaný kamarádama, každej všechno ví ale opravit to k tomu se nikdo nemá, takže asi tak
A jak se na tu klapku dostanu teda - někde pod kastlem ?
Jirka.
Aktivista

Příspěvek od Jirka. »

jj ta úplně spodní nad tunelem
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

OK díkec ;)